Start Reading

Skælm Skeløjes Skat: En Jan Jul Fortælling

Ratings:
303 pages4 hours

Summary

Nogle gange giver livet en citroner, andre gange havfruer ... Og hvis man skal lave lemonade af citroner, hvad skal man så lave af havfruer? Filetter? Nej, vel. Det lyder faktisk ej så rart med mindre man er en drage, der har slået sig på fiskeri.

Men hvorom alting er, så blev jeg jeres ydmyge hovedperson, Jan Jul, passet op af en yndig havfrue, der tilbød mig vejen til Skælm Skeløjes Skat. Og et sådant tilbud er jo ej til at sige nej til. Specielt når jeg nu ellers overvejede at sove hos fiskene. Så ja, jeg sætter ud på skattejagt sammen med en upræsentabel flok med drømme om rigelig mønt i lommen. Og sjovt som der hele tiden kan støde flere til og ej alle lige, ahøm, velkomne. Pludselig kan der være andre, der har fået nys om skatten og så har vi jo balladen. Og hvem går det ud over? Ja, gæt engang ...

Men nok går vi jo stødt i søen og kommer til det ene fantastiske sted på ruten efter det andet.
Og glæd dig, thi vi når faktisk frem til Skælm Skeløjes skib og finder skatten! Og Skælm Skeløje ... Og han er ej tilfreds med, at vi vil låne hans skat og endnu mindre, at vi er sendt af en havfrue. Så vi får endnu engang lidt problemer, men det må jo sættes på flaske!

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.