CĂLĂII PENSIONARILOR

De Florea Dumitrescu

Pensionarii din România au cea mai mică pensie medie din Uniunea Europeană. În propaganda mincinoasă dezlanțuită de domnii Băsescu, Isărescu și Boc, pensionarii sunt făcuți vinovați de dezechilibrele din economie, de „deficitele structurale”. În consecință, pensiile au fost supuse la tăieri, cum nu s-a întâmplat în nicio țară din Uniunea Europeană. Guvernanții iresponsabili Băsescu și Boc au promis electoral că vor mări pensiile – în termeni nominali – de 2,4 ori în cei 4 ani (2009-2012), dar au făcut tăieri masive din pensiile existente, diminuându-le puternic în termeni reali. Călăii pensionarilor nu s-au sinchisit de zecile și zecile de miliarde de euro furate, risipite și pierdute, care puteau reduce și chiar evita deficitele bugetare și creșterea enormă a datoriei țării, după cum demonstrăm mai jos. Nimeni nu i-a sancționat pe guvernanții iresponsabili, cu excepția Franței și Germaniei – care țin România la ușa sistemului Schengen, acuzându-i pe guvernanții români de criminalitatea și corupția existentă în România.

I. VOTAŢI CĂLĂII DIN NOU?
Din numărul total de 5,4 milioane de pensionari, aceia care vor să plece mai repede din această lume – au această posibilitate – votând din nou la alegerile locale și parlamentare pe cei care au decis să le scurteze viața, tăindu-le substanțial pensiile, mărind nebunește prețurile la toate produsele de bază, la căldură și întreținere, distrugând sistemul public de sănătate, tăind fondurile pentru medicamente, introducând co-plata la serviciile medicale, desființând spitale, făcându-le viața imposibilă pe acest pământ. Votați călăii din nou, pensionari batjocoriți și umiliți? Călăii-guvernanți au nume și conduc partide aflate la guvernare. Călăul-șef este Traian Băsescu. Acesta, fără nicio remușcare, a dezlanțuit numeroase atacuri împotriva pensionarilor, îi scoate vinovați pentru „deficitele bugetare structurale” și dezechilibrele din economie pe care le-au creat politicienii guvernanți – incapabili și incompetenți, hoții, jefuitori de bani publici și prăduitori de avuție națională împreună cu clientela lor politică. Pensionari, analizați fișele de avere și de venituri ale călăilor- guvernanți – și vă convingeți cu ce s-au ocupat cât au fost la guvernare!!

II. CIOPÂRŢIREA CRIMINALĂ A PENSIILOR TIMP DE 4 ANI (2009-2012)
În mod criminal, călăii pensionarilor au tăiat pensiile – în termeni reali – timp de 4 ani (2009-2012). Ei nu au mai corectat pensiile cu rata inflației, cum scrie în lege, iar în anii 2011 și 2012 au tăiat din pensii și mai mult – aplicând un impozit de 5,5% la pensiile de până la 1000 lei („contribuția la sănătate”), ceea ce a afectat milioanele de pensionari. Pe calea inflației (cea mai ridicată din Uniunea Europeană) în cei 4 ani (20092012) călăii-guvernanți au redus pensiile – în termeni reali – cu 19,3% (în anul 2009 – cu 2,8%, în anul 2010 – cu 6,1%, în anul 2011 – cu 5,9%, în anul 2012 cu 3,4% (prevăzut în Acordul cu FMI). Aceasta înseamnă la nivelul anului 2012 o tăiere cumulată, în termeni reali, de 115 lei din valoarea punctului de pensie. La aceasta se adaugă tăierea prin introducerea de la 1 ianuarie 2011 a unui impozit de 5,5 % („contribuție la sănătate”) la pensiile până la 1.000 lei, ceea ce înseamnă tăieri în medie cu peste 40 de lei a punctului de pensie, la pensionarii afectați. „Mâna neagră” a călăilor-guvernanţi – la tăieri de pensii a fost „eficientă”. La nivelul unui an (2012), pensionarii au fost deposedați – în termeni reali – de circa 9 miliarde de lei (sau 2,1 miliarde de euro). În consecință, pensionarii reprezintă categoria socială cea mai săracă din România, care se zbate pentru supraviețuire.

III. CĂLCAREA ÎN PICIOARE A LEGII PENSIILOR DE CĂTRE BĂSESCU ŞI BOC ÎN ANUL 2012
În anul 2012, domnii Băsescu și Boc au călcat în picioare Legea nr. 263 din decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii (lege făcută de ei şi adoptată prin fraudă la numărarea voturilor, organizată de Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților). Pentru că poporul român nu i-a sancționat la timp, domnii Băsescu şi Boc și-au făcut un obicei din călcarea în picioare a legilor și a Constituției. Legea pensiilor făcută de regimul Băsescu și Boc în decembrie 2010 – prevede la art. 102, următoarele: „Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizat în anul precedent.” Prin urmare, conform noii legi a pensiilor, valoarea punctului de pensie trebuia să fie majorat în anul 2012 cu rata inflației de 5,9% (din anul precedent) și cu jumătate din creșterea reală a salariului mediu brut realizat în anul precedent. Pentru domnii Băsescu și Boc – nu există nici legea pensiilor, nici Constituția, astfel că, în anul 2012, nu au luat în considerare prevederile legale de mai sus şi s-a făcut o nouă tăiere – în termeni reali – a pensiilor.

IV. SĂ NU UITĂM ESCROCHERIA ELECTORALĂ BĂSESCU-BOC! HOŢIA DE VOTURI DIN 2008 ŞI 2009
Cei 5,4 milioane de pensionari au tot dreptul să-i tragă la răspundere și să-i pedepsească pe Băsescu și Boc. Aceștia, în calitate de hoți de voturi, în anul 2008 prin Programul „Gândim altfel” (la pag. 28, 29, 167, 168, 171) au promis majorarea pensiilor în 2009-2012 de 2,4 ori față de anul 2008 (în termeni nominali). Cu gura până la urechi, domnii Theodor Stolojan și Adriean Videanu – strigau pe la toate televiziunile că pensia medie va fi în anul 2012 – de 405 euro sau 1.336 lei (comparativ cu 164 euro în anul 2008). În legea asigurărilor sociale pe 2012 – s-a prevăzut o pensie medie de 747 lei, deci cu 45% mai mică decât promisiunea electorală total iresponsabilă a domnilor Băsescu și Boc, Stolojan, Videanu și alții. A sosit ceasul socotelilor. Cei 5,4 milioane de pensionari au tot dreptul să întrebe: unde este pensia medie de 405 euro sau 1336 lei, domnilor guvernanți? Nu au fost bani? Dar zecile și zecile de miliarde de euro furate şi risipite din bani publici în regimul Băsescu – nu erau bani?

V. HOŢIILE ŞI RISIPA SECOLULUI ÎN ROMÂNIA
În niciuna din țările din Uniunea Europeană nu au avut loc hoții și risipă de asemenea proporții ca în țara noastră . Fără nicio reținere le putem numi hoțiile și risipa secolului în România. Cei 5,4 milioane de pensionari îi reamintesc domnului Băsescu și acoliților săi, că au creat avuția națională care a fost înstrăinată – în valoare de peste 1.500 miliarde euro (după calculele unor economiști și ale unor magnați autohtoni) – pe prețuri derizorii – către capitalurile străine și către unele firme românești – un adevărat furt al secolului. Pensionarii desproprietăriți de drepturile lor legitime de proprietate – resping categoric eticheta de „asistați sociali”, pe care le-au atribuit-o guvernanții iresponsabili Băsescu, Isărescu și Boc. Nici nu există o batjocură mai mare la adresa acestor dezmoșteniți de drepturile lor legitime de proprietate şi de dreptul la o pensie decentă, – conform contribuțiilor plătite cu anticipație timp de 25-30-40 și 45 de ani. Guvernanții iresponsabili, jefuitori de bani publici și prăduitori de avuție națională împreună cu clientela lor politică, și-au făcut de cap și au adus țara într-o stare de mizerie și sărăcie absolută, iar victimele principale sunt milioanele de pensionari –

pătura socială cea mai lipsită de apărare în regimul dictatorial Băsescu. Nu există nicio justificare pentru atacurile monstruoase ale guvernanților asupra pensionarilor, cu tot felul de minciuni și teorii aberante potrivit cărora pensionarii ar crea „deficite structurale” și „datorii de stat”, cum a afirmat în mod repetat în discursurile sale iresponsabilul Băsescu. Cei 5,4 milioane de pensionari trebuie să știe că – în perioada în care li s-au tăiat pensiile – zeci și zeci de miliarde de euro au fost jefuite și risipite de la bugetul țării – prin politicile nesăbuite ale regimului dictatorial Băsescu. Aceste zeci de miliarde de euro jefuite și risipite ar fi acoperit nevoile țării, ar fi făcut deficitele mai mici şi nu s-ar fi ajuns la datorii ale ţării în sume enorme, fără precedent în istoria țării. Guvernanții nu mai pot ascunde jaful național la care a fost supusă țara în ultimii 8 ani. Ca și alți economiști, noi am elaborat și publicat mai multe studii şi analize în care am dovedit dimensiunile extraordinare ale acestui jaf, de zeci şi zeci de miliarde de euro. Trebuie să se constate faptul fundamental că deficitele bugetare și datoria țării în România au o situație specifică: domnii Băsescu, Isărescu și Boc nu au dat încă socoteală în fața poporului român pentru zecile și zecile de miliarde de euro jefuite și risipite – din bugetul țării, atât la partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli, în fiecare an, după cum relatăm în continuare. A. Zecile de miliarde de euro pierdute din cauza hoțiilor – prin evaziunea fiscală și contrabandă-tolerate de guvernanți. Este vorba de pierderi de 15-20 de miliarde de euro la nivelul unui an (conform studiilor autohtone și străine). Aceasta înseamnă pierderi de resurse bugetare de 60-80 miliarde de euro în cei 4 ani ai guvernării Băsescu-Boc (2009-2012) şi de 100-130 miliarde de euro în cei 8 ani de regim dictatorial Băsescu. B. Zecile de miliarde de euro pierdute prin „cota unică” de impozitare pe profit și pe venit – introdusă de regimul Băsescu în ianuarie 2005. Aceasta înseamnă pierderi de fonduri de la bugetul țării de 3-4 miliarde de euro la nivelul unui an; în cei 4 ani de criză în timpul guvernării Băsescu-Boc (2009-2012) s-au produs pierderi de 12-16 miliarde de euro; iar în cei 8 ani de regim dictatorial Băsescu pierderile se ridică la 24-32 miliarde de euro. Aceste fonduri au umplut seifurile monopolurilor și companiilor transnaționale și buzunarele oligarhiei politicofinanciare, ale celor cu venituri mari şi foarte mari. C. Zecile de miliarde de euro pierdute – timp de 5 ani (2007-2011) prin neutilizarea fondurilor europene gratuite – în mod exclusiv din neglijența în serviciu și incompetența guvernanților Băsescu, Isărescu şi Boc. Absorbția efectivă din aceste fonduri europene gratuite a fost nesemnificativă (câteva procente) și a fost criticată sever de misiunea FMI și de președintele Comisiei Europene J. M. Barroso – în documentele oficiale. Este vorba de neabsorbţia unor fonduri europene de peste 20 de miliarde de euro programate pentru perioada 2007-2011, din totalul de 34,8 miliarde de euro alocate

României pe 7 ani (2007-2013). Iar acum, domnul ministru Leonard Orban încearcă să scuze – în mod total nejustificat – neabsorbţia – prin lipsa de experiență și prin birocrație. Mai mult, în ultimele luni s-a trecut la jefuirea de la bugetul țării a unor sume importante pentru plăți către beneficiari, în loc să se ocupe de absorbția efectivă a fondurilor de la Uniunea Europeană. Trimestrul I este pierdut și ne întrebăm cum vor fi absorbite cele 6 miliarde de euro fonduri europene (prevăzute în bugetul țării) în cele 3 trimestre care au mai rămas; suma de 6 miliarde de euro este mult mai mare decât absorbția în cei 5 ani anteriori (2007-2011). Iresponsabilitatea și neglijența în serviciu a guvernanților nu are limite. D. Zecile de miliarde de euro pierdute şi risipite din bugetul ţării de guvernarea Băsescu-Boc – în cei 4 ani de criză economică, prin cheltuielile inutile și jaful făcut împreună cu clientela politică – la cheltuielile speciale, la bunuri și servicii, la investiții neproductive, la drumuri și asfaltări, la deszăpeziri etc. Din cauzele de mai sus s-au produs deficitele bugetare și datoria țării și nu din cauza pensionarilor, cum în mod criminal afirmă domnii Băsescu, Isărescu și Boc.

VI. DOMNUL BĂSESCU NU ARE REMUŞCĂRI PENTRU TĂIEREA PENSIILOR
La televizor, timp de 2 ore (în ziua de 18 martie) domnul Băsescu a făcut mărturisiri ziaristului Ion Cristoiu că are pe conștiință „tăierile de salarii” decise de domnia sa la 6 mai 2010 (în noaptea aceea, când s-a dus acasă, nu a vorbit nici cu soția sa, nici cu fiica cea mare, așa de tare se supărase – iar ziaristul a înghițit aceste gogoși răsuflate); dar nu a avut niciun fel de remuşcări pentru tăierile extraordinare și criminale de la pensii; nu și-a adus aminte de cei 5,4 milioane de pensionari pe care i-a lovit în mod monstruos timp de 4 ani. Nu și-a amintit nici atunci, nici altădată, că a promis pentru 2012 o pensie medie de 405 euro sau 1.336 lei. Are memoria scurtă ori de câte ori dorește. A uitat că a promis mărirea pensiilor de 2,4 ori în perioada 2009-2012 (în Programul „ Gândim altfel”). Iar noi, cei 5,4 milioane de pensionari, trebuie să ne lăsăm înșelați și să le dăm din nou voturile noastre călăilor–guvernanți, ca să ne aplice măsuri barbare și criminale, și în cei 4 ani următori (2013-2016).

VII. GALERIA CĂLĂILOR-GUVERNANŢI
Nu putem să ne referim numai la călăul-șef Traian Băsescu. Loviturile criminale împotriva pensionarilor le-a săvârșit cu ajutorul acoliților săi, participanți cu votul lor în Parlament, la uneltirile împotriva pensionarilor și în calitate de susținători ai deciziilor monstruoase de tăiere a pensiilor, astfel: Călăii-guvernanți de la PDL, în frunte cu Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, T. Berca și alții. Călăii-guvernanți de la UNPR, în frunte cu dezertori și traseiştii politici – Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu, Marian Sârbu și alții, care și-au vândut conștiința pentru un pumn de arginţi. Călăii-guvernanți de la UDMR, în frunte cu Marko Bela, Kelemen Hunor și alții, pe care chiar maghiarii votanți trebuie să-i pedepsească. Călăii-guvernanți de la Grupul Minorităților, în frunte cu V. Pambucceian. Aceștia se fac vinovați și de zecile și zecile de miliarde de euro – pierdute și risipite din bugetul țării, cum s-a demonstrat mai sus.

VIII. ALUNGAREA CĂLĂILOR
Cei 5,4 milioane de pensionari se pot ajuta singuri – alungând de la guvernare – prin votul lor – pe călăii din PDL,UNPR, UDMR și din Grupul minorităților naționale – la alegerile care vor avea loc în acest an. În caz contrar, viața lor va fi batjocorită în continuare în următori 4 ani, după modelul Băsescu din 2009-2012. 6 aprilie 2012 Grupul de inițiativă „Reînnoirea” Florea Dumitrescu Gheorghe Stroe Cristian Apostol

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful