Start Reading

Sophie Scholl és a Fehér Rózsa

Ratings:
Length: 296 pages6 hours

Summary

„Nem hallgatunk tovább. Mi vagyunk a ti rossz lelkiismeretetek. A Fehér Rózsa nem hagy békén benneteket! A Fehér rózsa negyedik röplapjából.
„Semmi nem olyan méltatlan egy civilizált nemzethez, mintha ellenkezés nélkül hagyja, hogy egy aljas ösztöneinek engedelmeskedő, felelőtlen klikk »vezesse«. Ez a helyzet ma, amikor minden becsületes német csak szégyellheti magát a kormánya miatt. A Fehér rózsa első röplapjából.
Néhány müncheni egyetemi diák 1942 júniusában Fehér Rózsa néven csoportot alakít. Röplapokat írnak és terjesztenek, így próbálják felrázni a német lakosságot: lázadjon fel a nácik embertelen, kirekesztő politikája, esztelen háborús pusztításai ellen. Kilenc hónap múlva lebuknak, és közülük hármat - Hans és Sophie Schollt, valamint Christoph Probstot - 1943. február 22-én lefejeznek. A Dumbach-Newborn szerzőpáros könyve, miközben felvázolja a korszak történelmi-társadalmi hátterét, eleven stílusban mutatja be a diákszervezkedést, a titkos akcióktól kezdve egészen a tragikus végig.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.