Start Reading

Prapa vijës së Armikut Shpëtuar Nga Një Armë e Fshehtë: Albanian

Ratings:
52 pages1 hour

Summary

Të mbijetosh në Vietnam dhe të kthehesh në shtëpi i gjallë duheshte të kishte përseritje të vazhdueshme të trajnimeve elitë, ushtrimë fizike dhe mendore. Në rast shpërqëndrimit, kujdesit jo të mjaftueshëm apo në rast se kishim harruar ato që na ishin mësuar mundësia e mbijetesës ishte shumë e ulët.

Më besoni, kishte shumë gjëra që na shpërqëndronin disa nga ne kishin fituar varësi nga droga, alkooli dhe seksi, Emocioni i të jetuarit për çdo ditë në frikë, apo edhe gjërave tjera që ishin aty për të na shkatërruar, dhe e gjitha kjo ishte ende pa filluar misioni për tu përballur me atë cfarë armiku kishte pregaditur për ne, apo edhe gjarpërinjtë, sëmundjet apo dhe kafshët e ndryshme të xhunglës që jetonin në këto klima.

Ky libër flet për një tregim shum emocionues dhe intrigues për trajnimin tim, përvojat dhe mardhëniet që kam pasur si një Rreshter në Ushtrinë e Shteteve Të Bashkuara në divisionin e Aviacionit “75th Airborne Rangers” vitet 1969 dhe 1970,duke kryer misionin e zbulimit prapa vijës së armikut. Dhe në vitin 1971, duke shërbyer si një këshillues në divizionin “2nd Ranger Command” në rajonin e xhunglës malore që ishte në afërsi të kampit numër gjashtë në një fshat Plei Mrong, në jug të Vietnamit në kufi me Kamboxhian. Misioni im ishte orinetimi dhe trajnimin i rrugëve malore dhe aftësimin e ushtarëve Vietnamez në teknikat luftarake gjithashtu duke ju ndihmuar në strehimin e vendeve më të sigurta për fshatarët civil të cilët ishin edhe cak i plaçkitjes.
Ky tregim ju dërgon nga fushëbeteja fizike në këtë rast Vietnami në fushëbetejen Frymore që ballafaqohemi në jetën tonë të përditshme. Shumë përgjigje për jetën frymore do t’ju përgjigjen dhe besimi juaj do të ripërtrihet. Lutja ime është që të hedh dritë në betejën e së mirës ( Perendisë ) dhe te keqës ( Satanës ) që zhvillohet për shpirtin tënd.
Shpresojmë tju pëlqejë ky tregim i shkurtër dhë një kohësisht shumë i fuqishëm.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.