Start Reading

Knjiga o Mitru i druge priče

Ratings:
Length: 101 pages1 hour

Summary

Zbirka priča o Mitru Besmrtniku, voljnoj žrtvi igre bogova, koji je za skromnu platu dobio večnu službu. Njemu ta plata nije bila mala, ali ni služba nije bila teška sve dok se na tabli za igru nije pojavio novi lik. Petar Zduhač, o kojem je pisano u knjigama "Two tales without a head" i "The book of answers" istog autora. Njegovim dolaskom Mitar počinje da se emotivno vezuje kao za davno izgubljenog sina i u želji da mu pomogne gubi vezu sa svojim stvarnim zadatkom na ovom svetu.
Zbog toga se na svetu pojavljuje i Senka u liku mladića, naizgled sličnog Mitru, ali po delovanju potpuno suprotnog. U prvi mah Mitar ga ne prepoznaje kao pretnju, ali na Petrovo upozorenje prihvata da ga onesposobi. Još jedan uvid u kompleksni svet autorove mašte u kojem se prepliće stara slovenska mitologija sa religijama savremenog sveta, na marginama tehnološkog društva u kojem nam se čini da živimo.
U zbirci je sakupljeno dvadesetsedam priča objavljenih na facebook stranici autora i još jedna, koja nigde drugo nije objavljena, a u sebi nosi i objašnjenje i Mitrovu dalju sudbinu. Sve na srpskom jeziku, sem onih delova koji se tiču obavezne beleške o autoru i napomene o autorskim pravima.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.