Copilul german

Book Actions

Start Reading

Book Information

Copilul german

Ratings:
Rating: 5 out of 5 stars5/5 (7 ratings)
Length: 595 pages9 hours

Description

Până unde poți merge ca să ascunzi adevărul?

Erica Falck descoperă cu uimire o medalie nazistă printre lucrurile care i-au rămas de la mama ei. Bântuită de amintirea unei copilării lipsite de tandrețe, Erica se hotărăște să sondeze trecutul familiei sale și să-i afle secretele.

Oare de ce mama ei a păstrat o veche medalie nazistă și cămășuța însângerată a unui copil?

Cercetările o conduc pe Erica Falck acasă la un profesor de istorie pensionar, care a făcut parte din cercul de prieteni ai mamei sale în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Numai că întrebările pe care le pune sunt întâmpinate cu răspunsuri ciudate și evazive.

Două zile mai târziu, profesorul de istorie are parte de o moarte violentă.

Soțul Ericăi, ofițerul de poliție Patrik Hedström, deși aflat în concediu de paternitate, se va implica și el curând în ancheta privind această crimă atroce.

„Camilla Läckberg este expertă în a combina scene domestice cu povești pline de suspans și de o tensiune maximă. O lectură obligatorie pentru fanii senzațiilor tari!“ – The Guardian

„O poveste care te tulbură și te fascinează deopotrivă – o demonstrație de virtuozitate din partea celei mai faimoase scriitoare suedeze de romane polițiste.“ – The Independent

„O încântare! Tensionat și incitant, romanul Camillei Läckberg nu-ți dă nicio clipă de răgaz.“ – News of the World

„Nu aveau să îi prindă pe toți. Era conștient de asta. Încă existau nenumărați afară, în libertate, iar din ce în ce mai mulți se apropiau de sfârșitul vieții. Dar în loc să piară în suferință, la închisoare, ei mureau liniștiți, de bătrânețe, fără a fi nevoiți să își înfrunte faptele din trecut. Acela era lucrul care îl motiva. Acela era lucrul care îl făcea să refuze capitularea.“

Deși se teme de ce va descoperi, Erica se hotărăște să citească jurnalul mamei sale – ceea ce află este dureros și surprinzător.

Trecutul întunecat iese la lumină, împreună cu adevăruri necruțătoare.

Un thriller psihologic despre lupta îndârjită a unei femei care trăiește unul dintre cele mai întunecate capitole din istoria Europei.

Read More