Start Reading

Az orrszarvú asszony

Ratings:
97 pages1 hour

Summary

– Rendben! – mondta az őrmester, és bal kezével előrántva sípját, teli tüdővel belefújt. Jobbjával ugyanekkor a pisztolyát kapta elő, és a meglepett csapatra szegezte. – A wandorobók álljanak ide mellém, a többiek pedig oda, a falhoz! Gyorsan! Chapchap!... Aki nem engedelmeskedik, golyót kap!... Halljátok? Az aszkárik már körülvették az épületet; fölösleges minden ellenállás!
A vadorzókat teljesen megzavarta az újabb fejlemény, s ha nem jön segítségükre egy whiskysüveg, akkor talán minden úgy alakul, ahogy Yulu és Bob képzelte.
A veszedelmes palack a nézők felől érkezett, és akkora erővel csapódott az őrmester kezének, hogy a fegyver kirepült belőle... Úgy látszik, az egyik vendég nagyon ellenezte a rendőri erőszakot, és nemtetszésének ily módon kívánt hangot adni; igyekezve megőrizni az inkognitóját is.
– Kapjuk el a Mzeet! – üvöltött a magas pócser, a fegyvertelenné vált „öregre” mutatva. – Öljük meg a wandoróbokat is, mert az ő emberei!
Senki sem kérdezte, miből jött rá erre. Három pócser a fegyvertelen Yulura rohant, a ruhájuk alól előrántott bozótvágó késsel, ketten pedig Bindura és Pelimbura vetették magukat.
*
Az Orrszarvú-asszony néven ismert bandavezér áldozatai között nem csak orrszarvúk és elefántok vannak, hanem emberek is. Connor hadnagy és Yulu őrmester, a nairobi rendőrség nyomozó-párosa, minden eszközt bevet a kegyetlen Bibi Kifaru elfogása érdekében.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.