P. 1
Formulari A2, AGJENCIA KOMBËTARE E PROVIMEVE (AKP), MINISTRIA E ARSIMIT DHE E SHKENCËS

Formulari A2, AGJENCIA KOMBËTARE E PROVIMEVE (AKP), MINISTRIA E ARSIMIT DHE E SHKENCËS

|Views: 897|Likes:
Published by shefdomi
Ministria e Arsimit ka publikuar formularin A2, nëpërmjet të cilit, maturantët e të gjithë vendit kanë mundësi të aplikojnë për studimet universitare. Duke filluar që nga data 3 korrik maturantët mund ta tërheqin formularin në shkollat e mesme, për ta plotesuar dhe per të përzgjedhur degët ku kanë dëshirë të vazhdojnë studimet. Gjithashtu, MASH bën me dije se afati i fundit i plotësimit të tij do të jetë data 5 gusht. Pas kësaj date, asnjë maturant nuk do të ketë të drejtën të plotësojë formularin, duke humbur në këtë mënyrë edhe mundësinë për të kandiduar në universitet. Edhe këtë vit, të interesuarit do të kenë mundësi të zgjedhin deri në dhjetë degë, ndërkohë që përzgjedhja e fituesve do të bëhet sipas sistemit meritë-preferencë. Megjithatë, Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka sqaruar se ende nuk është gati udhëzuesi, i cili do të orientojë maturantët për mënyrën e plotësimit korrekt të tij. Kjo, pasi mësohet se plotësimi i sivjetshëm do të ketë ndryshime nga ai i vitit të kaluar. Risia e këtij viti, në lidhje me plotësimin e formularit A2, është fakti se nxënësit do të kenë mundësi që ta plotësojnë formularin online. Në total janë 303 programe studimi, të ndara sipas universiteteve, mes të cilave nxënësit do të zgjedhin degët e tyre të preferuara për të vazhduar studimet.
Ministria e Arsimit ka publikuar formularin A2, nëpërmjet të cilit, maturantët e të gjithë vendit kanë mundësi të aplikojnë për studimet universitare. Duke filluar që nga data 3 korrik maturantët mund ta tërheqin formularin në shkollat e mesme, për ta plotesuar dhe per të përzgjedhur degët ku kanë dëshirë të vazhdojnë studimet. Gjithashtu, MASH bën me dije se afati i fundit i plotësimit të tij do të jetë data 5 gusht. Pas kësaj date, asnjë maturant nuk do të ketë të drejtën të plotësojë formularin, duke humbur në këtë mënyrë edhe mundësinë për të kandiduar në universitet. Edhe këtë vit, të interesuarit do të kenë mundësi të zgjedhin deri në dhjetë degë, ndërkohë që përzgjedhja e fituesve do të bëhet sipas sistemit meritë-preferencë. Megjithatë, Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka sqaruar se ende nuk është gati udhëzuesi, i cili do të orientojë maturantët për mënyrën e plotësimit korrekt të tij. Kjo, pasi mësohet se plotësimi i sivjetshëm do të ketë ndryshime nga ai i vitit të kaluar. Risia e këtij viti, në lidhje me plotësimin e formularit A2, është fakti se nxënësit do të kenë mundësi që ta plotësojnë formularin online. Në total janë 303 programe studimi, të ndara sipas universiteteve, mes të cilave nxënësit do të zgjedhin degët e tyre të preferuara për të vazhduar studimet.

More info:

Categories:Types, Legal forms
Published by: shefdomi on Jul 17, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/09/2012

pdf

text

original

MINISTRIA E ARSIMIT DHE E SHKENCËS

FORMULARI

A2

AGJENCIA KOMBËTARE E PROVIMEVE (AKP)

1 6
UN. I TIRANËS

2 7
072 Inxhinieri Hidroteknike 073 Inxhinieri Mjedisi 074 Arkitekturë (Arkitekt) 075 Arkitekturë (Urbanist) 076 Inxhinieri Gjeodet 077 Inxhinieri Elektrike (Automatizim i Industrisë) 078 Inxhinieri Elektrike (Energjitikë) 079 Inxhinieri Mekatronike 080 Inxhinieri Fizike 081 Inxhinieri Matematike 082 Inxhinieri Mekanike 083 Inxhinieri Tekstile dhe Modë 084 Inxhinieri Materiale 085 Inxhinieri Ekonomike 086 Inxhinieri Gjeologjike 087 Inxhinieri e Burimeve Natyrore 088 Inxhinieri Gjeoinformatikë 089 Inxhinieri Gjeomjedis 090 Inxhinieri Elektronike 091 Inxhinieri Informatike 092 Inxhinieri Telekomunikacioni
UN. I KORÇËS “F Noli” .

3 8
140 Psikologji 141 Edukim Fizik dhe Sporte 142 Administrim - Biznes 143 Financë - Kontabilitet 144 Ekonomia dhe e Drejta 145 Informatikë Ekonomike 146 Ekonomi Turizmi 147 Administrim Biznesi e Inxhinieri
UN. GJIROKASTRËS “E.Çabej”

4 9
196 Shkenca Kompjutacionale 197 Teknologji Informacioni 198 Informatikë 199 Inxhinieri Navale 200 Inxhinieri Mekanike 201 Navigacion 202 Navigacion dhe Peshkim Detar 203 Kimi 204 Biologji 205 Inxhinieri Elektrike 206 Administrim Biznesi 207 Menaxhim Turizmi 208 Ekonomiks 209 Financë 210 Kontabilitet 211 Marketing 212 Mësuesi për Arsimin Fillor 213 Mësuesi për Arsimin Parashkollor 214 Pedagogji e Specializuar 215 Gjuhë Shqipe dhe Letërsi 216 Gjuhë Angleze 217 Gjuhë Italiane 218 Histori - Gjeografi 219 Drejtësi 220 Infermieri e Përgjithshme 221 Infermier Mami
UN. I DURRËSIT “A. Moisiu”

5 10
252 MultimediadheTelevizioniDixhital 253 Financë - Kontabilitet (Peshkopi) 254 Informatikë - Anglisht (Peshkopi) 255 Matematikë-Informatikë (Peshkopi) 256 Biologji-Kimi (Peshkopi) 257 Psikologji - Sociologji (Peshkopi) 258 Financë - Bankë (Peshkopi) 259 Gjuhë Letërsi - Anglisht (Peshkopi) 260 Menaxhim - Marketing (Peshkopi) 261 Administrim - Biznes (Peshkopi) 262 InfermieriePërgjithshme (Peshkopi) 263 Matematikë - Fizikë (Peshkopi) 264 (*) Menaxhim i Bankave 265 (*) Menaxhim Hoteleri Turizëm 266 (*) Menaxhim i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme 267 (*) Multimedia dhe Teknologji Informacioni
UN. I ARTEVE TIRANË

001 Histori 002 Gjeografi 003 Gjuhë - Letërsi 004 Gazetari 005 Biologji 006 Bioteknologji 007 Matematikë 008 Fizikë 009 Informatikë 010 Kimi 011 Kimi e Teknologji Ushqimore 012 Kimi Industriale e Mjedisore 013 Inxhinieri Matematike e Informatike 014 Teknologji Informacioni dhe Komunikimi 015 Gjuhë Angleze 016 Gjuhë Frënge 017 Gjuhë Gjermane 018 Gjuhë Italiane 019 Gjuhë Greke 020 Gjuhë Turke 021 Gjuhë Ruse 022 Gjuhë Spanjolle 023 Gjuhë Angleze (Kukës) 024 Gjuhë Angleze (Sarandë) 025 Psikologji 026 Punë Sociale 027 Filozofi 028 Sociologji 029 Shkenca Politike 030 Administrim dhe Politika Sociale 031 Administrim - Biznes 032 Ekonomiks 033 Financë 034 Informatikë Ekonomike 035 Administrim - Biznes (Kukës) 036 Administrim- Biznes (Sarandë) 037 Mjekësi e Përgjithshme 038 Farmaci 039 Stomatologji 040 Shëndet Publik 041 Infermieri e Përgjithshme 042 Mami 043 Teknik i Lartë Laboratori 044 Fizioterapi 045 Logopedi 046 Imazheri 047 Infermieri e Përgjithshme (Kukës) 048 Infermieri e Përgjithshme (Sarandë) 049 Drejtësi
UN. BUJQËSOR I TIRANËS

148 Biologji - Kimi 149 Fizikë e Teknologji Informacioni 150 Matematikë - Fizikë 151 Matematikë-Informatikë 152 Teknologji Informacioni 153 Infermieri 154 Infermieri Mami 155 Histori - Gjeografi 156 Gjuhë - Letërsi Shqipe 157 Gjuhë Letërsi Angleze 158 Gjuhë Letërsi Italiane 159 Gjuhë Letërsi e Qytetërim Grek 160 Histori dhe Gjuhë Italiane 161 Mësuesi për Arsimin Fillor 162 Mësuesi për Arsimin Parashkollor 163 Kontabilitet - Financë 164 Administrim - Publik 165 Turizëm
UN. I SHKODRËS “L.Gurakuqi”

093 Gjuhë - Letërsi 094 Gjuhë Letërsi Shqipe dhe Frënge 095 Gjuhë Angleze 096 Cikël i Ulët 097 Cikël i Ulët Parashkollor 098 Histori - Gjeografi 099 Cikël i Ulët dhe Anglisht për Cikël Fillor (Pogradec) 100 Filozofi - Sociologji 101 Matematikë - Fizikë 102 Matematikë - Informatikë 103 Biologji - Kimi 104 Teknologji Informacioni 105 Infermieri e Përgjithshme 106 Mami( Infermier) 107 Financë - Kontabilitet 108 Menaxhim 109 Marketing 110 Turizëm 111 Turizëm (Pogradec) 112 Agroushqim 113 Agrobiznes 114 Teknologji e Prodhimit Bimor 115 Hortikulturë
116 Gjuhë - Letërsi 117 Gjuhë -Letërsi Shqipe e Frënge 118 Histori - Gjeografi 119 Histori e Gjuhë Gjermane 120 Gjeografi e Gjuhë Italiane 121 Gjuhë Angleze 122 Gjuhë Gjermane 123 Gjuhë Frënge 124 Gjuhë Italiane 125 Gazetari 126 Gazetari - Anglisht 127 Biologji - Kimi 128 Matematikë - Fizikë 129 Teknologjitë e Informacionit 130 Teknolog Laborant (2 vjeçar) 131 Fizikë Kompjuterike 132 Infermieri e Përgjithshme 133 Infermieri - Mami 134 Fizioterapi 135 Arsimi Fillor 136 Arsimi Parashkollor 137 Edukim Qytetar 138 Punonjës Social 139 Filozofi - Sociologji

268 Regji Filmi dhe TV 269 Aktrim 270 Regji 271 Skenografi - Kostumografi 272 Koreografi 273 Pikturë 274 Skulpturë 275 Muzikologji 276 Kompozim 277 Dirizhim 278 Piano 279 Violinë 280 Violonçel 281 Violë 282 Kitarë 283 Kontrabas 284 Flaut 285 Oboe 286 Klarinetë 287 Fagot 288 Korno 289 Trombë 290 Trombonë 291 Bastub 292 Kanto 293 Pedagogji Muzikore 294 Fizarmonikë Klasike
UN. I SPORTEVE TIRANË

166 Gjuhë – Letërsi 167 Gazetari dhe Komunikim 168 Histori 169 Gjeografi 170 Matematikë 171 Fizikë 172 Informatikë 173 Biologji - Kimi 174 Infermieri e Përgjithshme 175 Infermieri (Mami) 176 Infermieri (Fizioterapi) 177 Cikël i Ulët 178 Cikël i Ulët Parashkollor 179 Psikologji 180 Punë Sociale 181 Edukim Fizik dhe Sporte 182 Financë - Kontabilitet 183 Administrim - Biznes 184 Turizëm 185 Gjuhë Angleze 186 Gjuhë Italiane 187 Gjuhë Gjermane 188 Gjuhë Frënge 189 Drejtësi
UN. I VLORËS “I. Qemali”

222 Administrim Biznesi 223 Menaxhim - Marketing 224 Shkenca Ekonomike 225 Financë -Kontabilitet 226 Bankë Financë 227 Menaxhim Hotel Restorant 228 Menaxhim Turizëm Kulturor 229 Menaxhim Turizëm Arkeologjik 230 Juridik 231 Shkenca Politike 232 Administrim Publik 233 Infermieri e Pergjithshme 234 Ndihmës Dentist (2 vjeçar) 235 Menaxhim Ndërtimi (2 vjeçar) 236 Menaxhim Transporti (2 vjeçar) 237 Asistent Ligjor (2 vjeçar) 238 Asistent Administrativ (2 vjeçar) 239 Teknologji Automobilash (2 vjeçar) 240 Specialist Rrjetesh Kompjuterike (2 vjeçar) 241 Informatikë Praktike (2 vjeçar) 242 Gjuhë Angleze 243 Cikli i Ulët 244 Ekspert Procesi Formimi 245 Psikologji-Sociologji 246 Gjuhë Letërsi - Anglisht 247 Shkenca Kompjuterike 248 Sistemet e Informacionit 249 Teknologji Informacioni 250 Matematikë - Informatikë 251 Informatikë - Anglisht

UN. I ELBASANIT “A.Xhuvani”

050 Menaxhim Agrobiznesi 051 Menaxhim Agrobiznesi (Lushnjë) 052 Ekonomi dhe Politikë Agrare 053 Financë – Kontabilitet 054 Financë – Kontabilitet (Lushnjë) 055 Menaxhim i Turizmit Rural 056 Mbrojtje Bimësh 057 Hortikulturë 058 Hortikulturë (Lushnjë) 059 Prodhim Bimor 060 Zootekni dhe Biznes Blegtoral 061 Akuakulturë e Menaxhim Peshkimi 062 Agromjedis dhe Ekologji 063 Inxhinieri Agrare - Agromekanizim 064 Teknologji Agroushqimore 065 Vreshtari - Enologji 066 Mbarështim Pyjesh 067 Përpunim Druri 068 Mjekësi Veterinare 069 Menaxhim Veterinar (2 vjeçar, Lushnjë) 070 Menaxhim Veterinar (2 vjeçar, Gjirokastër) 071 Inxhinieri Ndërtimi

295 Shkencat e Lëvizjes 296 Fushat e Veprimtarisë Fizike, Shëndetit e Rekreacionit
AKADEMIA ARTEVE SHKODËR

297 Violinë 298 Piano 299 Kanto 300 Kompozim 301 Dirigjim 302 Pikturë 303 Pikturë - Grafikë

190 Matematikë 191 Shkenca Aktuaristike 192 Matematikë Financë 193 Matematikë Fizikë 194 Fizikë 195 Shkenca Kompjuterike

UN. POLITEKNIK I TIRANËS

(*) Këto programe studimi zhvillohen në gjuhën Angleze

FORMULARI I KORRIGJIMIT TË PASAKTËSIVE
Rrethi Bashkia / Komuna Shkolla ID e Maturantit
Shënim: Maturanti duhet të plotësojë vetëm ato fusha ku vë re se ka pasaktësi, duke shkruar si është dhe si duhet të jetë (me gërma te mëdha)

Si ishte
Emri Atësia Mbiemri Datëlindja Nota Mesatare Me shkrim

Si bëhet

/ .

/

/ .

/

Si ishte
Nota Nota

Si bëhet

Nota D1 Nota D2 Nota Z1 Lënda Z1 Nota Z2 Lënda Z2 Nota Z3 Lënda Z3

. . . . .

. . . . .

Emri Mbiemri
MATURANTI MËSUESI KUJDESTAR ………………………………………………................... ………………………………………………………........

Firma
……………………………….. ………………………………… …………………………………

Vula

DREJTORI I SHKOLLËS ……………………………………………………............

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->