You are on page 1of 16

[] OPEL Astra Classic ] [

Sedan sa 4 vrata

Karavan

Klasino ime.

Hebek sa 5 vrata

Unutranjost

Klasian stil.
Astra Classic ][][ opus nudi sve to bi voza mogao da poeli od automobila. Izaberite model sa 5 vrata, sedan ili karavan. Dobiete automobil atraktivnog izgleda, kvalitetne izrade, vrhunske udobnosti i uzbudljivih performansi. Dinamine osobenosti, Astra Classic ][][ je automobil koji je klasian u svakom smislu.

Svestranost

Kabina

Osnovna oprema

Opciona oprema

10

Motori i bezbednost

13

Boje i ukrasna oprema

14

Automobilski dizajn u beskompromisnoj formi.


Uoljiva dvostruka prednja svetla stilizovana u slobodnoj formi i prednji deo sa integrisanom trapezoidnom maskom se isticu svojim atraktivnim izgledom i zasigurno nepogreivim licem Astra Classic ][][ vozila. Blistav i dinamian dizajn Astre Classic ][][ e sigurno zacakliti u vaim oima.

Astra Classic ][][ poseduje inteligentnu funkcionalnost.


[] Da postoji test inteligencije za automobile, Astra Classic ] [ bi ga poloila kao od ale. Produeni meuosovinski razmak u kombinaciji sa funkcionalno dizajniranim enterijerom, vam pruaju vie prostora i fleksibilnosti nego u bilo kom drugom automobilu ove veliine. Brzo i bez napora, prua vam praktian prostor potreban za prevoz putnika i opreme. [] Takoe, bezbrojne mogunosti za konfiguraciju unutranjosti nije jedina prednost koja ini Astru Classic ] [ fleksibilnom, sportskom, porodinom i savrenom za duga i kratka putovanja. Tu je jo mnogo vie od toga.

Prekriva prtljanika. Prekriva je deo standardne opreme na karavanu kako bi zatitio vae stvari od neeljenih pogleda.

Tovarni kapacitet modela sa 4 vrata. Prtljanik je vei nego to bi pretpostavili za kompaktan automobil. Prtljag za petoro odraslih ljudi se utovara i istovara sa lakoom.

7
Tovarni kapacitet karavana. ak se i skije lako prevoze bez potrebe da menjate raspored vaeg enterijera iskoristite prednost funkcionalnog skladitenja kroz centralni naslon za ruku koji je deo standardne opreme. Skladini prostor. Uvek praktina Astra vam prua dosta praktinog prostora za skladitenje.

Svestranosti

Tovarni kapacitet vozila sa 5 vrata. [] Astra Classic ] [ sa 5 vrata ima mesta za pet odraslih osoba i prua dovoljno prostora za sav njihov prtljag kao i sportsku opremu.

Prednja kaseta. Inteligencija dosee i do prednje kasete. Dva osvetljena odeljka sa prostorom za putni atlas i mnogo vie. Kada ostavite poklopac otvoren dobijete i zgodan dra za ae.

Slike mogu pokazivati dekorativne detalje i materijale koji nisu specifini [] za Astru Classic ] [.

Sve je tu: ispred vaih oiju i na dohvat ruke.


Budite informisani, a ne preplavljeni podacima; budite u dodiru, a ne zbunjeni. ta voza jo moe poeleti? Kabina Astre Classic ][][ je kulminacija Opelovog iskustva sa poveavanjem udobnosti od vie decenija. Sve to treba da vidite, ili podesite, je tu gde elite. Tu nema dvoumljenja dizajn nae kabine otklanja sve nedoumice.

Trostruki info displej. Trostruki info displej ne samo da vam govori koja je spoljanja temperatura, nego e vas upozoriti u sluaju opasnosti od leda na putu.

[] Astra Classic ] [ je lagana, moderno dizajnirana sa precizno projektovanim delovima karoserije, proizvedena da umanji otpor i sa izborom TWINPORT motora koji pruaju ekonominost za primer.

Brisai/perai zadnjeg prozora sa podesivim tempom (samo na modelima sa 5 vrata i karavanu).

Unutranje osvetljenje: Unutranje osvetljenje sadri funkciju iskljuivanja sa zadrkom, osvetljavajui unutranji prostor dok pronaete kontakt bravu i veete sigurnosni pojas.

elini tokovi. Stilizovani poklopci za tokove sa 15" elinim tokovima, koji prosto prijanjaju za drumove.

Standardna oprema Elektro-hidraulino servo upravljanje Volan sa tri kraka Instalacija za radio sa 2 zvunika i antenom na krovu Trostruki info displej: vreme, datum/ radio, spoljanja temperatura Indikator intervala servisiranja (30 000 km) Prekriva prtljanika (samo na karavanu) Poklopac za rezervoar na zakljuavanje 15" elini tokovi Pneumatici 195/60R 15-88 H Brisai/perai zadnjih prozora sa podesivim tempom (nije dostupno na modelu sa 4 vrata) Regulacija blokiranja tokova prilikom koenja (ABS) Prednje disk konice sa zadnjim dobo konicama Prednji zatitni vazduni jastuci za vozaa i suvozaa

Standardna oprema

Elektro-hidraulino servo upravljanje. Volan sa tri kraka omoguava Elektrohidraulino servo upravljanje kao deo standardne opreme, poboljavajui preciznost dok smanjuje potronju goriva. (Slika pokazuje opcioni CD/radio).

Spoljanji retrovizori. Spoljanji retrovizori se kompletno mogu preklopiti nazad ili napred kako bi se zatitili od moguih oteenja. Pokazan u boji karoserije (opciono).

[] Opel Astra Classic ] [ nudi iroki izbor opcionih i specijalnih paketa dizajniranih da upotpune vae potrebe.

Elektrini podizai prozora. Zgodno postavljena kontrola vam omoguava podeavanje prozora i retrovizora sa grejaima.

10

Opciona oprema Klima ureaj Elektrini podizai prednjih prozora Elektrini podizai zadnjih prozora Alarm Elektronska kontrola klime Vozaevo sedite podesivo po visini Teleskopski upravlja sa podesivim stubom volana Volan sa tri kraka Priprema za OPEL FIX deje sedite (privrivai) Zatitna mrea za prtljanik (za karavan) Radio CR 213, Kasetofon sa 6 prvoklasnih zvunika Radio CD 413, radio/CD plejer sa 6 prvoklasnih zvunika ine na krovu za karavan Laki aluminijumski tokovi 6" J x 15 Elektrini retrovizori, sa grejaima i runim preklapanjem Sistem elektrinog zakljuavanja vrata, daljinski (standardno sa alarmom) Dva prednja halogena svetla za maglu

Podesivi stub volana. Volan podesiv po visini i dubini vam omoguava savren poloaj pri vonji.

Elektronska kontrola klime. Kreirajte idealne uslove za vonju, izbegavajui stres i umor na dugim putovanjima.

Opciona oprema

OPEL FIX sistem sedita za decu je specijalno dizajniran za Astru Classic ][][ poveavajui bezbednost i udobnost za bebu i bezbrinost i lakou upotrebe za roditelje.

Volan prevuen koom. Dodajte malo luksuza sa volanom dobrog izgleda i velike udobnosti.

CR 213 radio kasetofon sa automatskim menjanjem strane. RDS bira stanica, 4 x 20 W i 6 prvoklasnih zvunika.

CD 413 radio CD kasetofon sa automatskim menjanjem strane. RDS bira stanica, 4 x 20 W i 6 prvoklasnih zvunika.

Porodini paket Sedite podesivo po visini (vozaevo) Podesivi volan Sistem elektrinog zakljuavanja vrata Klima ureaj Komfor paket Elektrini podizai prozora, prednji Elektrini retrovizori Adria/Edition paket CD 413 radio/CD plejer Svetla za maglu, prednja Volan sa tri kraka presvuen koom Paket za ulepavanje Hromirane ruke vrata Kuita retrovizora u boji karoserije Paket za uitak Volan presvuen koom Klima ureaj Svetla za maglu, prednja Radio CD 413, CD plejer

Ne ograniavajte vaa oekivanja


[] Vaa Astra Classic ] [ je izraz vaeg linog stila, tako da je moete podesiti shodno vaim potrebama i eljama. Opelova dodatna oprema vam nudi sijaset proizvoda orijentisanih ka vozau. Svi delovi su fabriki podeeni i savreno se integriu [] u originalni dizajn. Ako jo neto nedostaje na vaoj Astri Classic ] [ slobodno dodajte.

Bezbednost je u naim genima


Bezbednost bez uticaja na performansu. Zatitni vazduni jastuci, halogeno osvetljenje, ABS sistem i mnogo vie sa motorima koji su moni i pouzdani. Bez obzira koji motor izaberete, moete biti sigurni da predstavljaju idelnu kombinaciju performanse, ekonominosti, bezbednosti i ekoloke odgovornosti.

[] Opelova najmodernija ECOTEC tehnologija je kima Astre Classic ] [ zajedno sa naprednim tehnologijama TWINPORT i common rail dizel motora, pruajui vam izuzetnu snagu na raspolaganje. Na primer, uzmite 1.6 TWINPORT (76 kW/103 KS) benzinski motor: pametni sistem za ubrizgavanje koji optimizuje tanu meavinu potrebnu motoru, to rezultuje smanjenjem potronje goriva za 6 % dok se poveava snaga.

Halogena svetla za maglu. Poslednja tehnologija halogenih svetala za maglu vam prua najbolju moguu vidljivost kada vam je to najpotrebnije.

13
Regulacija blokiranja tokova prilikom koenja (ABS). Elektronski kontrolisani ABS sistem. Spreava blokiranje tokova i vozilo ostaje pod kontrolom prilikom jaeg koenja. Sistem zatitnih vazdunih jastuka. Prednji zatitni vazduni jastuci za vozaa i suvozaa osiguravaju optimalnu zatitu u sluaju sudara od napred. Boni zatitni vazduni jastuci su takoe dostupni kao opciona oprema.

Motori i bezbednost

Tehniki detalji Motori Standard za izduvne gasove Gorivo Broj cilindara Zapremina Maksimalna snaga Maksimalni obrtni momenat Menja Potronja goriva (l/100 km) 1.4 16V TWINPORT Euro 4 Benzin 4 1364 66 (90) 5600 125 4000 Runi sa 5 brzina 7.9 4.9 6.0 144 182 13.6 1.6 16V TWINPORT Euro 4 Benzin 4 1598 76 (103) 6000 147 3600 Runi sa 5 brzina 8.6 5.4 6.6 158 188 11.5 1.7 CDTI Euro 4 Dizel 4 1686 59 (80) 4400 170 1800-2800 Runi sa 5 brzina 6.0 3.8 4.6 173 173 14.5

cm3 u kW (KS) pri obrtajima u minuti u Nm pri obrtajima u minuti Gradski uslovi Van gradski uslovi Kombinacija Emisija CO2 u g/km

Maksimalna brzina (km/h) Ubrzanje 0-100 km/h (sekunde)

Sve navedene vrednosti se odnose na osnovne modele u Evropskoj uniji, sa standardnom opremom. Potronja goriva se rauna na osnovu 1999/100/EC uzimajui u obzir teinu praznog vozila kao to je odreeno u uputstvu. Dodatna oprema moe blago doprineti loijim rezultatima od predstavljene potronje i vrednosti CO2. Pored toga, moe poveati teinu praznog vozila i, u nekim sluajevima, dozvoljenu teinu po osovini kao i ukupnu dozvoljenu teinu i umanji dozvoljenu teinu tovara. To moe doprineti smanjenju maksimalne brzine i ubrzanja. Pokazane vrednosti su dostine kada je vozilo prazno (bez vozaa) sa teretom od 200 kilograma.

Nju Orleans/ Elba, grafit

14
Kazablanka bela (standardna)

Boje i ukrasna oprema


Srebrna munja (metalik)

Kraljevsko plava (standardna)

Snano crvena (standardna)

15
Crni safir (metalik) Ultra plava (metalik)

Boje i ukrasna oprema

Zvezdano srebrna (metalik)

[] Astra Classic ] [ vam ulepava ivot.

Opel servis
Kvalitet u Opelu znai mnogo vie nego automobili sa izuzetnom tehnologijom. Sa naim irokim servisnim programom, mi takoe garantujemo naim kupcima nae visoko kvalitetne standarde u periodu posle kupovine automobila. Garancija na novi automobil Garancija 2 godine na novi automobil. Ova garancija vai za svaki novi Opel u periodu od 24 meseci bez ogranienja kilometrae, od dana kada je automobil ili registrovan prvi put ili od dana kada je isporuen kupcu od strane prodavca, zavisno koji se datum prvi pojavi. Servis rezervnih delova i dodatne opreme Opelovi rezervni delovi i dodatna oprema se mogu nabaviti u vaim lokalnim Opel-ovim prodavnicama, gde moete nai sve kako bi va automobil uinili udobnijim ili kako bi zadovoljili vae potrebe, kao i sve strune savete. Garancija 12 godina protiv korozije Opel vam daje pouzdanu dugotrajnu garanciju protiv korozije lima, pod uslovom da vae vozilo servisirate i odravate prema uputstvima datim u servisnoj knjiici. Garancija 3 godine na Opelove akumulatore Sa originalnim Opelovim akumulatorima na koje dobijate garanciju od 3 godine, reili ste sve probleme koji su vezani za startovanje motora ak i po najotrijim zimama. Opel na Internetu Potrebna vam je momentalno neka informacija? Na Opelovom www.opelauto.co.yu sajtu moete dobiti obilje informacija i podataka za sve Opelove automobile, sve u vezi servisiranja i o dodatnoj opremi. Direktno moete dobiti sve novosti u vezi Opela i najnovijih proizvoda. Reciklaa Na Internet sajtu www.opelauto.co.yu moete dobiti sve potrebne informacije u vezi konstrukcije napravljene od materijala za reciklau, preuzimanje vozila kada mu istekne vek trajanja (ELVs End of Life Vehicles), kao i o reciklai ELV vozila.

www.opelauto.co.yu

Ovaj sadraj je ispravan u vreme izdavanja ove publikacije. Molimo vas da kontakrirate vaeg Opel prodavca u vezi moguih izmena modela. Svi podaci su samo za vau informaciju i ne moe se raunati na potpunu tanost svih podataka. Oprema koja se prikazuje kao opcija se plaa posebno. Kada naruujete, molimo vas da u vezi posebnih modela, kontaktirate vaeg Opel prodavca. General Motors Southeast Europe Ltd. Izdanje 04/08
13402090 tampano na ekolokoj hartiji, bez sadraja hlora. McCann Erickson