Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey.blogspot.

com

Panduan Mudah Buat eCover Dalam 5 Minit:
Step-by-Step Teknik Membuat Ebook Cover Anda Sendiri

Tahniah Kerana Memiliki Ebook ini. Semoga panduan ini akan membantu anda membuat eCover anda sendiri selepas ni 

Minima RM20 Masuk Setiap Hari - http://www.kuasarm.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri - http://Prepaid4U.Net/?id=banduanlari

1

com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .com Minima RM20 Masuk Setiap Hari .kuasarm.http://www.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey.http://Prepaid4U. Kandungan ebook ini hendaklah dikekalkan. Berikan kepada pengunjung blog/laman web anda sebagai membantu mereka. Copyright © 2009 http://Panduan-Setup-Affiliate. Tiada apa yang boleh diubah.blogspot. Semoga panduan ini berguna dan dapat membantu pembaca yang mahu membuat ecover sendiri.com Anda dialu-alukan untuk memberikan ebook ini kepada sesiapa sahaja.Net/?id=banduanlari 2 .com Dibawakan oleh: http://DownloadEbookPercuma.blogspot. Anda juga boleh menawarkan panduan ini kepada visitors anda untuk menambahkan mailing list anda.

com Minima RM20 Masuk Setiap Hari . Pengarang serta penerbit tidak akan bertanggungjawab atas apa-apa risiko kehilangan. Copyright © 2009 http://Panduan-Setup-Affiliate. Anda juga diberikan hak jual semula terhadap ebook ini dan hak mereka ecover sendiri untuk tujuan pemasaran. Buku ini tidak boleh dianggap sebagai panduan kewangan atau konsultansi profesional.http://Prepaid4U. Walaubagaimanapun. usaha terbaik untuk memastikan kandungan ebook ini tepat dan mudah difahami sebagai panduan pembaca. Ebook ini adalah percuma dan anda bebas memberikan kepada sesiapa sahaja dengan syarat anda tidak mengubah segala isi kandungan dan nama penulis.http://www.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri . liabiliti sama ada secara peribadi atau tidak yang timbul akibat penggunaan dan applikasi buku yang ini secara telah langsung dilakukan ataupun tidak.blogspot.com Nanti dulu! Ada beberapa lagi ebook panduan berguna yang boleh anda download dan sebarkan di http://panduan-setup-affiliate. Setiap tips dan strategi yang dibincangkan mungkin tidak sesuai dengan setiap individu dan tidak dijamin dapat menghasilkan kesan kepada semua pihak.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey. Kesemua ebook ini mungkin memberikan panduan berguna kepada anda dan juga kepada pengunjung blog & laman web anda. signature email dan sebagainya asalkan anda tidak melakukan spam. kenapa tak download sekarang? >> Download Ebook Panduan Berguna << Disclaimer Buku ini dihasilkan sebagai panduan serta maklumat umum mengenai subjek yang dibincangkan.com/. forum.Net/?id=banduanlari 3 . Anda boleh menyebarkannya di mana-mana samada blog. Jadi.kuasarm.

Mari Buat Cover Ebook Anda 4. Software yg diperlukan 3.kuasarm.com Kandungan 1.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey.http://Prepaid4U. Links Minima RM20 Masuk Setiap Hari .Net/?id=banduanlari 4 . Pengenalan 2.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .http://www.blogspot.

Jadi tak hairanlah jika para pakar pemasaran internet sanggup mengupah pereka grafik dengan harga yang tinggi untuk mereka eCover yang cantik bagi produkproduk baru mereka. majalah ataupun komik yang dijual di kedai-kedai mempunyai cover yang tersendiri untuk menarik perhatian pembeli. Cover amat penting untuk menarik perhatian para pengunjung kerana mereka adalah prospek anda.kuasarm.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey. Mempunyai cover yang menarik sama ada untuk produk offline mahupun online adalah satu kewajipan.blogspot. Minima RM20 Masuk Setiap Hari .com/?id=google Reload guna handphone Sendiri . Semoga panduan ini dapat membantu dan sekiranya anda rasakan ebook panduan yang ringkas ini boleh memberikan manfaat kepada orang lain.http://Prepaid4U. Jika cover anda cantik dan memikat hati. Dalam ebook ini. anda dialu-alukan untuk menyebarkannya kepada pengunjung blog & laman web anda. ini mungkin akan membuatkan mereka lebih tertanya-tanya tentang kandungannya dan seterusnya melakukan pembelian.http://www. Jika anda mahu menggunakan ebook ini untuk membesarkan mailing list anda. saya akan tunjukkan kepada anda teknik membina eCover anda sendiri. Pengenalan Ecover adalah singkatan kepada ‘electronic cover’.Net/?id=banduanlari 5 .com 1. Kalau setiap buku. begitu juga halnya dengan produk-produk yang dijual secara maya di internet. Caranya amat mudah dan selepas ini anda akan boleh mencipta sebanyak mungkin eCover tanpa perlu membayar pereka grafik lagi. dipersilakan.

Selamat membaca! ☺ 2.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri . sila download trial secara percuma di sini. Software yang kita gunakan adalah Adobe Photoshop CS2. Anda boleh juga gunakan CS1.kuasarm.com Tapi mohon bantuan anda untuk menghormati usaha saya mencipta ebook ini dengan tidak mengubah ataupun menyalin kandungan ebook ni.http://Prepaid4U.ATN(action script). Apa lagi yang kita perlukan? Kita juga perlukan file . File ini adalah yang sudah tersedia dan kita hanya perlu gunakannya dalam program Adobe Photoshop CS2 kita. Minima RM20 Masuk Setiap Hari .blogspot. Software & Tools Yang Diperlukan Kita hanya perlukan 1 software sahaja untuk mencipta eCover kita sendiri dalam ebook panduan ni. Jadi pastikan anda install terlebih dahulu software ni di PC anda barulah anda dapat mengikuti panduan yang ditunjukkan di sini. Jika anda tiada software tersebut sekarang.http://www. File action script ini adalah file yang telah disediakan dan akan menghasilkan pelbagai bentuk eCover apabila di’run’kan nanti.Net/?id=banduanlari 6 .

Saya sertakan screenshot untuk memudahkan anda. 3.ATN inilah nanti kita akan dapat cipta ecover yang cantik seperti yang kita nak.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey. Kita mula langkah demi langkah.blogspot.http://www.Net/?id=banduanlari 7 . sila download dan install terlebih dahulu. Minima RM20 Masuk Setiap Hari .kuasarm. Mari Buat Cover Ebook Baiklah.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .http://Prepaid4U. Jika anda masih belum memilikinya.com Melalui file . Di akhir ebook ini saya akan beritahu sumber di mana anda boleh dapatkan koleksi file action script yang menarik. pada peringkat ini saya andaikan anda telah pun mempunyai perisian Adobe Photoshop CS2 di komputer anda.

kuasarm. skrin seperti di atas akan dipaparkan. Minima RM20 Masuk Setiap Hari .com/?id=google Reload guna handphone Sendiri . Perhatikan screenshot di atas.Net/?id=banduanlari 8 .http://www.blogspot.com Step 1 – Loadkan Adobe Photoshop CS2 anda Selepas anda loadkan Adobe Photoshop CS2 anda.http://Prepaid4U.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey. Klik pada yang ditunjukkan oleh anak panah.

http://Prepaid4U.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey.kuasarm.blogspot.com Step 2 – Klik ‘Load Actions’ Minima RM20 Masuk Setiap Hari .http://www.Net/?id=banduanlari 9 .

ATN anda.blogspot.com Step 3 – Kemudian ‘browse’ ke folder tempat anda meletakkan koleksi file-file .com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .http://www.http://Prepaid4U.kuasarm.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey. Tekan ‘ENTER’. Step 4 – Minima RM20 Masuk Setiap Hari .Net/?id=banduanlari 10 .

com Step 5 – Minima RM20 Masuk Setiap Hari .Net/?id=banduanlari 11 .Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey.http://Prepaid4U.http://www.kuasarm.blogspot.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .

subtitle atau apa2 sahaja text yang ada di sana boleh diubah pada bahagian no. Kemudian klik pula pada butang ‘play’ tu untuk run.blogspot.http://Prepaid4U.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .http://www.kuasarm. Kemudian akan terpaparlah muka depan cover anda dalam bentuk 2-D seperti contoh di atas.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey. Anda boleh masukkan title yang anda pilih dan url laman web anda. Title. 3 seperti yang ditunjukkan di atas.Net/?id=banduanlari 12 .com Step 6 – Klik pada ‘Action 1’ seperti yang ditunjukkan dalam gambar di atas. Minima RM20 Masuk Setiap Hari .

Net/?id=banduanlari 13 . cover ebook dah siap! Step 8 – ‘Save’ dan selesai! ☺. Anda hanya perlu klik ‘Action 2’ dan kemudian klik ‘play’ untuk run.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey. Minima RM20 Masuk Setiap Hari .http://Prepaid4U.com Step 7 – Setelah anda berpuas hati dengan text pilihan anda.http://www.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .blogspot. tibalah masa untuk mencipta cover ebook anda tersebut. Lihat contoh di bawah.kuasarm. Ok.

Links Hakcipta – http://Panduan-Setup-Affiliate.ATN) yang cantik-cantik anda boleh dapatkan di sini.Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey. Simple sangat.com Dibawakan oleh – http://DownloadEbookPercuma. Anda boleh edit secantik mungkin mengikut kreativiti anda. Rekalah cover sebanyak mungkin sesuka hati anda. 4 minit sahaja untuk 1 cover. Cover anda akan nampak amat profesional. Hehe.Net/?id=banduanlari 14 . Semua action script ni direka oleh saudari luvlee dengan begitu cantik sekali.kuasarm.http://www. Kalau anda nak koleksi action script (.ecoverjualan. 2.http://Prepaid4U.com Amacam. senang kan? Anda boleh cuba sendiri.com (Koleksi action script) Minima RM20 Masuk Setiap Hari .blogspot.blogspot.com Sponsor – http://www.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .

Daily Paid Survey – http://daily-paid-survey. Mahu lagi ebook Panduan yang lain? Download segera secara percuma di http://panduan-setup-affiliate.Net/?id=banduanlari 15 . Anda dialu-alukan untuk menyebarkannya. Jadi.com Semoga panduan ini dapat membantu serba sedikit sama ada kepada anda ataupun pelawat blog anda.blogspot.kuasarm.com/.http://Prepaid4U.http://www.com/?id=google Reload guna handphone Sendiri .com/ Terima Kasih! Ada beberapa lagi ebook panduan berguna yang boleh anda download dan sebarkan di http://panduan-setup-affiliate.com Terima kasih ☺ Hakcipta terpelihara © 2009 Minima RM20 Masuk Setiap Hari . Kesemua ebook ini mungkin memberikan panduan berguna kepada anda dan juga kepada pengunjung blog & laman web anda.com http://Panduan-Setup-Affiliate.blogspot. kenapa tak download sekarang? >> Download Ebook Panduan Berguna << Dibawakan oleh: http://DownloadEbookPercuma.