Start Reading

Az Utolsó Valóságshow

Ratings:
691 pages61 hours

Summary

Budapest, 2014 tavasz-nyár. Danil, a 27 éves, cinikus pókerőrült, hirtelen lecsúszott befektetési bankár egy olcsó lakáshirdetés nyomán egy úri helyen lévő, különös albérletben találja magát, s addigi, gondosan felépített, csillogó, de felszínes élete szétcsúszásnak indul. Barátnője, Melissza modell és csúcsingatlanos cégnél sztárbróker, s titokban arról álmodozik, hogy csúcsmilliárdosok fejelcsavarója s világ megmentője lesz...

Hiába építik fel újra egzisztenciájukat, zsigereikben érzik az ürességet. Danil egy napon megkapja azt az izgalmat, amire titkon vágyik : egy megjelenő képregényben szembesül életének rejtett titkaival. A zsaroló mintha nem akarna semmit, de egyre mélyebb és mélyebb titkokat közöl Danil rejtett múltjából. Danil nyomozni kezd és rádöbben, hogy az új albérletben mindenki gyanús: Levi, a gazdag anarchista, Zazie, az ezo kiscsaj, az elvont művészlélek Hailey, s „véletlenül” felbukkanó gyerekkori barátai, Maci és Jean -Pierre.

A gyanúsítottak sora végén mintha saját maga állna...

2014. tavasza. Vihar előtti szélcsend a Budapesten, Erdélyben és Angliában játszódó fejezetekben. A gyanúsan olcsó luxusalbérlet lakói kezdenek rádöbbenni arra, hogy a kölcsönös idegenkedés nem másnak a jele, mint hogy valós énjük beteljesedését hordozzák egymás számára. Danil folytatja a nyomozást s hiába jut el az Íjászig és a Rajzolóig, az Író nem engedi felfedni magát, csak akkor, ha Danil már megtanulta a kevésbé kényelmes utakat választani.

2014 november. A forradalomba, véres polgárháborúba és diktatúrába csúszó Magyarországon s az ugyanígy anarchiában végző Európában már nehéz a kényelmesebb utat választaniuk. Az albérlet lakóinak egész generációja szembesül azzal, hogy egy világ véget ért: mostantól véres közelségből alakíthatják saját maguk és közösségük sorsát.

2016. Nincs már hely a lángokban álló Földön, ahová elmenekülhetnek, azok, akik meg akarják úszni.

Amint Danil rátalál Az Utolsó Valóságshow egyik Írójának londoni házára, hatalmas, a világ milliárdosainak hatalmát is szétlyuggató eszmeiségben találja magát, egy megfoghatatlan és leleplezhetetlen hálózatban, amelyből sem neki, sem a barátainak nincs többé visszaút.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.