You are on page 1of 1

guia /12/ Juny 2012 MondoSonoro Edici Catalunya/Illes Balears

AGENDA CULTURAL

JORDI NOPCA

Tom, JErry i JorGE BucAy


El periodista i escriptor Jordi Nopca acaba de publicar la seva primera novella, El Talent, amb Labreu Edicions
eixar-se crixer la barba fa interessant. s el gest manifest que els andrgens treballen a tot drap i que la fora, la mala llet i el sexe consumat deixen enrere la cara del nen mec per sempre. En Jordi Nopca es va deixar barba durant els quatre mesos que van durar les correccions de la seva primera novella, El Talent, diu que per exterioritzar el patiment que va suposar i afegeix que em van dir que semblava ms un escriptor, amb pl. No s qu dec semblar sense, potser un capullo. Periodista cultural i escriptor patolgic, Nopca narra les aventures duna parella fiblada per la joventut i la seva peculiar gallina dels ous dor: una mquina que detecta el talent literari. La illusi que tenen s soterrar les

seves arrels petitburgeses i fer crixer larbre selecte de laristocrcia. A la prctica, fer-se rics publicant un best-seller a la seva petita Editorial del Cocodril, i aix poder arreglar-se la cuina i el bany. Les peripcies dels protagonistes tenen un ritme trepidant, destillen humor fi i es topen amb gavardines, sicaris i persecucions que tal com diu lautor, agafen un esperit Tom i Jerry. Vaja, que tot plegat s una mica terrorista per no es mata a ning. En la lnia dels atemptats inofensius (amb ms o menys mala llet), a El Talent la noia t enemics que se li apareixen en somnis amb forma de Jorge Bucay, Michael Crichton o Helen Fielding. Lautor cita compulsivament i entafora en la histria a Elfriede Jelinek, Monz, Proust o Pessoa. Tamb sn irrefrenades les cites musicals, que van des de Flaming Lips a Azcar Moreno. Homenatges i clatellades a banda, Nopca diu que a Catalunya, laparell caatalents pitaria bastant. I quan li pregunto que qu tindrien en com Edicions Cocodril i Labreu Edicions, s categric: la seva temeritat. Rita Per

CINEMA
Mostra de La Mirada d'ella Foto arxiu

CERMICA

LLETRES

La mirada della Filmoteca de Catalunya, CCCB, lEspai F. Bonnemaison I La Virreina Del 7 al 17 de juny Aquest any tindr lloc la 20 edici de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona Una de les seves novetats s que es podr veure en lnia a travs de www.filmin.es.

Lhome de foc
La Pedrera Fins al 2 de setembre Lexposici LHome de foc, abasta cronolgicament la carrera de Josep Llorens Artigas, un dels noms ms destacats de la cermica europea del segle XX. Anant des del gerro anomenat Clar de lluna (1927) fins a la collaboraci amb Raoul Dufy o Joan Mir.

artigas Foto arxiu

Todas las chicas besan con los ojos cerrados


Random House Mondadori Ja a la venda Es publica Todas las chicas besan con los ojos cerrados, debut literari d'Enric Pardo. El llibre tracta sobre la vida dun Peter Pan de 32 anys, que serveix alhora per a fer un retrat de tota una generaci.

VIDEO-ART
The Secret Life Of Things Foto arxiu

LLETRES

ART

Screem Festival 2012


Fundaci Godia Fins al 16 de juny La Fundaci Francisco Godia homenatja amb una exposici als colleccionistes francesos Isabelle i Jean-Conrad Lematre a travs de la mostra The Eyes of the Soul, nodrida per una selecci de la collecci privada de video-art ms important dEuropa.

Spock i jo, De la cincia-ficci a lespiritualitat


Llibres de lndex - Ja a la venda Elena Villalba Lizandra s una activista cultural reconeguda i presidenta del Spockies Club. Aquest llibre parla del fams personatge de la srie televisiva Star Trek, per tamb de la formaci emocional de lescriptora.

Els sons de la meteorologia


CosmoCaixa Del 5 de juny al 6 de juliol El Cosmocaixa i el Snar tornen a explorar els procediments artstics experimentals i la seva relaci amb la cincia. METEOlab reuneix una selecci de treballs inspirats la fenomenologia climatolgica. Amb Chris Watson Thomas Kner i Biosphere.

BJ Nilsen Foto arxiu

Jordi Nopca Foto arxiu