Start Reading

Si te perballesh vete me IRS-in

Ratings:
48 pages43 minutes

Summary

"Si te perballesh vete me IRS-in" vjen ne formen e nje punimi te shkurter me disa keshilla mjaft praktike per te komunikuar vete me IRS-in .Ky liber ofron nje informacion te pergjithshem per ligjin tatimor ne SHBA ,te drejtat dhe detyrimet e tatimpaguesve dhe ne vecanti ndalet ne sqarimin e disa planeve te pageses qe aplikohen ne SHBA per te shlyer me keste borxhet tatimore .

Megjithese ky liber eshte shkruar nga nje avokate shqiptare me diplome Master ne fushen e ligjit tatimor ne SHBA, fjalori i perdorur eshte mjaft i thjeshte e praktik.Qellimi i autores eshte t'i ofroje cdo anetari te komunitetit shqiptar ne SHBA informacionin baze per te kuptuar sadopak te drejtat e detyrimet e tyre si tatimpagues shoqeruar keto me disa zgjidhje praktike ne rastet kur individi perballet me borxhe tatimore te prapambetura.

Urojme qe ky liber t'i vije ne ndihme ne vecanti bashkeatdhetareve qe nuk e njohin shume mire gjuhen angleze ose hasin veshtiresi ne kuptimin e termave ligjore tatimore ne SHBA.Secili term i perdorur eshte i perkthyer ne shqip dhe njekohesisht shoqerohet me nje link per te gjetur informacion me te detajuar ne faqen online te IRS-it (Internal Revenue Service).

Libri eshte i ndare ne 7 kapituj dhe permban link-e qe te cojne direkt tek faqja online e IRS-it per te shkarkuar formulare te ndryshem,ose per te marr me shume informacion.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.