Start Reading

Margariinimafia

Ratings:
Length: 449 pages5 hours

Summary

Peittelemätön, koukuttava ja ronski rikosromaani terveysteollisuuden toiminnasta.
Kenen totuus on oikea? Mikä on viranomaisten vastuu suosituksistaan?

Virallisesti siunatut suositukset ovat antaneet lääke- ja elintarvikeyrityksille reseptin painaa rahaa. Nyt ylhäältä käsketty viisaus törmää some-maailman armottomaan silppuriin.

”Silvan pohti näitä asioita usein. Uudelleen ja uudelleen hän päätyi miettimään, miksi totuus ei kiinnosta ihmisiä. Ei mediaa, ei kansalaisia, ei tutkijoita...”

Toimitusjohtaja Jukka Niininen yrittää rikastua lääkeyhtiöllään kyynärpäitään ja yksityisetsivä-autokauppias Lars Oraa apunaan käyttäen. Niinisen matka rikkauteen hajottaa hänen perheensä ja käynnistää mullistavan SOTE-ratkaisun. Pääministeri kokee kouriintuntuvan herätyksen siitä miten systeemi toimii ja taistelu muutoksesta alkaa.

”Niininen oli testannut Oraa siitä miten pitkälle tämä olisi valmis tarvittaessa menemään. Samalla hän kuitenkin työsti myös omaa päätään. Kuinka pitkälle hän olisi valmis menemään?”

Toimitusjohtajan tyttären moniulotteinen kaksoiselämä paljastuu raastavalla tavalla eikä menneeseen ole paluuta. Tietoturvaryrittäjä, terveysblogisti Esa Silvan asettuu tahtomattaan Niinisen rikastumisen reitille.

”Teuraseläin, jolla on kiihottavan pitkät ja tuuheat vaaleat hiukset. Vahvat tatuoidut käsivarret, jotka osasivat myös hellän hyväilyn, retkottivat kohta verisinä mustalla muovilla.”

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.