Start Reading

Üvöltés

Ratings:
344 pages2 hours

Summary

Cecelia Ahernnek, az Utóirat: Szeretlek címû világhírû regény szerzõjének harcosan feminista novelláskötete egy csepp mágikus realizmussal. Roxane Gay-rajongóknak ideális!

A kötetben harminc különleges, fantáziadús történetet olvashatunk, amelyekben nõk küzdenek le ezernyi viszontagságot agyafúrtságuk, leleményességük és könyörületességük révén.
A novellák fõszereplõit olyan dilemmák, vágyak és törekvések mozgatják, amelyekkel a világ minden pontján azonosulni tudnak a nõk. Az ismerõs élethelyzetek jó adag mágikus realizmussal fûszerezve meghökkentõ és sokszor roppant mulatságos végkifejletbe torkollnak. A gondolatébresztõ írások hõsnõi életük különbözõ területein (házasság, gyereknevelés, politika, karrier) szembesülnek titokzatos, de nagyon is valós problémákkal.
Egyikük bõrén vészjósló harapásnyomok jelennek meg, a másikat egy rémálomszerû prezentáció kellõs közepén szó szerint elnyeli a föld, a harmadik pedig elhatározza, hogy visszaviszi megunt férjét a boltba, ahol annak idején beszerezte. A különféle akadályokkal birkózó nõk életét az is formálja, miként tekintenek rájuk mások, de leginkább persze az, hogy õk maguk érzékelik-e a bennük rejlõ erõt.
A harminc novella õszinte képet mutat arról, milyen a mai világban nõnek lenni.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.