Start Reading

Călugărul Negru

Ratings:
Length: 247 pages12 hours

Summary

„Un criminal în serie povestește niște întâmplări spectaculoase, disimulând abil crimele pe care le comite în orașul Muridava , după ce își schimbă numele din Oreste Șerbănescu în Oskar Omer. Omorurile urmează, în ordine inversă, versurile poemului Crusta de Gellu Naum. Tânărul este un cititor pasionat, iar personajele rusești înviază aievea în jurul său și îl prind într-o succesiune de evenimente stranii, vindecându-l de trauma care făcea din el un ucigaș.


Nu numai întâmplările devin poveste, ci și textul înviază aievea și ne schimbă dramatic existența. În universul nostru, cuvintele sunt stăpânii de drept. Ca și banii, vorbele nu au un Dumnezeu al lor și au ajuns să înrobească lumea.


De fapt, Călugărul Negru este o regăsire a propriului destin, cu ajutorul ficțiunii, prin meandrele unei intrigi polițiste, fiindcă opul se dorește a fi și un thriller cu inserții comice. Prin invocarea verbului nobil al marilor scriitori, literatura ne oferă șansa de a exorciza demonii din noi și de a ne salva.“ – Șerban Tomșa

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.