Start Reading

Az ember gyermeke

Ratings:
352 pages6 hours

Summary

2021-et írunk. Huszonöt éve egyetlen gyermek sem született. Az emberi faj a kihalástól tart. Anglia Gondnokának, Xan Lyppiattnek a zsarnoki uralma alatt az idősek kétségbeesetté, a fiatalok pedig kegyetlenné válnak. Theo Faren, a Gondnok unokatestvére ebben a fenyegető légkörben éli magányos életét mindaddig, amíg egy fiatal nővel való véletlen találkozása folytán kapcsolatba nem kerül a másként gondolkodók egy csoportjával. Az élete hirtelen visszafordíthatatlanul megváltozik, amikor olyan gyötrelmes választásokkal találja magát szemben, amelyek kihatással lehetnek az emberiség jövőjére.
„Rendkívüli... P. D. James még tovább feszíti amúgy is jelentékeny tehetségét ebben a merész regényben." - New York Times.
„Egyszerű és felkavaró." - Independent.
„Úgy ír, akár egy angyal. Minden alakját gondosan megrajzolja. Az általa teremtett légkör tévedhetetlenül és dermesztően meggyőző. És mindezt sikerül úgy elérnie, hogy egy pillanatra sem lassítja le egy izgalmas rejtély lendületét és feszültségét." - The Times.
A könyv alapján film készült, Clive Owen és Julianne Moore főszereplésével. A film számos szakmai díjat és jelölést kapott.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.