Start Reading

101 Întrebări și răspunsuri despre hipertensiunea arterială

Ratings:
337 pages3 hours

Summary

Ce este tensiunea arterială și de ce ne poate face rău o valoare ridicată a acesteia? Cum se ajunge la hipertensiune și cum poate fi prevenită? Și, cel mai important, ce se poate face pentru tratarea ei?

Pornind de la ultimele cercetări în domeniu, William Manger și colegii oferă o serie de răspunsuri la întrebări legate de exercițiile fizice, regimul alimentar, Viagra, estrogen, vitamine, sare, alcool și fumat. Informațiile privind analizele de sânge și medicamentele folosite în mod curent îi ajută pe cititori să discute în cunoștință de cauză cu medicul despre tratamentul prescris, să înțeleagă ce li se întâmplă și să dezvolte o relație doctorstrânsă, esențială pentru ținerea sub control a tensiunii arteriale.

Menținându-ți tensiunea arterială în limite normale, îți salvezi viața. Ce poate fi mai important?

Cele 101 întrebări și răspunsuri pregătite de experți de frunte din domeniul hipertensiunii arteriale reprezintă un instrument necesar pentru dobândirea unui stil de viață sănătos și gestionarea cu succes a tensiunii arteriale ridicate.

Dr. Alberto Zanchetti, profesor emerit de medicină la Universitatea din Milano

Autorii au făcut o treabă excelentă formulând și răspunzând la numeroasele întrebări pe care oamenii și le pun cu privire la tensiunea arterială ridicată: ce este, cum se manifestă și ce putem face în privința ei. Pentru modul în care au clarificat și au corectat multe dintre miturile și concepțiile eronate legate de această boală, merită toate felicitările.

Dr. Marvin M. Moser, profesor de medicină clinică, Facultatea de Medicină Yale, redactor emerit, Journal of Clinical Hypertension.

PRINTRE CELE 101 SUBIECTE SE NUMĂRĂ:

• cea mai bună metodă de monitorizare a tensiunii arteriale

• principalii factori de risc care duc la apariția hipertensiunii

• sugestii pentru dietă, combaterea stresului, renunțarea la fumat și exerciții fizice

• diferite medicamente pentru tratarea hipertensiunii

• boli și medicamente care cresc riscul de hipertensiune

• căi de prevenire a hipertensiunii la copii

Acum poți să începi să faci schimbările necesare ca să-ți protejezi inima și să duci o viață lungă și fericită!

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.