You are on page 1of 2

Foto van de maand: Augustus 2012

Door alle regen van de afgelopen periode is het waterpeil in de vennen van de Kalmthoutse heide erg hoog, waardoor er bij weinig wind prachtige reflecties in het water te zien zijn. Vandaag was het zo goed als windstil, het was mooi weer en er waren gelukkig ook wolken op komst. Dus, aan de slag! Ter plaatse stond er inderdaad nagenoeg geen wind wat het wateroppervlakte tot een spiegel maakte. In de lucht daarentegen blies de wind tegen de wolken waardoor op verschillende hoogte verschillende patronen waren ontstaan. Het resultaat was een prachtige weerkaatsing.

Fotograferen vanuit je hangmat


Lekker hoor zon hangmat in de zon. hangmat Niets doen en genieten van je vakantie. Dat was het idee. Maar ja, zelfs zon hangmat zet mij dan toch weer aan het werk. Uitgerekend mijn hangmat is aan beide uiteinden voorzien van prachtige vlechtwerken van gekleurd touw en dat moest maar eens worden vastgelegd.

Niet bang uitgevallen

Kalmthoutse heide als spiegel

Terug in mijn hangmat kreeg ik bezoek van een aantal vlinders en een libel. Over het algemeen lastig vast te leggen, aangezien ze bij de minste of geringste beweging vluchten. Toch maar even mijn camera gepakt.. je weet maar nooit. De vlinders waren telkens al vertrokken op het moment dat je er aan dacht ze vast te leggen. Maar de libel was uit een ander soort hout gesneden. Hij had bedacht dat de standaard van mijn hangmat een prima plek was om de boel eens rustig te bekijken. Wat zeg ik rustig, de libel was geheel niet bang en liet zich gemakkelijk fotograferen. Vloog zo nu en dan even weg maar kwam telkens weer terug op zijn plek. Na een tijdje was ik er wel klaar mee... en wat bleek na 4 uur zat hij er nog steeds.

Vakantie te Kalmthout

Pagina 1

Foto van de maand: Augustus 2012

Vakantie te Kalmthout

Pagina 2