Start Reading

Najdeblja

Ratings:
241 pages3 hours

Summary

Najdeblja je prvi roman varaždinske spisateljice Ines Hrain. Na čitak i duhovit način spisateljica nam razgolićuje život strahovito debele žene, te prati njezin životni put od djetinjstva pa do srednje dobi. Bez ikakvih skrupula ili zadrški, u romanu je opisan unutrašnji svijet iskompleksirane glavne junakinje Zene, te njezin poremećen odnos s okolinom.
U želji da pobjegne od svojih osobnih problema, Zena se skriva u vlastitom stanu, te alkoholom zagušuje svoje strahove. Iako produhovljena i porijeklom iz intelektualne obitelji, junakinja završava radeći kao obična čistačica, trudeći se da čim manje komunicira s pravim svijetom i ljudima oko sebe. Završetak romana mogao bi se čak nazvati i hepi endom, gledano sa stajališta predebele Zene. U želji da promijeni svoj život i svoju nesretnu sudbinu, Zena se susreće s osobom koja ju pokušava vratiti u realan svijet pomoću alternativnih metoda i vježbi joge.
Roman je odlično prihvaćen od strane publike, a mnogim je čitateljicama služio kao priručnik za mršavljenje, ili ih potaknuo da se i same jasno suoče sa svojim vlastitim strahovima te se uhvate s njima u koštac. "Svi smo mi Zena, na ovaj ili onaj način", jednom je zgodom izjavila spisateljica...

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.