Start Reading

Fiziologie ocultă

Ratings:
148 pages3 hours

Summary

Cu excepționalul spirit de sinteză care și-a pus pecetea pe expunerea oricărui domeniu pe care l-a abordat, Rudolf Steiner dezvăluie, în ciclul de conferințe Fiziologie ocultă, ierarhia sistemelor de forțe suprasensibile care fac din organismul uman, microcosmos, o imagine a macrocosmosului. Acest microcosmos este dinamizat de Eul individual, în așa fel încât el să poată fi cu adevărat purtătorul grandioasei evoluții a ființei umane spre idealul său stabilit de nivelul suprem al lumii spirituale, acela al dezvoltării unei ființe cu adevărat libere.

Interpretând cu mijloacele științei spiritului datele furnizate de știința materialistă, exterioară, ciclul de conferințe se ridică, în ultimele sale pagini, la o viziune sublimă privind evoluția planetei și a omului la sfârșitul perioadei Pământului actual.

Fiziologie ocultă se constituie totodată ca bază importantă de cunoaștere spirituală pentru cine dorește să aprofundeze medicina antroposofică, adică înțelegerea spirituală a fenomenologiei patologicului și a practicilor terapeutice specifice acestei medicine precum și unele aspecte fiziologice legate de stările de meditație care conduc la inițiere.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.