Start Reading

Ключът на Хермес/The Hermes Key

Ratings:
767 pages7 hours

Summary

Точно такъв експерт се оказва най-близкият приятел на комисаря и уредник в библиотека "Марциана" - Лука Дорато, с когото се познават още от сиропиталището, където са израснали. Преди това Лука получава странен имейл от човек, който иска да се срещне с него по "съдбовен въпрос", но желае да запази самоличността си в тайна. Съобщението завършва със странен символ от три преплетени кръга.
Ала никой не пристига в уговорения час.
При огледа на дома на мъртвия банкер, комисар Морати и неговият помощник се натъкват на разкошна библиотека, пълна с редки книги и различни произведения на изкуството, които съдържат в себе си сбъркани цитати от библията и Корпус Херметикум. Лука вижда и златен пръстен - веществено доказателство, на който е изобразен същия странен символ от три преплетени кръга.
Пръстенът принадлежи на убития банкер.
Лука разчита сгрешените цитати, а изводите го карат да мисли, че банкерът е брънка от тайно общество, чийто членове са заплашени от смъртна опасност.
Кой иска да ги ликвидира и защо? И може ли убийците да бъдат изпреварени?
Отговорите трябва да се търсят в предстоящото пътуване из Европа, а на помощ ще се притече ерудицията на Лука и неговите богати познания по символика на древните цивилизации.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.