Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Puan Hajah Jamilah binti Abdullah, Guru Besar Sek Keb La Salle Sentul

1 diiringi oleh dif-dif kehormat. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah. Hadirin diminta berdiri. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara.

Yang Berbahagia Puan Hajah Jamilah binti Abdullah Guru Besar Sek Keb La Salle 1

Yang Berusaha Guru penolong Kanan 1, Pn Nor Rizan bt Abdul Jalil Yang Berusaha Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Puan Mageswari Yang dihormati, guru-guru seterusnya murid-murid yang dikasihi sekalian. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan izin kasih-NYA, kita dapat berkumpul di astaka sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Bulan Kokurikulum bagi tahun 20112. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada guru-guru dan murid-murid kerana sudi hadir dalam majlis Pelancaran Bulan kokurikulum pada tahun ini. Semoga dengan kehadiran semua, maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Bagi memula dan memuliakan majlis, marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat, memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Untuk itu, majlis mempersilakan Ustaz Zahidi untuk meminpin bacaan doa. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Ustaz Zahidi atas bacaan doa sebentar tadi.

Tak molek, jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada petang ini, dimulakan dengan ucapan Guru Besar SK La Salle 1 Sentul, Pn Hjh Jamilah bt Abdullah. Untuk itu, Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha, Pn Hjh Jamilah bt Abdullah untuk menyampaikan ucapan. Dipersilakan.

majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. yang pergi diringi”. “yang datang disambut. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi.Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Pn Hjh Jamilah bt Abdullah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Dipersilakan. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Bagi menyempurnakan upacara ini. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Kini. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan . Bertonggak adat. Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Dipersilakan. Hadirin dan hadirat yang dihormati.

Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Majlis kita berakhir di sini. Untuk itu. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Menghijau pohon subur dibaja. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. majlis dengan penuh takzimnya. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Hadirin sekalian. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Hadirin sekalian. Seterusnya. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Untuk makluman semua. . Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta Perancis baru-baru ini. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP.

Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Dato’ Ishak bin Ismail. walhidayah. Olahragawan STAR tahun 1971. Pengetua Cemerlang STAR . Yang Berbahagia Dato’ Ishak bin Ismail . Hadirin dipersilakan berdiri. Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada pasukan pancaragam sekolah di bawah bimbingan Encik Azli bin Yaakub . Sekian. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah dengan iringan pasukan pancaragam STAR. Yang Berusaha Encik Said bin Manap.Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Timbalan Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan. wabillahitaufik. Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim Bin Abdul Karim. Olahragawan STAR tahun 1971. Hadirin dipersilakan duduk. Awal Bismillah pembuka bicara.

maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Majlis keraian kita semua. Majlis merakamkan penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Tuan Pengetua atas ucapan beliau sebentar tadi. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu.Untuk itu majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tuan Haji Abdul Hashim Bin Abdul Karim untuk menyampaikan ucapan. yang pergi diringi”. Hadirin yang dihormati. Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Para ibu bapa. Untuk pengetahuan semua.t Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan izin kasih-NYA. Assalamualaikum w. Tanpa ucapan tuan pengetua.Kepulangan Yang Berbahagia Dato’ ke alma mater ini ibarat sirih pulang ke gagang. Hadirin dan hadirat yang dihormati.tetamu kehormat kita pada hari ini merupakan bekas pelajar dan olahragawan pada tahun 1971. Majlis kita takkan berseri. maka majlis . dipersilakan. Majlis pada petang ini dimulakan dengan ucapan oleh Pengetua Cemerlang Sekolah Tuanku Abdul Rahman . Semoga dengan kehadiran semua. Pakaian dipakai cantik berseri. Bertonggak adat. “yang datang disambut.b. Barisan pengetua dan wakil pengetua Ahli ahli STAROBA.Dif-dif kehormat. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini yang Berbahagia Dato’ Ishak bin Ismail kerana sudi hadir dalam majlis Anugerah Kokurikulum STAR pada tahun ini. Guru-guru seterusnya para pelajar yang dikasihi sekalian.pada petang ini kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Kokurikulum STAR 2011. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian.

acara seterusnya ialah persembahan formasi oleh pasukan sukan STAR.Persembahan ini merupakan pertunjukan pakaian sukan dan demonstrasi permainan oleh para pelajar yang terpilih. Majlis kita berakhir di sini. Kini. tibalah kita ke acara kemuncak pada hari ini iaitu upacara penyampaian sijil dan plak kepada para guru dan pelajar yang telahpun menunjukkan pencapaian cemerlang dalam bidang kokurikulum bagi tahun 2011 .Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kokurikulum STAR tahun 2011. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Ishak bin Ismail dan Tuan pengetua atas penyampaian anugerah sebentar tadi. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berbahagia Dato’ Ishak bin Ismail. Hadirin sekalian. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Yang Berbahagia Dato’ Ishak bin Ismail diringi oleh Tuan Pengetua Cemerlang STAR Encik Tuan haji Abdul Hashim Bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah kepada para pemenang.dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Dato’ Ishak bin Ismail . Hadirin hadirat yang dihormati. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Bagi menyempurnakan upacara ini. majlis mempersilakan Pengetua cemrlang STAR. Terima kasih diucapkan kepada persembahan formasi sukan sebentar tadi. Olahragawan STAR tahun 1971. Upacara penyampaian anugerah dimulakan dengan…… rujuk senarai nama Seterusnya. Dengan segala hormatnya dipersilakan Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Ishak bin Ismail atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi . Tahniah dan syabas diucapkan kepada para penerima anugerah pada hari ini. Menghijau pohon subur dibaja.

wabillahitaufik. Sekian. Kami bagi pihak ahli Jawatankuasa Majlis Anugerah Kokurikulum merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada petang ini. Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis.Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. walhidayah. . Para hadirin dijemput menikmati jamuan yang telah disediakan. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful