Crearea unui cuprins

Un cuprins se poate crea alegând stilurile de titlu - de exemplu, Titlul 1, Titlul 2 și Titlul 3 - pe care doriți să le includeți în acesta. Microsoft Office Word caută titluri care se potrivesc stilului pe care l-ați ales, formatează și indentează textul de intrare în funcție de stilul titlului, apoi inserează cuprinsul în document. Microsoft Office Word 2007 furnizează o galerie cu mai multe stiluri de cuprins din care să alegeți. Marcați intrările cuprinsului, apoi faceți clic pe stilul de cuprins pe care în doriți din galeria de opțiuni. Office Word 2007 creează automat cuprinsul din titlurile pe care le-ați marcat. Ce intenționați să faceți?
• • •

Marcarea intrărilor pentru un cuprins Crearea unui cuprins Ștergerea unui cuprins

Marcarea intrărilor pentru un cuprins
Modalitatea cea mai simplă de creare a unui cuprins o reprezintă utilizarea stilurilor de titlu predefinite. De asemenea, aveți posibilitatea să creați un cuprins care se să bazeze pe stilurile particularizate pe care le-ați aplicat. Altă posibilitate este să atribuiți nivelurile cuprinsului la intrările individuale ale textului.

Marcarea intrărilor prin utilizarea stilurilor de titlu predefinite
1. Selectați titlul căruia doriți să îi aplicați un stil de titlu. 2. În fila Pagină de pornire, în grupul Stiluri, faceți clic pe stilul dorit.

De exemplu, dacă ați selectat textul căruia intenționați să îi aplicați stilul ca titlu principal, faceți clic pe stilul numit Titlu 1 în galeria Stiluri rapide. Note
• •

Dacă nu vedeți stilul dorit, faceți clic pe săgeată pentru a extinde galeria Stiluri rapide. Dacă stilul pe care îl doriți nu apare în galeria Stiluri rapide, apăsați CTRL+SHIFT+S, pentru a deschide panoul de instrumente Se aplică pt. stiluri. Sub Nume stil, faceți clic pe stilul dorit.

faceți clic pe Adăugare text. 2. 2. Faceți clic pe nivelul care să eticheteze selecția. în grupul Cuprins. în grupul Cuprins. pentru afișarea unui nivel principal din cuprins. Faceți clic în locul în care inserați cuprinsul. faceți clic pe Cuprins. pentru a deschide caseta de dialog Cuprins. sunteți gata să îl creați. Selectați titlul pe care intenționați să îl includeți în cuprins. . de obicei la începutul documentului. 2. 3. În fila Referințe. Repetați pașii 1-3 până când etichetați tot textul care doriți să apară în cuprins. 1. 1. Creare unui cuprins din stiluri particularizate aplicate Acest procedeu se utilizează dacă ați aplicat deja stilurile particularizate titlurilor. 1. Faceți clic în locul în care inserați cuprinsul. apoi faceți clic pe Inserare cuprins. faceți clic pe Cuprins. în grupul Cuprins. În fila Referințe. aveți posibilitatea să utilizați acest procedeu. În fila Referințe. 4. Aveți posibilitatea să alegeți setările de stil pe care să le utilizeze Word atunci când construiește cuprinsul. cum ar fi Nivel 1. Crearea unui cuprins din stiluri de titlu predefinite Acest procedeu se utilizează dacă ați creat un document prin utilizarea stilurilor de titlu. pentru a marca intrările individuale ale textului. faceți clic pe Inserare Cuprins.Marcarea intrărilor individuale ale textului Pentru ca un cuprins să includă texte care nu sunt formatate ca titlu. Crearea unui cuprins După ce marcați intrările pentru cuprins. Notă Pentru mai multe opțiuni. apoi faceți clic pe stilul de cuprins pe care îl doriți.

introduceți un număr de la 1 la 9. Faceți clic pe Eliminare cuprins. În fila Referințe. aveți posibilitatea să formatați intrările din cuprins ca hyperlinkuri. Cititorii vor avea posibilitatea să citească pagina dorită. ștergeți numerele nivelului de cuprins pentru stilurile predefinite. Pentru a utiliza unul dintre proiectele disponibile. 10. 1. faceți clic pe Actualizare tabel. Faceți clic pe Actualizare numai numere de pagină sau pe Actualizare tabel întreg. 4. creați un cuprins în care fiecare intrare să listeze titlul și numărul de pagină la care apare acesta. Faceți clic pe Opțiuni. • Document online Pentru un document care se va citi online în Word. în grupul Cuprins. 2. găsiți stilul pe care l-ați aplicat titlurilor din document. pentru ca cititorii să facă salt la un titlu făcând clic pe intrarea sa în cuprins. cum ar fi Titlu 1. 6. Repetați pașii 4-6 pentru fiecare stil de titlu pe care îl includeți în cuprins. Sub Nivel în cuprins. Alegeți un cuprins care să se potrivească tipului de document: Document imprimat În cazul în care creați un document care se va citi pe o pagină imprimată. 9. Pe fila Referințe. faceți clic pe un proiect în caseta Formate. faceți clic pe Cuprins. Selectați orice alte opțiuni pentru cuprins pe care le doriți. pentru a indica nivelul pe care să-l reprezinte stilul de titlu. Notă Dacă doriți să utilizați doar stiluri particularizate. în dreptul numelui stilului. 7. Faceți clic pe OK. 8.3. în grupul Cuprins. Sub Stiluri disponibile. 5. Ștergerea unui cuprins 1. • Actualizați cuprinsul Dacă ați adăugat sau eliminat titluri sau alte intrări de cuprins din document. 2. . aveți posibilitatea să actualizați rapid cuprinsul.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful