P. 1
menceriakan surau

menceriakan surau

|Views: 2,056|Likes:
Published by Mohammad Syazwan

More info:

Published by: Mohammad Syazwan on Jul 18, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/28/2015

pdf

text

original

SEKOLAH KEBANGSAAN AYER DENAK 31750 TRONOH PERAK DARUL RIDZUAN

KERTAS KERJA PROJEK KECERIAAN SURAU SEKOLAH SK AYER DENAK, TRONOH.

DISEDIAKAN OLEH: MOHAMMAD SYAZWAN BIN MASRUDDIN GURU PELATIH IPG KAMPUS IPOH, PERAK.

2.0 TEMPAT : Surau SK Ayer Denak.0 TARIKH : 28 Jun 2012 hingga 13 Julai 2012 4.1. digunakan untuk bersembahyang dan kegiatan Pendidikan Islam oleh seluruh warga sekolah. II. OBJEKTIF : Menceriakan surau sekolah. . Menambah bahan maklumat dan menghias surau Mewujudkan suasana kondusif untuk guru dan murid semasa menggunakan surau 3. Tronoh. Kementerian Pendidikan telah memberikan definisi surau yang lebih terperinci. Dalam definisi yang diberikan.0 I. III. Surau di sekolah pula telah didefinisikan oleh Kementerian Pendidikan (1989) sebagai tempat melaksanakan ibadat sembahyang dan menjalankan kegiatan amali pendidikan Islam untuk menanamkan semangat mencintai agama dan menghayati ajaran Islam serta ruh persaudaraan Islam di kalangan guru-guru dan murid-murid Islam.0 PENGENALAN Surau adalah tempat ibadat yang lebih kecil daripada masjid dan tidak digunakan untuk sembahyang Jumaat dan ianya sering digunakan untuk belajar agama. surau ialah “satu bangunan yang terpisah daripada bilik darjah dan terletak dalam kawasan sekolah.

0 i. CADANGAN AKTIVITI YANG AKAN DIJALANKAN : Menampal arah kiblat di dalam surau Menampal maklumat-maklumat yang berkaitan berkenaan Menceriakan surau dengan kata-kata hikmah Memasang langsir di dalam surau 6. Mohd Azman Bin Sastro : Mohammad Syazwan Bin Masruddin 7.00 38. iv.0 ANGGARAN PERBELANJAAN Harga Bil Alat Dan Bahan Kuantiti Seunit (RM) 1 2 3 4 Kertas A4 Berwarna Pita Pelekat Laminating Film Kad manila Jumlah (RM) 1 1 1 10 11.5. PENGERUSI MENTOR SETIAUSAHA : Puan Narita Binti Mohamad Hashim : Puan Belinda a/p Panjang : En.00 4. iii.40 Jumlah Harga (RM) 11.50 .0 JAWATANKUASA PROJEK : PENAUNG PENGERUSI T. Ahmad Hafiz Bin Ahmad Syukri : En.00 2.50 30.00 2.50 30.00 0. ii.

Disemak Oleh: ______________________ (EN. Disediakan Oleh: ______________________ (MOHAMMAD SYAZWAN BIN MASRUDDIN) Setiausaha Projek Keceriaan Surau SK Ayer Denak. Tronoh. Tronoh. Disahkan Oleh: ________________________ (PN NAREETA BINTI MOHD HASHIM) Guru Besar SK Ayer Denak. .0 PENUTUP Sebagai harapannya. MOHAMMAD AZMAN BIN SASTRO) Guru Pemulihan Khas/ Mentor SK Ayer Denak. Tronoh. Semoga usaha kita mendapat rahmat serta diberkati oleh Allah SWT.8. kami berharap cadangan projek menceriakan surau di SK Ayer Denak diluluskan kerana ia merupakan langkah ke arah menyediakan surau yang kondusif bagi kegunaan guru dan murid di SK Ayer Denak.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->