www.charisma.ro/solutii-mobile/charisma-ffa/ www.totalsoft.

ro

Cum să-ţi orientezi business-ul într-o direcţie "deşteaptă"?

Află cum soluțiile FFA (Field Force Automation) ajută companiile să facă față cerințelor clienților prin servicii mai bune și nu numai. Comunicațiile mobile ne-au schimbat viața. Dar revoluția consumatorului pentru tehnologia mobilă a lăsat în spate câteva companii care nu s-au adaptat la piața în continuă mișcare. Beneficiile telefoanelor “deștepte” sau a dispozitivelor mobile pe care consumatorii le au nu au fost traduse în timp util și în servicii de business pentru companii. Astfel, pentru cele care nu doresc să treacă pe soluții mobile, riscul de a nu evolua la fel de bine, este destul de ridicat. Acest lucru se poate traduce prin eficiență redusă, cheltuieli mai mari și coordonare nu foarte transparentă a agenților aflați pe teren. Din fericire, soluțiile de tip FFA vin să schimbe viața unei companii, de la programări mai eficiente și urmărirea forței de muncă de pe teren, până la eliminarea unor hârtii inutile și analize de performanță. Furnizorii de soluții software dedicate dispozitivelor mobile dezvoltă pe zi ce trece metode tot mai sofisticate pentru a măsura, monitoriza și urmări munca și bunurile forței de lucru de pe teren. La fel, și producătorii de hardware adună cele mai bune caracteristici de pe piața consumatorilor pentru a dezvolta dispozitive mobile, utile oricărei companii. Pentru multe companii, percepțiile asupra costurilor sau a complexității soluțiilor ce se vor a fi implementate reprezintă o barieră, astfel că furnizorii și producătorii de soluții dedicate trebuie să facă față provocărilor prin comunicarea eficientă a beneficiilor și a dovedirii ROIului.

Fii informat despre cerinţele clienţilor tăi
În calitate de clienți, cu toții suntem conștienți de avantajele pe care le oferă tehnologia mobilă, precum și de potențialul acesteia. Tehnologia poate fi folosită în mai multe moduri, astfel cerințele clienților pot fi îndeplinite cu succes. Așteptările ca orice business să ofere servicii de calitate sunt destul de mari. Se știe că odată ce așteptarea unui client a fost ridicată, el se așteaptă ca toate experiențele viitoare legate de nivelul serviciilor oferite să fie la fel, dacă nu și mai bune. Toate aceste lucruri trebuie gândite ca un cerc al livrărilor și al așteptărilor: n Frustrarea clienților duce la îmbunătățirea serviciilor sau la identificarea unei oportunități pentru a depăși competiția; n Companiile adoptă soluții software mobile pentru a oferi o experiență mai bună; n nivel de servicii creează așteptări și mai Noul ridicate din partea clienților; n mai multe companii trebuie să se adapteze la Tot tehnologie pentru a face față mediului competitiv.

Companiile de success alimentează așteptările clienților

Frustrarea clienților clienților

Servicii îmbunătățite îmbunătățite

Așteptări ridicate ridicate

Schimbările din companie companie

Beneficii cu valoare mare pentru investiţii cu valoare mică
Seria de oportunități pentru FFA de a îmbunătăți eficiența și serviciile unei companii este cât se poate de variată. Astfel, ea poate fi aplicată pentru: n angajat de pe teren și/sau un vehicul conectat la Un un dispozitiv mobil; nsoftware ce analizează procesele dintr-o Un companie; nsistem back-office care permite urmărirea Un eficienței direct de la sediul central.

3 direcţii de impact pentru soluţiile FFA
1
Înlocuirea documentelor scrise pe dispozitive mobilePDA, tablete, smartphone-uri Prin înlocuirea zecilor de hârtii pe care un angajat de pe teren le folosește cu dispozitive mobile, o companie poate reduce costurile considerabil, ca să nu mai vorbim de deplasări inutile sau întâlniri ratate. Nu numai că hârtiile vor fi eliminate în mod fizic, dar procesele vor fi realizate în timp real, împreună cu integrarea din back-office. Totul este mult mai simplu și centralizat, oferind o imagine de ansamblu asupra proceselor companiei.

2
Localizarea angajaților de pe teren și a vehiculelor companiei Soluțiile software noi de pe piață, folosesc o nouă dimensiune pentru localizarea angajatului și/sau a vehiculului. Astfel pot fi analizate performanța angajatului, precum și performanța vehiculului, totul printr-un singur dispozitiv.

3
Încărcarea angajaților Urmărirea celor mai de preț resurse ale companieiangajații, nu a fost niciodată mai ușoară. Soluțiile software mobile monitorizează comportamentul, cât de încărcat este agentul respectiv, precum și acțiunile lansate de acesta. Mai mult, permit și lansarea unor alarme acolo unde este cazul.

Existenţa unei companii pe piaţă
este egală cu îmbunătăţirea permanentă a serviciilor
Am identificat deja presiunile cu care o companie se confruntă pentru a satisface nevoile de servicii ale unui client modern şi modul în care soluţia software mobilă poate ajuta în această direcție. Aceste soluţii permit unei organizaţii să își crească productivitatea şi bunăstarea forţei de muncă, și în timp ajută și la reducerea costurilor.

Îmbunătățește productivitatea
Comunicațiile mobile permit companiilor să își țină angajații informați și să le spună exact unde să livreze sau de unde să ridice comenzile. Mai mult, comenzile vor fi procesate și eficient datorită timpului real în care se desfășoară lucrurile. Cu soluția software potrivită, companiile se pot asigura că forța de muncă de pe teren lucrează productiv și eficient.

Scade costurile
Un punct forte al soluțiilor software mobile este costul redus pentru implementare pe care îl oferă, adaptat nevoilor companiei. Ideea conform căreia acestă tehnologie este mai potrivită companiilor mari nu mai este de mult timp de actualitate. Soluțiile software mobile se aplică tuturor companiilor, fiind perfect adaptabile nevoilor fiecarei companii în parte, fiind disponibile la prețuri permisive.

Protejează compania și forța de muncă
Monitorizarea angajaților de pe teren se poate face pentru o gamă largă de angajați, de la agenți imobiliari până la cei care acționează în domenii mai “sensibile”. De aceea, soluția software mobilă potrivită companiei dvs, ajută la monitorizarea angajaților (se poate ști cu exactitate unde se află angajatul în orice moment), la o comunicare îmbunătățită între aceștia și ceilalți angajați din companie, totul în timp real, precum și la lansarea unor mesaje sau servicii de urgență. În plus, utilitatea soluției este conformă cu normele de muncă, astfel vor fi protejate atât companiile, cât și angajații, care își vor desfășura activitatea în deplină siguranță.

Percepția asupra costurilor
Companiile din diferite arii de activitate care nu profită de avantajul unei soluții software mobile, deseori consideră că este nevoie de un buget pe măsură pentru a implementa aceste soluții de IT, fiind complexe și scumpe. Sau companiile nu sunt conștiente de avantajele multiple pe care le pot avea și nu realizează cât de simplu este să folosești tehnologia ca pe un avantaj competitiv.

Concluzia este cât se poate de simplă: companiile din ziua de azi trebuie să folosească soluțiile software mobile, altfel riscă să rămână în urmă. Soluțiile mobile transformă rapid felul în care companiile oferă clienților servicii mai bune. Mulțumită eficienței și a tehnologiilor implementate într-o maniera simplistă, aceste servicii nu mai sunt valabile doar pentru companiile mari. Companiile de toate dimensiunile își pot îmbunătăți ofertele, pot reduce costuri și pot avea grijă de angajații lor mai ușor decât credeau până acum. Provocarea pentru furnizorii de soluții software mobile este să ofere o înțelegere cât mai clară a beneficiilor în întreaga comunitate de business. Prin eliminarea concepțiilor conform cărora costurile de IT sunt ridicate și implementarea este deficitară, va fi posibilă crearea unui număr tot mai mare de useri care să combată orice urmă de inaccesibilitate. Cel mai mare determinant al schimbării va fi presiunea așteptărilor pe care le au clienții. Furnizorii de soluții se folosesc de experiența pe care o au pentru a ajuta companiile să facă față acestor provocări, prin tehnologii și servicii “deștepte”- ușor de cumpărat, ușor de înțeles, ușor de folosit și fără costuri ascunse.

Soluţiile FFA
n Redefinesc aşteptările clienţilor

pentru a crea un nou punct de diferenţiere;
n costurile; Reduc n productivitatea; Cresc n Generează susţinători prin clienţi

mulţumiţi, ce vor deschide noi oportunităţi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful