Start Reading

Creație și putere

Ratings:
Length: 300 pages4 hours

Summary

„Simona Drăgan are forța de a supune textele de autoritate asupra cărora se apleacă unei lecturi personale, “vede“ ideile în intricația lor originară, le restructurează în conformitate cu propriul ei scenariu. Țin sa apreciez faptul că, în ciuda tematicii sale, lucrarea de față nu este aridă, nu suferă (decât în proporții acceptabile) de acea placiditate stilistică, inevitabilă analizelor teoretice. Capacitatea de sinteză, spiritul critic, precizia terminologică, luciditatea și suplețea, calmul operator, toate acestea atestă o certă vocație teoretică“. (Mircea Martin)

„Cum se întâmplă când o ecuație care a umilit cerbicia multor duzini de matematicieni își află mintea capabilă să-i dea de capăt, împărtășim în cazul de față bucuria unei revelații: pare ca Foucault și consorții, cei ce în loc de scrieri și texte au inventat uzul sofisticat al scriiturii și discursului, au întâlnit în autoarea de față un autentic partener de dialog. Avem a face cu o lucrare fără caracter compilativ, demonstrând o amprentâ personalâ, o anumită prospețime a observației directe, un soi de entuziasm agreabil al dezbaterii de idei, care se transmite și cititorului, smulgându-l reflexelor lui sceptice ori obosite“. (Paul Cornea)

„În opinia mea, un merit major al Simonei Drăgan este acela de a reuși, într-o manieră indubitabil personală, sa exprime, cu o eleganță a clarității ce se remarcă de la prima la ultima pagină a lucrării, unele dintre cele mai complicate, ca sa nu spunem “stufoase“, idei formulate vreodată în perimetrul științelor filologice“. (Căiuș Dobrescu)

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.