You are on page 1of 15

Manual de utilizare pentru Android 2.

1) Pornirea tabletei
Tableta se deschide tinand apasat 5 secunde butonul on/off. 2) Utilizarea ecranului tactil .

Ecranul tactil al dispozitivului dvs. faciliteaza selectarea articolelor sau executarea functiilor. Aflati care sunt operatiile de baza pentru utilizarea ecranului tactil. Puteti controla ecranul tactil cu urmatoarele actiuni: Atingeti: Atingeti o data cu degetul pentru a selecta sau a lansa un meniu, o optiune sau o aplicatie Glisati: Atingeti si glisati cu degetul in sus, in jos, la stanga sau la dreapta pentru a va deplasa la elementele din liste. Tineti apasat : Atingeti un element si tineti apasat timp de peste 2 secunde, pentru a deschide o lista de tip pop-up de optiuni. Glisati si fixati: Tineti apasat degetul pe un element si glisati cu degetul pentru a muta elemental. Atingeti de doua ori: Atingeti de doua ori rapid pentru a mari sau micsora imaginea la vizualizarea fotografiilor.

Blocarea sau deblocarea ecranului tactil


Atunci cnd nu folosii dispozitivul pentru o anumit perioad, dispozitivul dvs. oprete ecranul tactil i l blocheaz automat pentru a preveni orice operaiune nedorit a acestuia. Pentru a bloca manual ecranul tactil, apsai pe [ ]. Pentru a debloca, pornii ecranul apsnd pe [ ], atingei i glisai . Dac setai o blocare a ecranului, trebuie s introducei codul PIN sau parola, sau s desenai un model.

Schimbarea setrilor pentru ecran.


Luminozitate.: Setai luminozitatea ecranului. Afiaj pe ecran: 2

Stil font: Modificai tipul de font pentru textul afiat pe ecran. Putei descrca fonturi din Android Market selectnd Obinere fonturi online. Fundal: Selectai o imagine de fundal pentru ecranul Acas. Fundal: Selectai ce imagine s fie afiat atunci cnd ecranul este blocat.

Mod: Selectai un mod de afiare. Rotire automat ecran: Setai dac dorii s se roteasc sau nu coninutul n mod automat, la rotirea aparatului. Animaie: Setai dispozitivul s redea animaie la comutarea ntre ferestre. Timp expirat: Setai intervalul de timp dup care dispozitivul va dezactiva lumina de fundal a ecranului. Reglare automata putere ecran: Setai pentru a economisi energia, prin reglarea luminozitii ecranului. Calibrare orizontal: Calibrai accelerometrul s regleze axa orizontal a dispozitivului pentru o mai bun recunoatere a micrii.

Adaugarea elementelor la ecranul Acasa


Puteti personaliza ecranul Acasa adaugand comenzi rapide la aplicatii sau la elementele din aplicatii, widgeturi, sau foldere.

Pentru adaugarea unui element la ecranul Acasa articol:

tineti apasat cu degetul si selectati o categorie de

Widget-uri: Adaugati widget-uri. Widget-urile sunt aplicatii de mici dimensiuni, care asigura functii si informatii convenabile pe ecranul Acasa. Comenzi rapide aplicatii: Adaugati comenzi rapide la aplicatii pe ecranul Acasa. 3

Fundaluri: Setati o imagine de fundal

Mutarea elementelor pe ecranul Acasa


Apasati si mentineti apasat un element pe care doriti sa-l mutati pana cand apare grila ecranului Acasa. Glisati elementul in locatia dorita.

Eliminarea elementelor de pe ecranul Acasa


Tineti apasat un element pentru a-l elimina. Cosul de gunoi apare in partea din dreapta-sus a ecranului Acasa. Glisati elementul si cosul de gunoi se coloreaza in rosu, eliberati elementul.

5) Adaugarea unei comenzi rapide unei aplicatii


Din lista de aplicatii, tineti apasata pictograma unei aplicatii si glisati-o la un panou al ecranului Acasa in partea de jos a ecranului. Pictograma comenzii rapide pentru aplicatie este adaugata la ecranul Acasa. Mutati pictograma in locatia dorita sau mutati-o intr-un alt panou al ecranului Acasa.

6) Setarea unui ecran de blocare


Puteti bloca ecranul tactil cu un model de deblocare sau o parola pentru a preveni utilizarea dispozitivului de catre personae neautorizate, fara acordul dvs. Odata stabilit un ecran de blocare, dispozitiviul va solcita codul de deblocare la fiecare pornire a dispozitivului sau deblocare a ecranului tactil. Daca uitati codul PIN sau parola, aduceti dispozitivul la service-ul nostru pentru a-l reseta. Evolio nu este responsabila pentru pierderea codurilor de securitate sau a informatiilor confidential sau pentru alte prejudicii cauzate de aplicatii software ilegale.

7) Accesarea memoriei interne

Apasati pe iconul File Manager

si se va deschide urmatoarea fereastra:

Fisierele asec, emmc, obb si secure sunt partitiile memoriei interne, sdcard pentru a vizualiza informatiile de pe cardul de memorie si usbdisk pentru a vizualiza informatiile de pe stick-ul de memorie

8) Activarea si dezactivarea internetului wireless


Pentru a putea activa si dezactiva internetul wireless accesati din meniu Settings -> Wireless &Networks si va aparea submeniul:

Bifati casuta de Wi-Fi pentru activare si debifati casuta pentru deconectare. Pentru conectare la Wi-Fi accesati Wi-Fi settings-> Wi-Fi Networks si selectati reteaua la care doriti sa va conectati dupa care apasati butonul Connect.

9) Web
5

Serviciile Web necesita o conexiune de date. Contactati-va operatorul pentru a alege cel mai bun plan de date.

Navigator Web
Acum puteti sa accesati si sa marcati paginile Web preferate . Accesarea reelei Web i descrcarea de date pot genera taxe suplimentare. Pentru detalii, contactai furnizorul de servicii. Meniul navigatorului Web poate fi etichetat diferit, n funcie de versiunea de software instalat pe dispozitivul dvs. Pictogramele disponibile pot s difere n funcie de regiune sau de versiunea de software.

Rsfoirea paginilor Web


Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai Browser dvs. de pornire. pentru a lansa pagina

Pentru a accesa o anumit pagin Web, selectai cmpul de introducere a URL, introducei adresa web a paginii dorite si apasati Go.

10) Market

Prin folosirea platformei Android functionalitatea dispozitivului poate fi extinsa prin instalarea de aplicatii suplimentare. Android Market va ofera o modalitate simpla si rapida de a achizitiona jocuri si aplicatii pentru tableta dumneavoastra. Dispozitivul dvs va salva aplicatiile descarcate in memoria interna. Daca lansati aceasta aplicatie pentru prima data este necesar sa va inregistrati cu un cont de gmail. In cazul incare nu aveti o adresa de gmail aveti optiunea Create pentru a va crea un nou cont. Prima data cand accesati Market cititi termenii si conditiile si selectati Acceptati.

11) Descarcarea si instalarea unei aplicatii


6

Din ecranul Acasa, deschideti lista de aplicatii si selectati Market. De asemenea puteti selecta Cumparati in partea din dreapta-sus a ecranului Daca lansati aceasta aplicatie pentru prima data cititi termenii si conditiile si selectati Acceptati. Cautati un fisier sau o aplicatie pentru a o descarca apasand

12) Dezinstalarea unei aplicatii


Din ecranul Acasa, deschideti lista de aplicatii si selectati Market Selectati Aplicatiile mele Selectati aplicatia pe care doriti sa o stergeti Selectati Dezinstalati

13) YouTube
nvai s vizualizai i s ncrcai videoclipuri pe YouTube. n funcie de regiune sau de versiunea de software, este posibil ca aceast caracteristic s fie indisponibil.

14) Urmrirea videoclipurilor


Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai YouTube. Selectai un videoclip din list. Selectai un ecran al unui videoclip si apasati Controlai redarea cu tastele virtuale. pentru a-l afia cu ecran ntreg.

15) ncrcarea videoclipurilor


Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai YouTube. Selectai Canalul dvs. Selectai contul dvs. Google dac are legtur la YouTube. De asemenea, putei selecta Adugai un cont i s configurai un cont pentru a v conecta la YouTube. 7

Selectai ncrcai i apoi selectai un videoclip. Introducei detaliile ncrcrii i selectai Upload.

16) Google Mail


Putei prelua mesajele de e-mail noi din Google Mail n Mesaje primite. Cnd accesai aceast aplicaie, apare ecranul Mesaje primite. Numrul total de mesaje necitite este afiat n bara de titlu. Meniul Google mail poate fi etichetat diferit, n funcie de versiunea de software

Trimiterea unui e-mail


Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai Google Mail. Apasati butonul de optiuni si selectati Scrieti. .

Introducei un nume sau o adres n cmpul destinatar. Introducei un subiect i un mesaj. Selectai pentru a ataa o imagine.

Selectai Trimitei pentru a trimite mesajul.

Vizualizarea unui mesaj de e-mail


8

Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai Google Mail. Selectai un mesaj e-mail. Din vizualizarea de tip mesaj, utilizai urmtoarele opiuni: Pentru a merge la mesajul anterior sau urmtor, selectai Mai vechi sau Mai noi. Pentru a cuta un mesaj de e-mail, selectai Pentru a crea un mesaj nou, selectai Pentru a arhiva mesajul, selectai Pentru a terge mesajul, selectai . drept necitit. Marcai drept necitit Marcai ca important. Marcai ca neimportant (dac n . . .

Pentru a face mesajul ca fiind necitit, selectai Pentru a marca mesajul ca fiind important, selectai

Pentru a marca mesajul ca fiind neimportant, selectai prealabil a fost marcat ca important). Pentru a aduga o etichet mesajului, selectai

etichetele. Raportai ca spam.

Pentru a nregistra mesajul n lista cu mesaje nedorite, selectai

17) E-mail
Aflai cum s trimitei sau s vizualizai mesaje de e-mail din contul personal sau din contul de e-mail al companiei.

Configurarea unui cont de e-mail

1) Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai E-mail. 2) Introducei adresa de e-mail i parola. 3) Selectai Urmtor (pentru conturi de e-mail generale) sau Configurare manual (pentru alte conturi de e-mail ale companiei). 4) Urmai instruciunile de pe ecran. 5) Pentru a aduga mai multe conturi de e-mail, selectai NewSetri Adugare cont i repetai paii 2-4. Cnd ai terminat de configurat contul de e-mail, mesajele de e-mail vor fi descrcate pe dispozitiv. Dac ai creat mai mult de dou conturi, putei comuta ntre conturile de e-mail; selectai un nume de cont din partea stng sus a ecranului i selectai contul din care dorii s preluai mesaje.

Trimiterea unui mesaj e-mail


1) Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai E-mail un cont de e-mail. 2) Selectai Mesaj nou . 3) Adugai destinatari pentru mesajul dvs. 4) Introducei adresele de e-mail manual, separndu-le cu punct i virgul sau virgul. 5) Selectai + Cc/Bcc i adugai mai muli destinatari. Selectai cmpul titlului i introducei un titlu. 6) Selectai cmpul de introducere a textului i introducei textul e-mailului. 7) Putei introduce o imagine, un contact, un calendar, o not sau locaie selectnd .

8) Selectai fiiere de ataat. Putei selecta un fiier din lista de fiiere sau s creai o fotografie, un videoclip sau sunet nou. 9) Selectai Trimite pentru a trimite mesajul. Dac suntei oflline sau n afara zonei de acoperire, mesajul va atepta n Outbox pn cnd suntei online i n zona de acoperire.

Vizualizarea unui mesaj de e-mail


Cnd deschidei un cont de e-mail, avei posibilitatea s vizualizai offline mesajele e-mail preluate anterior sau s v conectai la serverul de e-mail pentru a vizualiza mesajele noi. Dup preluarea mesajelor de e-mail, avei posibilitatea s le vizualizai offline. Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai E-mail un cont de e-mail. Selectai pentru a actualiza lista de mesaje.

Selectai un mesaj e-mail.

10

Din vizualizarea de tip mesaj, utilizai urmtoarele opiuni: Pentru a cuta un mesaj de e-mail, selectai Pentru a rencrca mesajele, selectai Pentru a crea un mesaj nou, selectai Pentru a rspunde la mesaj, selectai . . . . .

Pentru a redireciona mesajul ctre alte persoane, selectai Pentru a terge mesajul, selectai . Necitit.

Pentru a face mesajul ca fiind necitit, selectai Pentru a muta mesajul n alt folder, selectai

Marcare ca Mutare. Listare dup. Mod vizualizare. fundal. Mod Culoare

Pentru a vizualiza mesajele dup categorie, selectai Pentru a schimba modul de vizualizare, selectai Pentru a schimba culoare de fundal, selectai

Pentru a printa mesajul, selectai Imprimare. Dispozitivul dvs. este compatibil numai cu unele imprimante, cele care se contecteaza prin Bluetooth. Pentru a personaliza setrile pentru e-mail, selectai Pentru a aduga o stea mesajului, selectai . . Setri.

Pentru a salva un ataament pe dispozitiv, selectai fila ataamentului

18) Player muzical

11

n funcie de versiunea software a dispozitivului, unele formate de fiiere nu sunt acceptate. Dac dimensiunea fiierului depete memoria disponibil, se poate produce o eroare la deschiderea fiierelor.

Adugarea de fiiere muzicale pe dispozitiv


ncepei prin transferul fiierelor pe dispozitiv. Puteti alege una din metodele: Descrcai de pe reeaua Wi-fi. Descrcai de pe un PC utiliznd cablul de date. Primii prin Bluetooth(daca dispozitivul va permite)

Redarea muzicii
1) Dup transferul fiierelor muzicale pe dispozitiv, 2) Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai Player Muzical. 3) Selectai o categorie media un fiier muzical. 4) Atingei cmpul playerului muzical n partea dreapt a ecranului. 5) Controlai redarea cu tastele virtuale. n timpul redrii muzicii, putei utiliza urmtoarele opiuni: Pentru a aduga un fiier muzical la o list de redare, selectai Pentru a asculta muzic printr-o casc Bluetooth, selectai aceast opiune cnd conectai casca la dispozitiv. Pentru a trimite un fiier muzical altor persoane, selectai Pentru a personaliza setrile playerului muzical, selectai Ad. la lista de redare. Via Bluetooth. Nu putei utiliza Partajare prin. Setri.

Crearea unei liste de redare


12

1) Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai Player Muzical Liste de redare. 2) Selectai iconita <+> .

3) Introducei un titlu pentru noua list de redare i selectai Gata. 4) Pentru a aduga fiiere muzicale la listele de redare, selectai <+>de lng fiierele muzicale pe care dorii s le adugai i selectai Gata.

19) Videoclip.
1) Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai Player video. 2) Selectai un mod de vizualizare din partea de sus a ecranului. 3) Selectai un videoclip pentru redare. 4) Controlai redarea cu tastele virtuale. n timpul vizualizrii unui videoclip, utilizai urmtoarele opiuni: Pentru a trimite un videoclip altor persoane, selectai Pentru a afia subtitrrile, selectai. Partajare prin.

Subtitrare (dac este disponibila) Ton de culoare

Pentru a aplica un efect de culoare, selectai

Pentru a activa vizibilitatea la exterior pentru selectarea unei condiii de iluminare adecvate, selectai Vizibilitate la exterior. Pentru a vedea detalii despre videoclipuri, selectai Detalii.

20) Galerie Vizualizarea unei fotografii

13

n funcie de software-ul dispozitivului, unele formate de fiiere nu sunt acceptate. Dac dimensiunea fiierului depete memoria disponibil, se poate produce o eroare la deschiderea fiierelor 1) Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai Galerie. 2) Selectai un folder.. 3) Selectai o fotografie (fr pictogram) pentru a o vizualiza.

n timpul vizualizrii unei fotografii, utilizai urmtoarele opiuni: Pentru a vizualiza mai multe fotografii, derulai la stnga sau la dreapta. Pentru a mri sau a micora, atingei ecranul cu dou degete i ndeprtai-le (apropiai degetele pentru a micora). Pentru a ncepe o prezentare de diapozitive n folderul selectat, selectai opri prezentarea. Pentru a trimite o fotografie altor persoane, selectai Pentru a terge o fotografie, selectai pictograma Pentru a vedea detalii despre fotografii, selectai . Detalii. Rotire stnga. . . Atingei ecranul pentru a

Pentru a roti o fotografie n sensul invers acelor de ceasornic, selectai Pentru a roti o fotografie n sensul acelor de ceasornic, selectai Pentru a seta o fotografie ca fundal, selectai

Rotire dreapta.

Setare fotogafie ca fundal

Pentru a copia o fotografie, selectai

Copiere.

Redarea unui videoclip


Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai Galerie. 1) Selectai un folder. Pentru a filtra fotografii sau videoclipuri, selectai Dup album sau Imagini i videoclipuri o opiune. 2) Selectai un videoclip (cu pictograma 3) Controlai redarea cu tastele virtual. ) pentru a-l reda

21) Cutare Google


14

Putei cuta aplicaii n dispozitivul dvs. i date specifice pe internet. Din ecranul Acas, deschidei lista de aplicaii i selectai Cutare Google. Introducei o liter sau un cuvnt din datele pe care dorii s le cutai.Cutai informaia vocal, selectnd microfonul(daca dispozitivul are microfon) . Selectai numele elementului pe care dorii s-l accesai.

22) Fiierele mele


Aflai cum putei s accesai rapid i uor toate imaginile, videoclipurile, muzica, clipurile audio i alte tipuri de fiiere stocate pe dispozitiv.

Crearea unui folder


1) Din ecranul Acas, tineti apasat pe ecran cu degetul si selectati Folders. 2) Selectai New Folder.

23) Transferul de date de pe PC pe tableta

Pentru a transfera date de pe PC pe tableta, conectati tableta cu ajutorul cablului de date la calculator. Pe ecran in bara de sus o va apare iconita, apasati pe iconita si slide in jos. Apasati USB connection si va apare urmatoarea fereastra

Apasati butonul Activati stocare USB si veti putea transfera date.

15