Start Reading

Kanimalisme

Ratings:
129 pages1 hour

Summary

Schadelijke gevolgen van kunstmatige inseminatie van de veestapels voor gezondheid en klimaat

De bevolkingsexplosie en hongersnood op aarde hebben de mens ertoe gebracht dieren kunstmatig te insemineren en uitsluitend voor consumptie te fokken. Fastfood en toename van de vleesconsumptie in het Westen worden nagebootst in andere delen van de wereld. Het plafond van de productie van vlees en vleesproducten is al bereikt met de huidige 7 miljard wereldbevolking. De productie van vlees (producten), pluimvee, varkensvlees en ander vlees is tussen 1980 en 2010 verdrievoudigd en zal naar verwachting in 2050 weer verdubbelen.

50 jaar kunstmatige inseminatie bij zoogdieren.

De toename van vlees en zuivelproducten werd alleen bereikt met kunstmatige inseminatie van vee. De productie van melk, kaas en vlees zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor melk, kaas en vlees moet de koe zoveel mogelijk kalveren baren. Vrouwelijke kalveren groeien op tot melkkoe, stiertjes gaan naar de vleesindustrie.

Als gevolg hiervan komen kanker verwekkende virussen nu voor bij het vee en in de vlees- en zuivelindustrie. Schadelijke virussen zoals Aviaire (pluimvee) leukemie-virus (ALV) en Boviene (rundvee) leukemie-virus (BLV) worden aangetroffen in rauwe ei eiwitten en vleesproducten. Schadelijke leukemievirussen van rundvee en pluimvee hebben zich verspreid over dierenverzorgers, werknemers in de vlees en pluimvee industrie en consumenten.

Om van dit boek niet alleen een onheilspellende boodschap te maken, worden voorstellen gedaan voor meer plantaardige voeding en transitie van de veeteelt naar landbouw.

Boeren kunnen hun stallen een nieuwe bestemming geven met hulp van een energiecentrale voor warmte en LED-verlichting. Aardbeien, champignons, paprika's, sla, druiven en ananas kunnen nu ook in de winter worden geproduceerd. Met de lokale productie en een groter aanbod en diversiteit zal het vervoer van groenten en fruit over de evenaar ook afnemen.

Read on the Scribd mobile app

Download the free Scribd mobile app to read anytime, anywhere.