Find your next favorite book

Become a member today and read free for 30 days
Méh Erő Ébresztő

Méh Erő Ébresztő

Read preview

Méh Erő Ébresztő

ratings:
5/5 (1 rating)
Length:
246 pages
4 hours
Released:
Nov 22, 2018
ISBN:
9789631291742
Format:
Book

Description

A nő testi-lelki-szellemi EGÉSZségének alapja a méhe. A női test akkor tudja gyorsan és hatékonyan regenerálni magát, ha a méh energiatere jól és egészségesen működik. Mindez akkor van így, ha benne belülről fakadó biztonságérzet, meggyógyult ősbizalom és belső stabilitás van jelen. Ahogy a rugalmas, lágy erőbe való visszatérést gyakoroljuk, úgy leszünk egyre könnyedebbek, valóban nőiesek, mégis kibillenthetetlen erőben állók, az áramlással együtt természetes könnyedséggel teremtők.


E könyv hiánypótló mű, mely témájában és gyakorlataival hozzásegít a női méh szerepének és a belőle születő női teremtő erő ébredéséhez. A praktikus, gyakorlati méh tanításokat, méh bölcsességek és meditációs gyakorlatok egészítik ki.


Nő vagy, örökkön-örökké növekvő, fejlődő és tápláló nő. Növekedj, s növelj hát mindig, és áldott legyen a te méhednek minden gyümölcse. Nőként Te vagy a forrás, s belőled árad ki az életnek folyója. Még erő ébredj! Méhedből fakad kiapadhatatlan erőforrásod. Ébredj, találd meg újra e forrást, hogy élhesd szabadon az erődet, megvalósíthasd álmaid. Képes vagy rá. Hívlak Téged ébredni méh tudatosságodban, s vele növekedni női teremtő erődben!


A Női Önmegvalósítás Kincsestárának kiadványa: www.noionmegvalositas.hu

Released:
Nov 22, 2018
ISBN:
9789631291742
Format:
Book

About the author


Related to Méh Erő Ébresztő

Related Books


Inside the book

Top quotes

  • Az első 12 hét még egy átlagos várandósság esetén is óriási teher egy babának. Ez az időszak szorongással van tele, mivel még nem tudja, mi lesz, ha a jöttét felfedezik, mit fognak a sorsa felől dönteni: örülnek-e neki vagy sem, megtartják-e vagy sem.

  • Nincs már szükségünk külső megerősítésre ahhoz, hogy jónak érezzük magunkat. Nincs rá szükségünk, hogy folyton bizonyítsunk másoknak.

  • Bízunk az életben, hogy megkapjuk tőle, amire szükségünk van.

Book Preview

Méh Erő Ébresztő - Pozsgai Nikoletta Katalin

Pozsgai Nikoletta Katalin

Méh Erő Ébresztő

Pozsgai Nikoletta Katalin

Pozsgai Nikoletta Katalin

Méh Erő Ébresztő

Írta: Pozsgai Nikoletta Katalin

Szerkesztő, korrektor munkák:

Dr. Jakab Anita, Varga Beatrix

Fotó, smink, haj:

Berényi Betti, Téren Bea, Vozáry Dóra

Borító grafikai munkák:

Majer Tímea, Altsach József, Dobos Gábor

Copyright ©Pozsgai Nikoletta Katalin

Első Kiadás: 2017

Minden jog fenntartva!

AMéh Erő Ébresző című könyv a szerző szellemi terméke. A könyv teljes anyaga, vagy bármely része csak a szerző írásbeli engedélyével használható fel, sokszorosítható, másolható vagy közölhető bármely médiában.

A könyvet kiadja:

A Női Önmegvalósítás Kincsestára

A könyv megrendelhető:

npozsgai@noionmegvalositas.hu

www.noionmegvalositas.hu

Előszó

Jelen könyv a méhedben, az élet kelyhében nyíló belső forrásodhoz kísér az örök női bölcsesség kertjének kapuján át. Hangvétele személyesebb, néhol fenköltebb, máshol barátnős intimitással segít beljebb lépned önmagadban, helyenként nővéri szeretettel kísér, esetenként óvó anyai gondoskodásként szól hozzád, s van, ahol a bölcs nagyanya hallgat Téged csendben az örök női tűz soha ki nem hunyó lángja mellett, s finoman a lényegedbe, a női esszenciádba hív, belső barlangjaid kincsei felé.

Induljunk hát a nőiségedben való kiteljesedés ösvényén - az emlékezés és a megszentelt nőiségünkre való ráébredés útján. Öleljük újra magunkhoz a világot, megélve az örök elsődleges női minőségünket, a befogadást és a szeretettel való felemelést.

Kívánom, hogy a nőiség áldása megérkezzen az életedbe, Kedves Olvasóm, TestVérem a nőiségben, velem és veled együtt, egyre többünk által a szűkebb, majd egyre tágabb világunkba. Mi Nők vagyunk azok, akik EGYbe szeretjük a szétválasztottságot, egységet hozunk a kettősségbe, és szentséget a hétköznapi létbe. Ébredj hát e könyv soraival te is, NőTársam.

Ki vagyok én, hogy az emlékezés útjára hívlak?

Nő, a legteljesebb és a legnemesebb értelemben.

Nő, a legszenvedélyesebb és a legtüzesebb értelemben.

Nő, akiben a leányság tiszta, nyitott szíve az Egy Szívvel együtt dobban.

Nő, akinek az isteni fény-vizek táplálják létét és örök hitét.

Nő, aki szerelmetes égi és tüzes földi szerelemmel szeret.

Nő, akinek ölelésében egybenyílik a Föld és az Ég, feloldódik minden idő és tér.

Nő, akiben az anyaság aranyalmafája örökké terem.

Nő, akiből a szó könnyedén folyik, ki örömmel teremt.

Nő, aki ölel, aki meghallgat, aki figyel, aki érint, aki gyógyít, aki nevet, táncol és lét-szerelemmel ÉL.

Nő, aki a Grál kelyheként a teremtés titkainak természetes tudója.

Nő, aki emlékezik és emlékeztet az Örök Női Bölcsességre.

Nő, aki megszentelt nőiségedben ébredni hív.

Nő, aki éltében maga az Ezerszirmú Rózsa.

Olyan Nő vagyok, aki ráismert elhivatottságára, a nőiségben való kiteljesedés szolgálatára. Szakterületté nőtt bennem a női önmegvalósítás fizikai, lelki-érzelmi, mentális, valamint szellemi-spirituális értelemben egyaránt.

Segítem azokat a nőket, akik sokszor szívük utolsó reménysugarával találnak el hozzám, telve keserűséggel, megaláztatottsággal, kicsinységérzettel, de megérezve az újjászületés, megújhodás ébredő szándékát.

Tovább segítem útjukon azokat a nőket, akik már felismerték, mennyire fontos a személyes önkiteljesedésük, a női értékek és a női lét csodáinak tudatosítása, valamint a hétköznapi szintű megélés gyakorlati lehetősége. Akik aztán közülük hozzám hasonlóan elhivatottságot éreznek nővéreik segítésében, azokat további önfejlesztésükben és immár szakmai képzéseik során kísérem, hogy Női Coachként, Női Életvezetési Tanácsadóként, Terapeutaként, Női Körök vezetőiként vagy szakrális nőiséget szolgáló AranyAsszonyként tevékenykedhessenek tovább.

A nőkkel kapcsolatos elhivatottságom célja, hogy a nők saját, generációs, valamint kollektív mintázataik fájdalmait átalakítsák, a hitükbe és a szív bölcsességébe visszatérve a nőiségük virágát - annak mind az ezer szirmát - kibontsák, és harmóniát hozhassanak a világba.

Miért ennyire fontos a női méh, hogy külön könyvet szentelek neki?

A méh, mint a női egészségünk alapja, kifejezetten megérdemli, hogy kiemeljem a szervek közül. Ha a nő méhe egészséges, a teste is egészséges, energikus; ő maga virágzó, életvidám, tele van kreativitással. A női egészség alapvető feltétele a méh egészsége.

A méh és a női energiarendszer kapcsolata

A méh a női energiarendszer energiagyűjtő, energiát tisztító és életenergiává átalakító szerve. Életenergia-forrásként táplálja a nőt ÉS a férfit, és a kettejük szerelméből fogant gyermeket. A méh és a nő egészségéből ered a párkapcsolat és a család egészsége is, minden szinten. Tudjuk, hogy a nőiség elsődleges feladata a táplálás, növelés, ezért a fizikai élelemkészítés is, épp azért, mert őt a teste, energetikai működése teszi alkalmassá erre.

Méh Misszióm

Nekem magamnak egészséges a méhem, kisebb petefészek gyulladástól eltekintve nem volt más panaszom sosem. A menstruációm a kezdeti nehézségek és rendszertelenségek orvoslása, lelki és energetikai kezelése után rendeződött, évek óta fájdalommentes ÉS örömteli időszak.

Mégis, a kliensként hozzám forduló nőknél mindig is jelen volt a méh, a női szervek egészségének, megbetegedésének, a nőiség blokkjainak kérdése. Velük dolgozva a szomorúság, a mély együttérzés, a megrendülés mellett sokszor a felháborodás is bekapcsolt bennem. Éreztem, ahogy felkúszik bennem a pumpa... és igyekeztem a személyes reakciómat benntartani, átfordítani és az energiáját átminősítve a segítő munkába átvezetni.

Amazon Méhem és a bennem élő bölcs asszony

Segítői, tanítói munkámban lelkesen, sőt, néha harcos anyatigrisként állok ki a női méh egészségéért, megóvásáért, különösen a hysterectomia (méheltávolítás) lehetőség szerinti elkerüléséért. Ilyenkor úgy érzem, elszabadul odabenn egy amazon, akit a belső királynő aspektusom bölcsen arra ösztönöz, hogy energiáimat nem valami ellen, hanem valamiért vessem latba. A bennem élő bölcs asszony tanácsát követve minél több fórumon igyekszem elmondani üzenetem, mely szerint a méh a női egészség alapja. Ezért mindent meg kell tenni mind prevencióban, mind rehabilitációban azért, hogy a méh egészsége fizikailag, energetikailag ép és egészséges legyen, visszatérhessen saját szerv-azonos megfelelő működéseibe.

A méh eltávolítása esetén még fontosabb a női belső energiamunka

Amennyiben viszont a méh eltávolítására kerül sor, akkor is fontos teendők várnak a műtéten átesett nőre. Sőt, ilyenkor még fontosabbá válik a női energiarendszerrel történő munka, hiszen a méh által végzett energetikai feladatokat a nőnek belső munkával kell tudnia pótolni. Ez lehetséges, módszerei és technikái a keleti mozgásművészetekben, egészség-fenntartó rendszerekben ismert - a Női Energia Fitnesz mozgásmeditációs rendszerben elsajátítható Magyarországon is.

A méh betegségei és a mögöttük rejlő gyökérokok feltárandók

Mint minden betegség mögött, a méh-tér szerveit érintő megbetegedések mögött is többszintű háttérokok ismerhetők fel, melyek az idő előrehaladtával kialakították a már fizikai szinten is megjelenő egyensúlyzavart, tünetet. A méh megbetegédéseinek e könyv lapjain a későbbiekben további figyelmet szentelünk. Előzetesen annyit fontos megértenünk, hogy e könyv szemléletében az egészség holisztikus szemléletét követi. Az egészség fizikai testi, energetikai, érzelmi-lelki, mentális és szellemi-spirituális összetevőkből áll. A magasabb szinten lévők hatnak az alacsonyabb szinten lévő, sűrűbb energiamegnyilvánulással rendelkezőkre. Így a szellemi-spiriutális szintek elváltozásai kihatnak a mentálisra, ezek az érzelmi-lelki, valamint az energetikai test szintjeire. Mindezek együttesen eredményezik a fizikai szintű egensúlyzavart, elváltozást, tünetet, melyet betegségnek nevezünk.

Cél az elváltozás, egyensúlyzavar lehetőség szerinti legmagasabb szinten és legrövidebb idő alatti felismerése, mely alapján megindítható, avagy újra beindítható a szervezet mint rendszer önszabályozó és öngyógyító mechanizmusa. A női egészség fentartásához, illetve helyreállításához ennek alapján minden esetben szükséges az egyén holisztikus szemlélete, bármely szinten megjelenő probléma rendszerszemléletű vizsgálata és többszintű segítése - minden szinten az adott szint hozzáértő szakemberének bevonásával, azok lehetőség szerinti együttmunkálkodásával az egyén érdekében. Ameddig pedig ez nincsen így az egészségügyben, addig nekünk magunknak kell a kezünkbe vennünk egészségünk sorsának alakulását, alakítását. Az egészség-tudatosság, és itt kifejezetten a női egészség kérdésköreiben, problémáiban és azok megoldásaiban kell ismeretet szereznünk, hogy adott helyzetben tudjuk, mi a teendő, kit érdemes felkeresni és idejében megtenni a szükséges lépéseket saját egészségünk érdekében.

A méh-tér megbetegedései mögött rendszerint transzgenerációs hátterű blokkokat, generációs stresszeket is találunk. A generációs stressz átörökített a leszármazottakra, s hetedíziglen üti fel fejét valamilyen formában és szinten az utódgenerációk életében. Mindezek kapcsán érdemes az epigenetikai kutatások ma már laikusok számára is közérthető eredményeit olvasni megértésünk fejlesztése érdekében. Ugyanakkor a megértésen túl hatékony módszerek állnak rendelkezésünkre a generációs stressz oldására. Amikor pedig generációs stressz oldására nyílik lehetőségünk, akkor tudnunk kell, hogy a generáció egészére kiható változást hozunk, ajándékképpen segítünk letenni a közösen cipelt, többnyire generációkon át eszkalálódott nehéz sors-terhet. A teher letételével elődeinkhez képest új utakon járhatunk, kiléphetünk elődeink nehéz sorsából és új mintákat alakíthatunk ki saját életünkre vonatkozóan. Mindez felbecsülhetetlen értékű az egyén számára, főként a jövő generációi számára. Minden teher, amit sikerül letennünk, minden blokk, amit fel tudunk oldani, könnyebbé teszik saját életünkön túl leszármazottainkét is. Feléjük és irántuk legalább akkora felelősséggel kell lennünk, mint önmagunk iránt.

A nők számára a jövő generáció felé irányuló tudatos figyelem különösen fontos, hiszen ők azok, akik a fogantatástól fogva a születésen át ott vannak a legmeghatározóbb, legszenzitívebb mintaadó életkorokban. Röviden tehát, ha én mint nő megoldom az adott generációs ügyemet, akkor mire gyermekem születik, nem adom neki tovább azt. Ha pedig már anyaként oldom generációs stresszeinket, akkor hozzájárulok gyermekeim könnyebb továbblépéséhez, lehetővé teszem ezen a belső úton az ő jobb boldogulásukat, növelve életesélyüket és életminőségüket.

Nagymamám méhének könnyeit én sírtam el

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológusként jómagam is járom a belső feltáró és oldó, önfelszabadító utat. Az epigenerika ismerőjeként egyértelmű volt, hogy kell lennie generációs előzménynek, ha a méh története ennyire erőteljesen lüktet bennem. Nagymamám nőiségtörténetét feltárva találtunk rá a tényre, hogy kivették a méhét. Az orvosi indok: „Ha már úgyis ott járunk, minek az magának, kipakoljuk." Az oldás közben düh és harag szakadt fel bennem az orvosa iránt. Hogy lehetséges ilyen?! Hogy lehetséges ilyet mondani? Maga a szó is mélyen felháborító, hogy kipakoljuk!

Más generációs oldások több művi abortuszra, orvosi műhibákra, gyermekhalálokra derítettek fényt. Fájdalmakat hordozó méhekre, szenvedéssel teli asszonysorsokra láttam rá. Generációs felmenőim között volt, aki maga is bába és javasasszony volt, együtt annak pozitív és - a megítélés szempontjai szerint - negatív velejáró „teendőivel".

Inkarnációs oldásokban azon életek sorára leltem, melyekben az Élet Misztériumának felszentelt papnője voltam, aki ott áll a kapukban nőtársai mellett a beavató útjuk során. Ott álltam a születés kapujában, az első szeretkezésre való felkészítések, a lélekhívások, a szülések, a szakrális esküvők terében és a halál kapujánál, átkísérőként is. Hol az Élet, hol a Halál, legtöbbször pedig a Termékenység Papnőjeként voltam jelen, aki a megszentelt szeretkezésre és foganásra készít fel, a szakrális szülést segíti elő. Rimaasszonyként és aranyasszonyként, bábaként vagy táltosasszonyként, női tanítóként a nőiségért, a női méhből születő ÉLET SZENTSÉGéért.

Gyöngyszemek az emlékezés útján

Generációs és inkarnációs történeteim feltárásával párhuzamosan megértettem a méh jelentőségét, megismertem a női energiarendszer működését, a méh szerepét dimenziókapuként. Tanultam „magamat", magamról, nőiségemről és női őseimtől, a nőiségről tanítóktól.

Sorra jöttek fel az emlékek, ősi női tudások, felnyílt az örök női bölcsesség.

Elsajátítottam a női energiarendszer helyreállítását segítő energiagyakorlatokat. Ébredt és erősödött női teremtő erőm. A tapasztalatok alapján kidolgoztam és tanítom a Női ErőForrás Aktiváló mozgásformákat. Papnőképzésben NagyBoldogasszony papnőjévé szentelődtem, a női teljességet szolgáló, nőtársaimat oda kísérő küldetéssel. A nőiség elfeledett szakrális tudáskincseit, elásott gyöngyszemeit gyűjtöttem régészeti leletekben, a néprajz segítségével pedig hagyományainkban és népmesékben. Elindítottam az AranyAsszony Iskolát és tartottam számos női öntudatra, női tudásra ébresztő tanfolyamot.

Tudatosan felkerestem, avagy a szinkronicitás által odavezettettem azon helyekre, ahol korábbi életeim során ebben a küldetésben álltam. Köztük a legmeghatározóbb talán Delphi, ahol Görögország híres jósdáját a Nagy Anyaistennőnek, a tengernek és a földnek szentelték. Delphi, ami a Delphos szóból származik, maga is anyaméhet jelent. Az ott kapott felkérés után még évekig dédelgettem és növelgettem magamban azt a kurzust, ami MéhNővér képzés néven meg is indult azóta. Előtte számos beavató élményben volt részem Egyiptom földjén, a görög szigetvilágban, a török területeken és Málta szigetén is.

A folyamat lépései egymást segítették, erősítették, építették. Az emlékezés felfűződött gyöngyszemei egy teljes női küldetésláncolattá lettek, melyben minden tudás, tapasztalás a női teljesség szolgálatát, a nőiségbe avatást segíti.

Mindez minden pillanatban tovább gazdagodik további gyöngyszemek feltárulásával, melyeket örömmel fűzök fel és mutatok meg azoknak, akik felismerték a nőiségükben rejlő kincseket és kíváncsiak, és főként másként, teljes nőként szeretnének - végre - élni.

Ezzel az úttal mögöttem - és előttem - állok ki amellett, hogy a méh az élet kapuja és egyben fenntartó energiaforrása. Amíg a Nő hangja nem kerül meghallgatásra - akár a külvilágban, akár önmagunkban! - és elutasított marad, addig a méh testi és tudati betegségek forrása lesz. Amikor világunk újra tiszteli, értékeli, megbecsüli a nőt, az anyát, akkor a méh az erő, az életenergia forrásává válik - és öröm lesz úrrá a Földön.

MéhNővérként feladatom a méh-tudatosság fejlesztése, a méh erő ébresztése, ezzel pedig a női teremtő erő felébresztése.

MéhNővér misszió

Ki is akkor a MéhNővér? Olyan tudatos nő, aki nőiségének szakrális megélésével tisztában van, felébresztette és él női erőforrásaival, saját életgyakorlatában tapasztalásokat szerzett annak kapcsán, mit jelent a méh áldott terével kapcsolódni, milyen bölcsesség nyílik fel a méh által. S mert látta és éli méhének csodáit, kapcsolódott az örök női bölcsesség forrásával, elhívást érez arra, hogy mindezt nőtársainak is megmutassa, segítse és kísérje őket szakrális nőiségük felfedezésének útján, női öntudatra ébredésükben. Szakrális női kört vezet, melynek fókuszában a méh terével való kapcsolódás, annak tisztítása, gyógyítása, aktiválása áll. Méh szertartásokat és méh rituálékat tart, mely során átadja a női beavatás kulcsait. Ismeri a női vérmisztériumokat és a női beavató utat, MéhNővérként kíséri nővérei beavatási útját, s megteremti a szakrális teret, s benne azokat a beavató megéléseket, melyek átléptetnek és felkészítenek egy nőt élete következő szakaszára, annak feladataira. A MéhNővér esszenciálisan NőiségBeAvató elöljáró nővér.

A MéhNővérek szerepe

A MéhNővérek elsődleges feladata a szakrális nőiség beavatásainak átadása és terének tartása. Ezzel olyan hiányt hivatottak pótolni, amelyet a mögöttünk álló generációk egyrészt meg sem kaptak maguk sem, másrészt nem adtak, illetve nem is tudtak átadni. Nem álltak mögöttünk abban, hogy felkészítsenek a menstruáció lelki megélésre, nem tanították meg becsülni női testünket, nem készítettek fel az első szeretkezés sem testi, sem érzelmi, s főként nem energetikai hatásaira, ahogy nem tudtak felkészíteni a várandósságra való felkészülés, a gyermek várásának testi-energetikai-lelki-spirituális teendőire sem. Nem tudtak megfelelő módon ott lenni a születésben és a szülés utáni időszakban. S talán maguk sem tudták, mit kezdjenek a menopauzával a hőhullámok hormonális kezelésén túl. Tisztelet és hála a kivételeknek. Öröm, ha bármelyik ponton volt saját pozitív élményed. A többségünk életében a nőiséghez és különösen a vérségi megéléseihez szégyen, gátlások kapcsolódtak; a szükségszerű és eltűrendő fájdalomra készítettek fel és programoztak bennünket. Van tehát mit visszatanítani és a legtöbb esetben gyógyító megélésekben feloldani és átírni.

Mindemellett a MéhNővérek egy, az emberiség történetében mindig is jelenlévő nőnevelő, nőiségbe avató, nőtársi segítő- és asszonytársi támogató szerepet töltöttek be. Emlékező, tudó és a szakrális női bölcsességet élő, női erejükkel élni tudó nőkről van szó. Ott álltak a történelem során a nők mögött mint papnők, asszonyok, bábák, javasasszonyok, táltosasszonyok, rimaasszonyok és aranyasszonyok. A mai korban ébred az ő tudásuk, mert az átadó láncok már-már teljesen kihaltak, alámerültek a tudat küszöbén. Ma az örök női bölcsesség ébredését, a nők teremtő erejükre való eszmélésének idejét éljük. Te és én, mi együtt. Vannak közöttünk nővérek és húgok. Nővérek, akik hamarabb ébredtek és tudatosan járnak az úton, és húgaik, akik most ébredeznek nőiségünk közös tudására.

Milyen szertartásokat vezet a MéhNővér?

Szakrális nőiségről lehet és kell is beszélni, de merőben más, belsőbb és teljesebb, ha saját élménye születik a résztvevőnek. Ha nem csak hall róla, tud róla, hanem átéli azt az avatást, amit az eddigi élete során nem kapott meg, mert már nem voltak átadók szülei-nagyszülei között.

Az átélés és a beavató életélmény érkeztet egy magasabb tudatszintre, felkészít a következő életszakasz magasabb minőségű megélésére. A MéhNővér szertartásai a vérmisztériumok és életmisztériumok szertartásai. Régi hagyományokat továbbvíve, a mai nőhöz szólva a MéhNővér ott áll a beavatások kapuiban és ő maga az átkísérő a következő életszakaszba, női minőségbe. Legyen az:

leányból

You've reached the end of this preview. Sign up to read more!
Page 1 of 1

Reviews

What people think about Méh Erő Ébresztő

5.0
1 ratings / 0 Reviews
What did you think?
Rating: 0 out of 5 stars

Reader reviews