Start Reading

Vreemde vogel. Mijn leven met Asperger in columns

Ratings:
59 pages50 minutes

Summary

Vreemde vogel. Een aparte titel die volledig passend is voor een leven dat apart genoemd kan worden. Het is het etiket dat ik mezelf altijd heb opgeplakt en het is nog het meest vriendelijke van de etiketten die anderen mij altijd hebben opgeplakt. Achtentwintig jaar onbegrip heeft uiteindelijk geleid tot begrip en de diagnose Asperger. Opluchting over deze ontdekking ging en gaat samen met woede over de uiterst onprofessionele aanpak van de zogenaamde professionals die ik in het verleden heb geconsulteerd.

Aangezien woede op zich weinig praktisch nut heeft, is het zaak om iets positiefs met deze ervaringen te doen. Op verzoek van mijn diagnostisch psycholoog Elke Ederveen schrijf ik sinds oktober 2012 columns over mijn leven met autisme. Deze columns verschijnen maandelijks op haar website. Ons gezamenlijke doel is dat mensen op wie de diagnose niet van toepassing is, lezen wat autisme inhoudt en hoe de persoon in kwestie (ik dus) haar leven en de wereld ervaart.

Het is inmiddels zo'n anderhalf jaar later en mijn columns verschijnen nog steeds op Elke's website. Omdat het mij leuk lijkt dat mensen mijn columns ook gebundeld kunnen lezen, heb ik - in overleg met Elke - besloten ze als ebook aan te bieden. Zo worden mijn columns nog toegankelijker en kunnen nog meer mensen lezen en leren - en hopelijk ook genieten.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.