You are on page 1of 28

FORD FOCUS

Porni i mai mult dect o ma in !


Reprezentnd urm torul nivel al designului Ford, acesta este un autovehicul care i face sim it prezen a. Indiferent de modul n care te ui i la el, noul Ford Focus nu poate ignorat. 1

Modelul prezentat este Ford Focus Titanium cu 5 u i cu vopsea metalizat Candy Red (op iune) i jante din aliaj de 18" cu 5 spi e (op iune i accesoriu).

Porni i ntr-o nou aventur


2 Preg ti i-v pentru cea mai acaparant experien , bene ciind de agilitatea i precizia pe care v-a i dori-o. Condusul este att de pl cut, nct ve i dori ntotdeauna mai mult. 3

Modelul prezentat este Ford Focus Titanium wagon cu vopsea metalizat Panther Black (op iune) i jante din aliaj de 18" cu 5 spi e (op iune i accesoriu).

ncepe i o rela ie
4 Personalitatea dinamic a noului Ford Focus continu n interior. Locul oferului v nv luie, astfel nct s v identi ca i cu autovehiculul, avnd la ndemn cele mai recente tehnologii i func ii. 5

Modelul prezentat este Ford Focus Titanium cu sistem de naviga ie SD (op iune).

ncepe i o nou er
6 Dinamica superb , liniile impresionante i tehnologia de ultim or ale noului Ford Focus vor face ca prima dvs. experien la volan s e una de excep ie dac sunte i genul care apreciaz un stil deosebit dublat de calit i reale. 7

Modelul prezentat este Ford Focus Titanium cu 4 u i cu vopsea metalizat Moondust Silver (op iune) i jante din aliaj de 17" cu 15 spi e (op iune i accesoriu).

Sistem de avertizare i asisten circula ie * **

la p strarea benzii de

Sistemul de avertizare la p r sirea benzilor de circula ie este proiectat s detecteze dac vehiculul tinde s se abat accidental c tre marcajul de delimitare a benzii i v alerteaz prin vibra ii ale volanului. Dac nu reac iona i, sistemul de asisten pentru p strarea benzii va produce o for de rezisten n volan pentru a v aten iona s corecta i direc ia. (Op iune)

Concepte revolu ionare


Tehnologia de ultim or folosit de noul Ford Focus face ecare c l torie mai u oar pl cut . i mai 9

Avertizare ofer **
Proiectat s v aten ioneze atunci cnd sistemul detecteaz un comportament ce indic o sc dere a nivelului de aten ie. Ini ial, va a at pe panoul de bord o pictogram de avertisment, urmat de un semnal sonor dac nivelul de aten ie al conduc torului auto continu s scad . (Op iune)

Sistemul de avertizare a unghiului mort


V aten ioneaz despre prezen a unui vehicul a at ntr-o zon f r vizibilitate printr-un spot de semnalizare a at n oglinda retrovizoare de pe partea corespunz toare. (Op iune)

Sistemul Active City Stop ** #


Proiectat pentru a reduce riscul sau consecin ele unei coliziuni cu vehiculul a at n fa frnare automat atunci cnd coliziunea este foarte probabil . (Op iune) n condi ii de tra c lent prin

Sistem de recunoa tere a semnelor de circula ie **


Cite te automat panourile indicatoarelor standard pentru limita de vitez i a eaz limita de vitez pe panoul HMI. (Op iune)

Aprindere automat a fazei de drum **


Proiectat s alterneze farurile de la faza de drum la faza de ntlnire, imediat ce detecteaz tra c pe contrasens sau iluminat public corespunz tor. Cnd drumul este liber, sistemul comut automat din nou la faza de drum. (Op iune)
Pe baz de senzori. *Func ioneaz la viteze de peste 65 de km/h pe drumurile cu mai multe benzi pe sens, cu marcaje vizibile ale benzii. # Func ioneaz la viteze sub 30 km/h. Func ioneaz la viteze de peste 10 km/h. **Pentru disponibilitatea acestor tehnologii v rug m s contacta i cel mai apropiat dealer Ford.

Direc ie ce se adapteaz mediului


Sistemul so sticat de servodirec ie asistat electric (EPAS) al Ford Focus atinge un echilibru care nu ar posibil cu sistemele de servodirec ie conven ionale. La manevrele de parcare este furnizat puterea maxim pentru a asigura o ac ionare u oar a volanului. Odat ce v a a i n mi care, sistemul evalueaz condi iile de drum i se ajusteaza automat pentru sensibilitate i control optime.

O experien

la volan ce creeaz dependen


11

Nolu Ford Focus combin ultimul tip de motor i tehnologie de transmisie cu o structur dinamic i o direc ie precis . V reaminte te ce nseamn pl cerea de a conduce.

Transmisia Ford PowerShift


Folosind ultimele tehnologii, Ford PowerShift ofer combina ia perfect dintre confortul unei transmisii automate i performan a conducerii asociate de obicei unei transmisii manuale. Aceast nou transmisie automat cu 6 viteze selecteaz urm toarea treapt de vitez corespunz toare i momentul oportun pentru schimb rile vitezei, f r a ntrerupe uxul de putere. Este mbun t it consumul de combustibil, n compara ie cu sistemele automate tradi ionale1. De asemenea, acesta are un mod manual care v permite s schimba i vitezele prin scurta atingere a schimb torului de viteze, dar f r a necesar ap sarea ambreiajului.
1

Motor Duratorq 2.0 TDCi (163 CP) cu consum de 5,3 L/100 km (mixt).

Suspensie spate independent multi-link Control Blade


Pentru o rulare mai lin i o manevrare mai precis , acest sistem avansat de suspensie spate permite ec rei ro i s se mi te independent n fa i n spate peste denivel rile drumului.

Sistem de control avansat al cuplului motor


mbun t e te trac iunea, inuta de drum i agilitatea la curbe, optimiznd continuu cuplul motorului distribuit ec rei ro i fa , pentru a corespunde condi iilor de aderen . Rezultatul este o experien la volan plin de mai multe satisfac ii. (Standard)

Ford EcoBoost
Tehnologia Ford EcoBoost v ofer puterea unui motor de dimensiuni mari la un consum i un nivel al emisiilor caracteristice unui motor mic. Acest lucru este posibil prin combinarea injec iei de benzin directe, turbo supraaliment rii i distribu iei variabile pentru a ob ine maximum de putere posibil din ecare pic tur de combustibil.

Pe baz de senzori.

Pozi ia la volan
Cnd conduce i noul Ford Focus pute i s v imagina i cu u urin c v a a i la volanul unei ma ini sport; pozi ia joas a scaunului i linia n l at a bordului vi se potrivesc ca o m nu .

Proiectat pentru nevoile dvs.


La ecare contact cu noul Ford Focus de la postul conduc torului special proiectat pentru acesta pn la r spunsul direc iei, accelera iei i frnelor, precum i sensibilitatea butoanelor i comenzilor v sim i i parte integrant a vehiculului. 13

Buton de start tip Ford Power


Porni i ma ina f r a avea nevoie de cheie. Trebuie doar s ave i telecomanda n buzunar sau geant . (Dotare standard pentru modelul Titanium)

Senzor de ploaie
terg toare de parbriz activate automat cnd ncepe s plou . (Dotare standard pentru modelul Titanium, op iune pentru modelele Trend i Trend Sport)

Interior testat mpotriva alergiilor


Pentru interiorul noului Ford Focus s-au utilizat exclusiv materiale care reduc la maxim riscul alergiilor, n timp ce ltrul de polen de nalt performan previne p trunderea prafului i a polenului n habitaclu.

O ma in pentru oferi adev ra i


Dezvoltarea postului conduc torului i a pozi iei scaunului acestuia la noul Ford Focus a necesitat multe ore de lucru. Rezultatul este c ecare comand este natural i u or de controlat de c tre conduc tor.

Calitate dovedit
Aten ia la detalii cu care a fost r sf at noul Ford Focus este evident imediat, de la nisajul exterior la calitatea interiorului. Ford a proiectat ecare component pentru a abil i rezistent , urm rind un singur obiectiv: calitate f cut s dureze. 15

12,999,976 km

9,136,765 km

1,276,765 km

499,892 km

245,066 km

112,907 km

36,765 km

24,159 km

7899 km

2408 km

76 km

Teste duse la extrem


Noul Ford Focus a fost testat i re-testat n condi ii meteo extreme la temperaturi ntre -40C i +80C.

Calitate
Acesta nu ofer doar o experien deosebit la volan, ci i un ambient de excep ie datorit unui design interior avansat, materialelor de nalt calitate i ajust rilor i nisajelor de prim clas .

Teste intensive
n etapa de dezvoltare, am testat vehiculul conducndu-l pe o distan pute i baza, pn la cel mai mic urub. echivalent cu cea parcurs nconjurnd P mntul de 88 de ori. Este un vehicul pe care v

300.000 de nchideri i deschideri ale portierelor


Am nchis i deschis portierele, capota i hayonul de peste 300.000 de ori n teste de simulare a condi iilor reale, pentru a ne asigura c nu v vor dezam gi niciodat .

Protec ie inteligent
Tehnologia de siguran a noului Ford Focus este proiectat s contribuie la prevenirea accidentelor i, n cazul n care acestea nu pot prevenite, s minimizeze poten ialele consecin e. 17

Tehnologie de siguran

avansat

For

ascuns

Noul Ford Focus ncorporeaz multe tehnologii avansate de siguran ce se g sesc de obicei la vehiculele din clasa premium, mai scumpe. Acestea sunt proiectate pentru protec ia conduc torului auto i a pasagerilor, contribuind n acela i timp la o experien mai pl cut la volan.

Caroseria noului Ford Focus este fabricat n propor ie de 55% din o el de mare rezisten i de 26% din o el cu bor cu o rezisten ultra-ridicat . Caroseria este astfel mai u oar , mai puternic i mai rigid , constituind o baz extrem de solid la care se ata eaz structura de rezisten i sistemul de direc ie.

Sistem Inteligent de Protec ie (IPS)


Sistemul de protec ie inteligent (IPS) al modelului Ford Focus folose te o gam de tehnologii so sticate pentru a v proteja, inclusiv un cadru de protec ie din o el extrem de rezistent, un sistem de antiblocare a ro ilor la frnare (ABS) cu distribuitor electronic al for elor de frnare (EBD) i airbag-uri fa i cortin .

Sistemul IPS al modelului Ford Focus include:


1. 2. 3. 4. 5. Airbag-uri pentru conduc tor i pasagerul fa u Airbag-uri de impact lateral pentru conduc tor i pasagerul fa ** Airbag-uri cortin laterale pentru scaunele din fa i din spate Coloan de direc ie i pedale pliabile Pentru protec ia optimizat a picioarelor conduc torului. Structur a caroseriei optimizat pe calculator cu celule de siguran ultrarigide i zone de deformare Sisteme de pretensionare, limitare a sarcinii i suporturi reglabile pe n l ime pentru centurile scaunelor fa 7. Scaune cu protec ie mpotriva alunec rii pe sub centura de siguran 8. Frne cu sistem anti-blocare a ro ilor (ABS) cu distribuitor electronic al for elor de frnare (EBD) i asisten la frnarea de urgen (EBA) (inclus cu ESP) 9. Avertizare la frnarea de urgen 10. Sistem op ional de siguran Active City Stop* 6.

9 3 6 1

2 5 7

8
u Not : Scaunul pentru copii nu trebuie a ezat niciodat pe locul pasagerului din fa n cazul n care vehiculul Ford este echipat cu un airbag opera ional pentru pasagerul din fa . Cel mai sigur loc pentru copii este bancheta din spate.

10

*Butonul pentru dezactivarea airbag-ului pasagerului este disponibil ca op iune montat de dealer.

Pe baz de senzori

*Pentru disponibilitate v rug m, contacta i cel mai apropiat dealer Ford.

Sistem de detectare a sc derii presiunii din pneuri


V avertizeaz dac presiunea dintr-un pneu este prea mic , cum ar de exemplu n cazul n ep rii acestuia. (Dotare standard pentru modelul Titanium)

Parbriz degivrat electric


Dezaburire a parbrizului n cteva secunde, chiar i n dimine ile geroase. (op iune pentru modelele Titanium, Trend i Sport)

Sistem de avertizare i asisten

la p strarea benzii de circula ie * **

Nu este nevoie dect de un moment de neaten ie pentru ca vehiculul s p r seasc banda, fapt ce poate avea poten iale consecin e grave. Sistemul de avertizare i asisten pentru p strarea benzii este proiectat s detecteze dac vehiculul tinde s se apropie de marcajul de delimitare a benzii f r s semnaliza i i v alerteaz prin vibra ii ale volanului. Dac nu reac iona i, sistemul de asisten pentru p strarea benzii va produce o for de rezisten n volan n sens opus deplas rii pentru a v aten iona s corecta i direc ia.

Pe baz de senzori.

*Func ioneaz la viteze de peste 65 de km/h pe drumurile cu mai multe benzi pe sens, cu marcaje vizibile ale benzii. **Pentru disponibilitatea acestor tehnologii, v rug m s contacta i cel mai apropiat dealer autorizat Ford.

Ce pot s fac tehnologiile Ford ECOnetic pentru dumneavoastr ?


Tehnologiile Ford ECOnetic sunt create pentru a reduce costurile dumneavoastr de proprietare prin consumul mbun t it de combustibil i reducerea emisiilor de CO2 f r s facem vreun compromis n ceea ce prive te stilul sau calitatea condusului. Multe din aceste tehnologii se reunesc n modelele noastre ECOnetic, care furnizeaz unul dintre cele mai mic consum de combustibil i de emisii CO2 din clasa lor. n viitorul apropiat, tehnologiile noastre ECOnetic se vor dezvolta pentru a include vehiculele electrice i cele cu sisteme hibrid-electrice, vehiculele care pot utiliza biocombustibili i vehiculele hibrid renc rcabile i vehiculele cu celule de combustibil de hidrogen. Tehnologii Ford ECOnetic

19

Ford EcoBoost
Cu injec ie direct de benzin , distribu ie a supapei variabil i cu turbocompresor, motoarele Ford EcoBoost ofer putere i cuplu caracteristice motoarelor cu o capacitate cilindric mai mare. Motorul 1.6 150 CP EcoBoost al noului Ford Focus are mai mult putere dect motorul 2.0 Duratec pe care l nlocuie te, i totu i atinge o economie de combustibil de aproximativ i emisii de CO2 mai sc zute.

Motoare pe benzin Ford EcoBoost foarte economice (consulta i imaginea din partea dreapt ) Motoare diesel avansate Ford Duratorq TDCi ofer o economie excep ional de combustibil i un nivel redus de CO2 emisii Cutie de viteze Ford PowerShift combin randamentul cutiei de viteze manual cu avantajele oferite de cutia de vitez automat conven ional Sistemul Start - Stop al vehiculului Ford (consulta i informa iile din partea dreapt ) Direc ie servoasistat electric Ford un sistem i mai e cient care utilizeaz o putere mai mic a motorului Active Grille Shuter mbun t e te aerodinamica i reduce consumul de energie Sistemul de informa ii pentru ofer n modul Eco Ford - v anun cnd ob ine i e cien a optim a combustibilului Indicatorul de comutare v semnaleaz momentul n care trebuie s schimba i treapta de vitez pentru a ob ine cea mai bun e cien a combustibilului

Sistemul automat Start - Stop al vehiculului Ford


Atunci cnd vehiculul se a la ralanti ntr-un blocaj, motorul se opre te automat pentru a reduce consumul de combustibil. Cnd dori i s porni i, motorul porne te din nou automat.

Vehicule electrice i hibride


Vehiculele noastre ac ionate electric nu vor produce emisii. Renc rcabile de la prizele de perete i programate s parcurg pn la 100 de mile la ecare nc rcare, acestea vor ideale pentru naveta zilnic i pentru c l toriile n ora . n plus, sunt n curs de dezvoltare dou modele hibrid de ultim genera ie.

Depunem eforturi pentru a asigura un viitor mai curat


Noi, reprezenta ii Ford, am redus discret i n mod constant impactul nostru asupra mediului nconjur tor. V prezent m n continuare numai cteva titluri:

Din anul 2000, am redus consumul de energie al fabricilor de produc ie din lumea ntreag cu peste 27% i emisiile de CO2 cu 31% ntre 2003 i 2008, Ford a redus consumul de ap n fabricile sale din Europa cu 40%

Panourile solare/fotovoltaice de pe acoperi ul fabricii noastre de motoare din Bridgend, UK, genereaz su cient energie pentru a lumina o suprafa de aproximativ 10.000 metri p tra i

Aproape 300 de piese utilizate pentru vehiculele Ford europene sunt efectuate din materiale reciclate nemetalice evitnd anual poten iala producere a 17.000 de tone de de euri

Pentru informa ii suplimentare, v rug m s accesa i:

ford.com/go/sustainability

Toat energia electric necesar pentru alimentarea Centrului diesel Dagenham al companiei Ford este asigurat de dou turbine eoliene de 85 m n l ime. Avnd o putere maxim combinat de 3,6MW, acestea genereaz anual peste 6,7 milioane de kWh de electricitate, su cient pentru a alimenta mai mult de 2.000 locuin e.

Fabrica noastr din Cologne utilizeaz energie hidroelectric din Norvegia i Suedia. Aceasta reduce emisiile de CO2 cu 190.000 tone anual. Livrarea vehiculelor complet nisate se efectueaz pe Rin cu ajutorul barjelor, ceea ce nseamn c sunt efectuate mai pu ine c l torii cu camioanele i un consum redus de combustibil, ceea ce reduce emisiile de CO2 .

Ambiente
20 Modelul Ambiente este un reprezentant plin de stil al noii game Ford Focus. 21

Caracteristici standard pentru modelul Ambiente


n

Oglinzi electrice cu carcas de culoarea caroseriei Eleron spate de culoarea caroseriei (numai pentru modelele cu 5 u i) Sistem Ford Easy Fuel de alimentare cu carburant f r capac Geamuri electrice fa ac ionate printr-o simpl atingere pe partea oferului Coloan de direc ie cu n l ime i nclinare reglabil

n n

Sistem inteligent de protec ie Ford (IPS) Program electronic de stabilitate (ESP) cu sistem de control al trac iunii i sistem de asistare la frnarea de urgen (EBA) Sistem de nchidere centralizat cu telecomand

Port USB
Conexiuni integrate pentru player-ul dvs. digital sau stick-ul USB. (Standard)

Spa iu pentru bagaje generos


Modelele cu 5 u i ofer o capacitate de nc rcare generoas .

Programul electronic de stabilitate (ESP)


(Standard)

Oglinzi laterale de culoarea caroseriei


(Standard)

Sistem Ford Easy Fuel de alimentare cu carburant f r capac


Permite doar utilizarea ajutajului corespunz tor tipului corect de carburant pentru vehiculul dvs. (Standard)

Spoiler spate de culoarea caroseriei


(Dotare standard la modelele cu 5 u i)

Trend
22 Noul Ford Focus Trend mbin sublim inova ia i confortul cu un design elegant. 23

Suplimentar fa
n n

de Ambiente

n n n

Capace ro i de 16" cu 7x2 spi e Radio/CD stereo cu display de 3,5", ase difuzoare i conectivitate USB, comenzi audio pe volan Volan cu 4 spi e mbr cat n piele Aer condi ionat Faruri de cea

Volan mbr cat n piele


(Standard)

Radio/CD stereo cu display de 3,5" i conectivitate USB, comenzi audio pe volan


(Standard)

Scaunul oferului reglabil


(Standard)

Aer condi ionat


(Standard)

Oglinzi laterale ac ionate electric i nc lzite, cu semnalizator integrat


(Standard)

Mnere u i n culoarea caroseriei


(Standard)

Sport
Caracterul dinamic al noului Ford Focus este i mai evident la modelul Sport, care pune un accent mai mare pe pl cerea experien ei la volan. 25

Suplimentar fa
n n

de Trend
n

n n n

Jant din aliaj de 16 cu 5x2 spi e Oglinzi electrice i nc lzite cu carcas de culoarea caroseriei Centur lateral cu nisaj cromat Scaune fa sport Consol central premium cu suport pentru bra , spa ii de depozitare, priz de alimentare de 12 vol i fa i spate i frn de mn n form de Z Suspensie sport

Faruri cu reglaj automat i func ia "Follow me home" Senzor de ploaie Geamuri fa i spate ac ionate electric, cu func ia "shot up/down" Suport lombar reglabil pentru scaunul oferului Aer condi ionat automat, cu reglare separat stnga/dreapta

n n

Scaune fa
(Standard)

sport

Consol central premium


Include suport pentru bra , spa ii de depozitare, priz de alimentare de 12 vol i fa i spate i frn de mn n form de Z. (Standard)

Suspensie reglat sport


(Standard)

Centur lateral cu nisaj cromat


(Standard)

Cadru unic pentru faruri


(Standard)

Jante de 16" din aliaj


(Standard)

Titanium
26 Tehnologia inovatoare de ultim or de top al Ford Focus. i elementele sale de lux moderne fac din Titanium modelul 27

Suplimentar fa
n n n

de Sport
n

n n

Jante din aliaj de 16 cu 11x2 spi e Scaun pasager cu reglaj lombar Gril superioar i inferioar lucioas de culoare neagr L mpi spate cu tehnologie LED (numai pentru modelele cu 5 u i i wagon) Mnerul schimb torului de viteze mbr cat n piele Mner portier cromat Praguri fa nisate cu aluminiu, cu sigla Ford

Sistem de monitorizare a presiunii din pneuri Buton de start tip Ford Power Pilot automat cu sistem de ajustare a limitei de vitez Iluminare podea Cotier spate central rabatabil Asisten la pornirea n ramp Covora e velur fa /spate ine plafon cromate (doar varianta wagon)

n n

n n n n n

Buton de start tip Ford Power


(Standard)

Aer condi ionat cu control automat electronic al temperaturii n dou zone (DEATC)
(Standard)

Oglind retrovizoare heliomat


(Standard)

Faruri i terg toare automate


(Standard)

Gril superioar culoare neagr


(Standard)

i inferioar lucioas de

Faruri spate cu tehnologie LED


(Standard)

Gama
28 Dispunnd de o mare varietate de serii, tipuri de caroserii i motoare, noua gam Ford Focus ofer modele pentru toate gusturile. 29

Ambiente
Caracteristici standard
n n

Trend
Suplimentar fa
n n

Sport
de Ambiente Suplimentar fa
n n

Titanium
de Trend Suplimentar fa
n n n n

de Sport

n n n

Oglinzi electrice cu carcas de culoarea caroseriei Eleron spate de culoarea caroseriei (numai pentru modelele cu 5 u i) Sistem Ford Easy Fuel de alimentare cu carburant f r capac Geamuri electrice fa ac ionate printr-o simpl atingere pe partea oferului Coloan de direc ie cu n l ime i nclinare reglabil Sistem inteligent de protec ie Ford (IPS) Program electronic de stabilitate (ESP) cu sistem de control al trac iunii i sistem de asistare la frnarea de urgen (EBA) Sistem de nchidere centralizat cu telecomand

n n

Capace ro i de 16" cu 7x2 spi e Radio/CD stereo cu display de 3,5", ase difuzoare i conectivitate USB, comenzi audio pe volan Aer condi ionat i faruri de cea Faruri de cea

n n n

Stiluri de caroserii
n

4 u i, 5 u i i wagon

n n n n

Motoare
n

Stiluri de caroserii
n

4 u i, 5 u i i wagon

Motoare
n

Benzin 1.6 Duratec Ti-VCT (105 CP) 1.6 Duratec Ti-VCT (125 CP) 1.6 EcoBoost (150 CP) Motorin 1.6 Duratorq TDCi (95 CP) 1.6 Duratorq TDCi (115 CP) 2.0 Duratorq TDCi (140 CP)

n n

Jante din aliaj de 16 cu 5x2 spi e Oglinzi electrice i nc lzite cu carcas de culoarea caroseriei Centur lateral cu nisaj cromat Scaune fa sport Consol central premium cu suport pentru bra , spa ii de depozitare, priz de alimentare de 12 vol i fa i spate i frn de mn n form de Z Suspensie sport Faruri cu reglaj automat Senzor de ploaie Geamuri fa i spate ac ionate electric cu func ia "shot up/down" Suport lombar reglabil pentru scaunul oferului Aer condi ionat automat, cu reglare separat stnga/dreapta

n n n n n n n n n n n n

Stiluri de caroserii
n

Benzin 1.6 Duratec Ti-VCT (105 CP) Motorin 1.6 Duratorq TDCi (95 CP)

4 u i, 5 u i i wagon

n n

Jante din aliaj de 16 cu 11x2 spi e Scaun pasager cu reglaj lombar Gril superioar i inferioar lucioas de culoare neagr L mpi spate cu tehnologie LED (numai pentru modele cu 5 u i i wagon) Mnerul schimb torului de viteze mbr cat n piele Mner portier cromat Praguri fa nisate cu aluminiu, cu sigla Ford Sistem de monitorizare a presiunii n pneuri Buton de start tip Ford Power Pilot automat cu sistem de ajustare a limitei de vitez Lumini de ghidare podea Cotier posterioar central rabatabil Asisten la pornirea n ramp Scaun pasager cu reglaj lombar Sistem de monitorizare a presiunii n pneuri Pilot automat cu cu sistem de ajustare a limitei de vitez Covora e velur fa /spate ine plafon cromate (numai pentru varianta wagon)

Motoare
n

Benzin 1.6 Duratec Ti-VCT (105 CP) 1.6 Duratec Ti-VCT (125 CP) 1.6 EcoBoost (150 CP) Motorin 1.6 Duratorq TDCi (95 CP) 1.6 Duratorq TDCi (115 CP) 2.0 Duratorq TDCi (140 CP) 2.0 Duratorq TDCi (163 CP)

Stiluri de caroserii
n

4 u i, 5 u i i wagon

Motoare
n

Benzin 1.6 Duratec Ti-VCT (125 CP) 1.6 EcoBoost (150 CP) Motorin 1.6 Duratorq TDCi (115 CP) 2.0 Duratorq TDCi (140 CP) 2.0 Duratorq TDCi (163 CP)

Infotainment
Ford este lider pe pia n domeniul sistemelor audio pentru vehicule i al interactivit ii. Suntem adep ii utiliz rii celor mai noi tehnologii care trebuie s e n acela i timp i u or de folosit pentru ca experien a dvs. la volan s e mai pl cut i mai instructiv . 31

Sistem de naviga ie prin telefonul mobil


Transforma i-v telefonul mobil inteligent dotat cu Bluetoothntr-un sistem de naviga ie. Este simplu! Introduce i cipul de naviga ie i detaliile c l toriei, iar telefonul va transmite instruc iuni despre traseu prin intermediul sistemului audio al vehiculului i al a ajului de pe bord. (Op iune. Consulta i dealerul Ford pentru detalii despre compatibilitatea telefonului)

Radio/CD Sony cu display multifunc ional de 4,2"


Ecran color, compatibilitate MP3, 9 difuzoare, interfa AUX, USB i Bluetooth - cu comand vocal

i posibilitate conectare telefon mobil (pentru telefoanele compatibile). (Op iune)

Bluetooth cu sistem de comand vocal


V permite s efectua i apeluri hands-free, n timp ce tehnologia sistemului de comand vocal v permite s controla i telefonul mobil compatibil cu Bluetooth. (Op iune)

Consol de comunica ii pentru naviga ie portabil


Instalare simpl tip plug-in and play pentru sistemele de naviga ie selectate. Se instaleaz pe montantul tip A, astfel nct rele nu se v d (op iune i accesoriu). Sistemele compatibile de naviga ie sunt disponibile la dealerii Ford (accesoriu).

Port USB
Conectivitatea integrat v permite s asculta i i s opera i playerul digital cu ajutorul sistemului audio al ma inii (op iune). Este disponibil de asemenea un cablu de conectare dedicat pentru iPod (accesoriu, disponibil n func ie de pia ).

Radio/CD stereo cu display multifunc ional de 3,5"


Compatibilitate MP3, ase difuzoare i interfa (standard pentru Trend i Sport) USB.

Radio/CD stereo cu display multifunc ional dot-matrix de 3,5"


Compatibilitate MP3, ase difuzoare i interfa AUX, USB i Bluetooth- cu comand vocal i comenzi audio pe volan (standard Titanium)

Sistem de naviga ie CD/SD cu radio i display multifunc ional de 5"


Include pe lng radio/CD un sistem de naviga ie cu a aj hart pe un ecran de 5" i ghid audio u or de urm rit. (Op iune)

Pe aceea i frecven
Fie c vorbi i cu prietenii, asculta i muzica preferat sau ncerca i s a a i coordonatele exacte ale destina iei, ve i aprecia dac ntregul proces este unul rapid, u or i intuitiv. Suntem ntru totul de acord cu dvs.

Not Marca i simbolurile Bluetooth sunt proprietatea Bluetooth SIG, Inc. i utilizarea acestor m rci de c tre Ford Motor Company Limited i companiile asociate se face sub licen . iPod este marc nregistrat a Apple Inc.Celelalte m rci i denumiri comerciale sunt ale respectivilor proprietari. Not Conduc torii care utilizeaz un telefon mobil f r hands-free sau un echipament similar n timp ce conduc ncalc legile n vigoare.

Ford Individual
Noul Ford Focus Individual reprezint un adev rat etalon prin calitatea premium a tapiseriei complete din piele, detaliile ne ale interiorului i m iestria execu iei. Disponibil n atractiva i inconfundabila nuan Charcoal Black pentru modelul Titanium. 33

Caracteristici de baz Ford Individual (Op iune)


n

Caracteristici de baz pachet High Tech Interior Styling Pack (accesoriu)


n

n n n

Scaune cu tapiserie complet din piele cu logo-ul Individual imprimat n relief pe scaunele din fa Panouri de u i asortate mbr cate n piele Cotier central fa mbr cat n piele Covora e din velur fa i spate

Mner schimb tor de viteze mbr cat n piele i iluminat mbr c minte din piele pentru levierul frnei de mn Praguri iluminate Covora e din velur cu logo-ul Focus

n n

Covora e din velur fa

i spate

Carcas cromat oglind lateral


(accesoriu)

Eleron spate de dimensiuni mari pentru modelul cu 5 u i


Ofer un aspect aerodinamic liniei pavilionului. (Op iune i accesoriu)

Jante din aliaj de 18", cu 5 spi e


Ideale pentru design-ul Ford kinetic al noului model Ford Focus. (Op iune i accesoriu)

Praguri
Pragurile elegante de portiere din o el inoxidabil lustruit gravate cu logo-ul Focus .

Mnerul schimb torului de viteze mbr cat n piele


Inser ii din aluminiu i piele de calitate superioar (accesoriu, disponibil n func ie de pia ).

Flexibilitate sporit
Fiecare dintre noi i utilizeaz ma ina n moduri diferite. Unii pentru a transporta biciclete mountain bike. Sau pentru a petrece ocazional un weekend pe plaj . Dealer-ul dvs. Ford v poate ajuta s v adapta i noul Ford Focus la stilul speci c de via cu ajutorul unei game largi de accesorii Ford. 35

Plas

xare bagaje**
xabil pe podeaua portbagajului.

Protec ie pentru spoiler spate*


Protec ia cu aspect de aluminiu m tuit previne zgrierea spoilerului spate. Este disponibil de asemenea o versiune cu protec ie din tabl .

Plas elastic

Suport Thule pentru biciclete*


Pentru biciclete cu un gabarit al cadrului de pn la 80 mm. Prezentat mpreun cu noua colec ie de biciclete mountain bike Ford Lifestyle.

Bare de xare blocabile pentru pavilion (numai pentru modelul break) i portbagaj pentru pavilion (toate modelele)**
Din aluminiu rezistent. Aerodinamic, cu o capacitate de nc rcare maxim de 75 Kg. Acesta este modelul de baz pentru toate tipurile de accesorii pentru pavilion.

Suport Thule pentru placa snowboard/skiuri*


Pentru pn la ase perechi de schiuri. (Este prezentat modelul Thule Xtender 727 deluxe)

Covora anti-alunecare pentru portbagaj*


Protec ie pentru portbagaj cu suprafa antialunecare.

Protectie pentru portbagaj*


Este prev zut cu o margine nalt (8,5 cm), ideal pentru transportul obiectelor umede sau murdare. (numai pentru modelul break)

Portbagaj Thule pentru pavilion*


Portbagaje de dimensiuni diferite. Este prezentat modelul Thule Spirit 780.

Plas demontabil pentru xarea bagajelor** (1)


V p streaz obiectele n siguran n portbagaj n timpul deplas rii. Pentru xare n spatele scaunelor spate. U or de depozitat atunci cnd nu este folosit . (numai pentru modelul break)

Covora pliabil cu dou fe e pentru portbagaj**


Protec ie pentru portbagaj. Covora cu dou fe e: una cu logo-ul Focus, cealalt din cauciuc rezistent cu extensie pentru protejarea spoiler-ului spate la nc rcarea bagajelor.

ClimAir de ector curen i de aer*


Reduce turbulen ele i zgomotul, pentru o experien mai pl cut la volan cu geamurile deschise, chiar i atunci cnd plou u or. (disponibil pentru fa i spate, Ap r toare de noroi cu linii n func ie de pia )

bine conturate**

Protejeaz caroseria mpotriva criblurii. Disponibile pentru ro ile fa i spate.

Suport Twinny Load pentru biciclete montat pe bara de tractare*


Pute i alege dintr-o gam variat de modele.

*Disponibil ca accesoriu. **Op iune i accesoriu. Respect cerin ele de siguran europene ECE-17.07/DIN 75410-2.
(1)

Bar de remorcare**
Disponibil n versiune x sau demontabil . Include kit electric cu muf cu 13 pini, alimentare permanent cu curent electric, func ie de stabilitate remorc i asisten la pornirea n pant .

Protec ie pentru cini*(1)


Sistemul de protec ie la semin l ime, robust, men ine cinii sau bagajele n siguran n portbagaj (poate demontat atunci cnd nu este folosit). Este de asemenea disponibil un element de compartimentare longitudinal .

Covora e de cauciuc*
Protejeaz podeaua mpotriva murd riei i umezelii. Fa i spate, de asemenea covora x pentru ofer pentru a nu se deplasa de pe pozi ie.

Scaun Britax Rmer pentru copii*


Diferite scaune cu xare tip ISOFIX pentru copii de toate vrstele.

Pachetul Eibach de coborre a suspensiei*


Spore te performan a i manevrabilitatea la deplasare, conferind n acela i timp ma inii un aspect mai sportiv. Reduce garda la sol a vehiculului cu aproximativ 30 mm.

Jante
O gam larg de jante din aliaj proiectate special pentru liniile dinamice ale noului model Ford Focus. 37

Capace ro i de 16" cu 7 spi e (Dotare standard pentru modelul Ambiente)

Capace ro i de 16" cu 7x2 spi e (Dotare standard pentru modelul Trend)

Jante model Design de 16" cu 5 spi e (disponibil in functie de piata)

Jante din aliaj de 16" cu 5x2 spi e (Dotare standard pentru modelul Sport i accesoriu pentru toate celelalte modele)

Jante din aliaj de 16" cu 5x3 spi e (Op iune pentru Trend i accesoriu)

Jante din aliaj de 16" cu 7x2 spi e (Accesoriu) Cod articol 1710604

Jante din aliaj de 16" cu 11x2 spi e (Dotare standard pentru modelul Titanium)

Jante din aliaj de 17" cu 5x2 spi e (Accesoriu)

Jante din aliaj de 17" cu 11x2 spi e (Op iune Trend, Sport i Titanium)

Jante de aliaj de 17" cu 15 spi e (Op iune pentru Titanium i Sport i accesoriu)

Jante de aliaj de 18" cu 5 spi e (Op iune pentru Sport i Titanium i accesoriu)

Jante din aliaj de 18" cu 7 spi e (Accesoriu) Cod articol 1702126

Modelul prezentat este Ford Focus Titanium cu vopsea metalizat Candy Red (op iune) i jante din aliaj de 18" cu 5 spi e (op iune i accesoriu).

Not Jantele i pneurile de 18" disponibile pentru Ford Focus sunt proiectate pentru a oferi caracteristici sport mult mai evidente i o manevrabilitate mai bun n compara ie cu jantele i pneurile de 16" i 17".

Facem via a mai u oar


Gama noastr de op iuni de nan are, asigurare, service i asisten este proiectat cu un singur lucru n minte s facem via a mai u oar pentru dumneavoastr .

Speci ca ii
Echipamente exterioare
Ambiente Trend Sport Titanium

39

Caracteristici de design exterior Carcase oglinzi exterioare n culoarea caroseriei Oglinzi ac ionate electric i nc lzite, cu semnalizator integrat Contacte
Centrul Ford de rela ii cu clien ii n eventualitatea pu in probabil ca dealerul dumneavoastr Ford s nu v poat ajuta, sau dac dori i s vorbi i cu noi direct, pute i suna la 0372 37 3673, num r taxat normal.

a a f

a a f a

a a f a

Oglinzi rabatabile electric Gril inferioar radiator de culoare neagr Gril inferioar radiator de culoare negru - lucios Gril superioar radiator de culoare neagr cu inser ii cromate Gril superioar radiator de culoare negru lucios, cu inser ii cromate Faruri de cea Faruri cu reglaj manual Faruri cu reglaj electric i func ia "Follow me home" Eleron spate n culoarea caroseriei (doar varianta 5 u i) Mnere u i n culoarea caroseriei ine plafon cromate (doar pe varianta wagon) Mnere u i de culoare neagr Jante Jante o el 16" Jante aliaj 16" cu 5 spi e Jante aliaj 16" cu 11 spi e Jante aliaj 17" n 10 spi e Jante aliaj 17" n 15 spi e Jante aliaj 18" Roata de rezerv de dimeniuni reduse Roata de rezerv de dimeniuni normale Caracteristici exterior Sistemul de asisten Faruri Xenon activ la parcare a a b a a a a a a

a a a a

a a a a a a a a a

a a

a a

a f b a a b b b a b a b f a a f a f f f f f a f b b b a b f a f a a f a f

Sistem de alimentare f r bu on i sp l tor de faruri Faruri cu fun ia "Follow me home"


Con gura i Ford-ul dumneavoastr online Alege i i modi ca i caroseria, culoarea, tapi eria i op iunile i imediat ve i vedea cum noul dumneavostr Ford va ar ta. l pute i vedea din diferite unghiuri. O detaliere comod a op iunilor alese mpreun cu pre urile lor detaliate v ajut s v ncadra i n bugetul dumneavoastr .

Faruri spate cu tehnologie LED (nedisponibile pentru varianta n 4 u i) Senzori de parcare spate Senzor de ploaie Parbriz nc lzit

CRS

Speci ca ii
40 Echipamente exterioare
Ambiente Trend Sport Titanium

Echipamente interior
Ambiente Trend Sport Titanium

41

Pachete op ionale Pachet Style Trend include jante aliaj 16" n 5 spi e, geamuri spate fumurii Pachet Style Sport include jante aliaj 17" n 10 spi e, geamuri spate fumurii Pachet Style Titanium include jante aliaj 17" n 15 spi e, geamuri spate fumurii Pachet Comfort include aer condi ionat automat cu reglare separat stnga/dreapta, control automat al farurilor, faruri cu func ia "Follow me home", senzor de ploaie, oglind heliomat Pachet Easy Driver 1 include senzori de parcare spate, oglinzi rabatabile electric (pentru varianta Trend con ine i geamuri fa i spate ac ionate electric cu func ia "shot up/down") Pachet Titanium 1 include tapi erie par ial piele, scaun ofer ajustabil electric pe 4 direc ii, scaune fa nc lzite Pachet Easy Driver 2 include sistem de asisten electric la parcare, senzori de parcare fa /spate, oglinzi rabatabile b b b b b b b b b b b b b b b b

Design interior Mnere u i interioare cu finisaj crom Covora e velur fa i spate i spate, din velur "Individual" b Covora e premium fa Praguri u i fa a a b a a a a a a a a b b b b a a a a b

Schimb tor de viteze mbr cat n piele cu logo Ford Volan mbr cat n piele Volan ajustabil pe 4 direc ii axial i vertical Consol central premium frna de mn n form de "z", cotier Sisteme audio i de comunicare Radio CD - Pachet ICE 3 include Radio CD cu MP3 player, 3.5", display matrix, display central, 6 difuzoare, comenzi audio pe volan, Blue Tooth/Voice Control (limba englez ), USB Radio CD Sony - PAchet ICE 7 (op iune disponibil n cursul anului 2011) include Radio CD SONY cu MP3player, 4.2" TFT display, display central TFT, 9 difuzoare, comenzi audio pe volan, Blue Tooth/Voice Control (limba englez ), USB Radio CD cu MP3 player, 6 difuzoare, USB Sistem de naviga ie - Pachet ICE 11 include sistem de naviga ie, Radio CD cu MP3 player, 5" TFT display, display central TFT, 6 difuzoare, comenzi audio pe volan, Blue Tooth/Voice Control (limba englez ), USB, card SD cu harta Europei de Vest Radio CD cu MP3 player, 6 difuzoare, comenzi audio pe volan, USB a b b

Pachet Titanium 2 include sistemul "Keyless entry", geamuri spate fumurii, oglinzi pliabile electric Pachet Titanium 3 include sistemul "Keyless entry", jante aliaj 17", geamuri spate fumurii Pachet Vizibilitate include faruri Xenon reglabile electric din interior, sp l tor de faruri, lumin habitaclu cu LED-uri multicolore, stop-uri spate cu tehnologie LED (nedisponibile pentru varianta 4 u i) Pachet Individual include tapi erie scaune piele de culoare neagr , inser ii u i i cotier piele de culoare neagr , covora e premium fa i spate din velur "Individual", scaune fa nc lzite i scaun ofer reglabil electric Pachet Iarn include scaune fa nc lzite, parbriz nc lzit, sp l tor faruri cu ap nc lzit (nu se poate comanda mpreun cu pachetele easy Driver 1 i Easy Driver 2) Pachet Touring include sistem de monitorizare a presiunii in pneuri, pilot automat cu sistem de ajustare a limitei de viteza
a = Standard, b = Optional, contra cost, f = Parte a unui pachet, contra cost.

b b

b b

Speci ca ii
42 Echipamente interior
Ambiente Trend Sport Titanium

Siguran

i securitate
Ambiente Trend Sport Titanium

43

Controlul climatiz rii Aer condi ionat manual Aer condi ionat automat cu reglare separat stnga/dreapta Caracteristici de design interior Sistem de pornire Ford Power Pilot automat cu sistem de ajustare a limitei de vitez Pachet fum tori Consol central cu suport dublu de pahare, priz i compartiment depozitare Consol central premium, frn de mn forma "Z", cotier Plafonier fa /spate cu lumini de lectur cu tehnologie LED Consol plafon cu suport ochelari i lumin ambiental Oglind interioar heliomat Computer de bord Geamuri fa Geamuri fa Scaune Scaune fa Scaune fa confort sport a a a a a a a a a a a a a f f f f a a a f f f a a a a a a a a i spate ac ionate electric cu func ia "shot up/down" ac ionate electric cu func ia "shop up/down" pe partea oferului a a a a a a a a b a a a a a a a a a b a a a a b a f a a

Siguran Pre-echipare ISOFIX ABS + EBA + ESP Sistem de asisten la urcarea in ramp (HLA) a a a a i spate a a a a b b a a a a a a b b a Lumini la frnarea de urgen Airbaguri frontale ofer i pasager Airbaguri tip cortin fa Airbaguri laterale Securitate Sistem de alarm cu senzori de perimetru i volum nchidere centralizat cu telecomand b a Sistemul Active City Stop ofer i pasager a a a a a a a a a a a a a b

a = Standard, b = Optional,contra cost. *Pentru disponibilitatea acestor tehnologii v rug m s consulta i cel mai apropiat Dealer autorizat Ford. u Not : Scaunul pentru copii nu ar trebui s e plasat n scaunul pasagerului din fa atunci cnd vehiculul Ford este echipat cu un airbag frontal pasager opera ional. Cel mai sigur loc pentru copii este pe bancheta din spate.

Scaun ofer raglabil manual pe 4 direc ii Scaun pasager reglabil manual pe 2 direc ii Scaun ofer cu reglaj lombar Scaun pasager cu reglaj lombar Scaun pasager reglabil manual pe 4 direc ii Scaune fa nc lzite Scaun ofer reglabil electric Scaune cu tapi erie din piele de culoarea neagr Bachet rabatabil 60:40 Cotier spate rabatabil , cu suport pahare Spa iu de nc rcare Priz 12V n compartimentul bagaje (numai pentru varianta wagon)

a = Standard, b = Optional, contra f = Parte aunui pachet, contra cost Marca Bluetooth i logo-urile sunt de inute de Bluetooth SIG, Inc si orice utilizare a acestor marci de catre Ford Motor Company Limited si companiile asociate este sub licenta. Alte m rci comerciale i denumiri comerciale sunt cele ale proprietarilor respectivi. * Pentru a veri ca compatibilitatea telefonului dvs cu Bluetooth, v rug m s contacta i orice dealer Ford, sau s vizita i www.ford-mobile-connectivity.com/home

Speci ca ii
44 Caracteristici mecanice
Ambiente Trend Sport Titanium

Consum de combustibil i performan e


Euro Transmisie Putere maxim (CP (kW)) Cuplu motor (Nm) (Nm) Emisii CO2 (g/km) Consum combustibil Urban Extra Mixt Urban Performan 0-100 Viteza maxim km/h (km/h) (sec) (sec) 50-100 km/h* (sec) (sec)

45

Direc ie Servordirec ie asistat electric (EPAS) Suspensie Suspensie fa Tehnologie Sistemul Auto-Start-Stop (disponibil doar pentru motoriz rile 1.6 TDCi i 1.6 Ecoboost. Pentru disponibilitatea acestui sistem v rug m, contacta i cel mai apropiat dealer Ford).
a = Standard, b = Optional, contra cost.

a a

a a

a a a

a a 4u i 1.6 Duratec (105 cp (77 kW)) 1.6 Duratec (125 cp (92 kW)) b 1.6 EcoBoost (150 cp (110 kW)) 1.6 Duratorq TDCi (95 cp (70 kW)) 1.6 Duratorq TDCi (115 cp (85 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)) 5u i 1.6 Duratec (105 cp (77 kW)) 1.6 Duratec (125 cp (92 kW)) 1.6 EcoBoost (150 cp (110 kW)) 1.6 Duratorq TDCi (95 cp (70 kW)) 1.6 Duratorq TDCi (115 cp (85 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)) Estate 1.6 Duratec (105 cp (77 kW)) 1.6 Duratec (125 cp (92 kW)) 1.6 EcoBoost (150 cp (110 kW)) 1.6 Duratorq TDCi (95 cp (70 kW)) 1.6 Duratorq TDCi (115 cp (85 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)) 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)) V V V V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF M5 M5 M6 M6 M6 M6 MPS6 (PowerShift) M6 MPS6 (PowerShift) 105 (77) 125 (92) 150 (110) 95 (70) 115 (85) 140 (103) 140 (103) 163 (120) 163 (120) V V V V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF M5 M5 M6 M6 M6 M6 MPS6 (PowerShift) M6 MPS6 (PowerShift) 105 (77) 125 (92) 150 (110) 95 (70) 115 (85) 140 (103) 140 (103) 163 (120) 163 (120) V V V V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF M5 M5 M6 M6 M6 M6 MPS6 (PowerShift) M6 MPS6 (PowerShift) 105 (77) 125 (92) 150 (110) 95 (70) 115 (85) 140 (103) 140 (103) 163 (120) 163 (120)

independent MacPherson

Suspensie sport b b

150 159 240 230 270 320 320 340 340

139 139 139 109 109 129 139 129 139

8.1 8.1 7.7 5.1 5.1 6.3 6.8 6.3 6.8

4.8 4.8 5.0 3.7 3.7 4.2 4.4 4.2 4.4

6.0 6.0 6.0 4.2 4.2 5.0 5.3 5.0 5.3

189 198 212 182 195 209 207 220 217

12.4 11.0 8.7 12.6 11.0 9.0 9.6 8.7 9.0

15.6 13.8 8.7 11.0 10.0 8.7 n/a 8.5 n/a

150 159 240 230 270 320 320 340 340

136 136 139 109 109 129 139 129 139

8.0 8.0 7.7 5.1 5.1 6.3 6.8 6.8 6.8

4.7 4.7 5.0 3.7 3.7 4.2 4.4 4.2 4.4

5.9 5.9 6.0 4.2 4.2 5.0 5.3 5.0 5.3

187 196 210 180 193 207 205 218 215

12.3 10.9 8.6 12.5 10.9 8.9 9.5 8.6 8.9

15.5 13.7 8.6 10.9 9.9 8.6 n/a 8.4 n/a

150 159 240 230 270 320 320 340 340

139 139 139 109 109 129 139 129 139

8.1 8.1 7.7 5.1 5.1 6.3 6.8 6.3 6.8

4.8 4.8 5.0 3.7 3.7 4.2 4.4 4.2 4.4

6.0 6.0 6.0 4.2 4.2 5.0 5.3 5.0 5.3

187 196 210 180 193 207 205 218 215

12.5 11.1 8.8 12.7 11.1 9.1 9.7 8.8 9.1

15.8 14.0 8.8 11.1 10.1 8.8 n/a 8.6 n/a

*n treapta a 4-a de viteze. Rezultate conform testelor Ford. Consumul si emisiile de CO2 declarate sunt m surate n conformitate cu cerin ele tehnice i speci ca iile europene ale Directivei 80/1268/CEE sau Regulamentului European (CE) 715/2007, modi cat prin Regulamentul (CE) 692/2008. Consumul de carburant i emisiile de CO2 sunt speci cate pentru un tip de vehicul i nu pentru un singur automobil. Procedura standard de testare aplicat permite compara ia ntre diferitele tipuri de vehicule i produc torii diferi i. Aceast informa ie nu face parte din orice oferta de produse realizata. Consumul global real de combustibil poate varia, e cien a consumului de combustibil al unui vehicul este in uen at de con guratilei masinii (individual), comportamentul la volan, folosirea de echipamente tehnice, cum ar aerul condi ionat, precum i al i factori non-tehnici. DPF = ltru de particule diesel. Toate motoarele pe benzin sunt echipate cu un convertor catalitic. **Motoriz rile 2.0 TDCi 140 cp vor disponibile n 2011.

Speci ca ii
46 Greut i i nc rc turi
Euro Mas proprie (f r pasageri i nc rc tur ) (kg) Mas proprie autorizat (kg) Mas maxim n autotren (kg) Mas maxim de tractare (cu dispozitiv de frnare) (kg) Mas maxim de tractare (f r dispozitiv de frnare) (kg)

Dimensiuni
4u i 5u i Wagon

47

Lungime total (mm) L ime total cu/f r oglinzi (mm) L ime total cu oglinzi rabatabile (mm) Raza de bracare (m) Capacitate portbagaj (litrii) Varianta 5 locuri (spa iu de depozitare portbagaj) (cu kit reparare pneuri) Varianta 5 locuri (spa iu de depozitare portbagaj) (cu roata de rezerv de dimensiuni reduse) Varianta 2 locuri (nc rcat pn la plafon) (cu kit reparare pneuri) Varianta 2 locuri (nc rcat pn la plafon) (cu roata de rezerv de dimensiuni reduse) Varianta 2 locuri (nc rcat pn la plafon) (cu roata de rezerv de dimensiuni normale) Capacitate rezervor (litrii) Benzin Diesel
M surat n conformitate cu ISO 3832. Dimensiunile pot varia in functie de model si de echipare

4534 1858 11.0 475 421 n/a n/a n/a 55 53

4358 1858 11.0 363 316 1148 1101 1062 55 53

4556 1858 11.0 490 476 1516 1502 n/a 55 53

2010/1823 2010/1823 2010/1823

4u i 1.6 Duratec (105 cp (77 kW)) , Durashift - manual n 5 trepte 1.6 Duratec (125 cp (92 kW)), Durashift - manual n 5 trepte 1.6 EcoBoost (150 cp (110 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 1.6 Duratorq TDCi (95 cp (70 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 1.6 Duratorq TDCi (115 cp (85 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)), PowerShift - automat n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)), PowerShift - automat n 6 trepte 5u i 1.6 Duratec (105 cp (77 kW)) , Durashift - manual n 5 trepte 1.6 Duratec (125 cp (92 kW)), Durashift - manual n 5 trepte 1.6 EcoBoost (150 cp (110 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 1.6 Duratorq TDCi (95 cp (70 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 1.6 Duratorq TDCi (115 cp (85 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)), PowerShift - automat n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)), PowerShift - automat n 6 trepte Estate 1.6 Duratec (105 cp (77 kW)) , Durashift - manual n 5 trepte 1.6 Duratec (125 cp (92 kW)), Durashift - manual n 5 trepte 1.6 EcoBoost (150 cp (110 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 1.6 Duratorq TDCi (95 cp (70 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 1.6 Duratorq TDCi (115 cp (85 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (140 cp (103 kW)), PowerShift - automat n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)), Durashift - manual n 6 trepte 2.0 Duratorq TDCi (163 cp (120 kW)), PowerShift - automat n 6 trepte
#

V V V V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V V V V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V V V V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF V + DPF

1290 1296 1340 1345 1350 1429 1468 1429 1468 1270 1276 1333 1338 1344 1421 1461 1421 1461 1307 1312 1357 1362 1368 1460 1471 1460 1471

1825 1825 1900 1900 1900 2050 2050 2050 2050 1825 1825 1900 1900 1900 2050 2050 2050 2050 1825 1825 1900 1900 1900 2050 2050 2050 2050

2525 2625 3400 3100 3100 3550 3550 3550 3550 2525 2625 3400 3100 3100 3550 3550 3550 3550 2525 2625 3400 3100 3100 3550 3550 3550 3550

700 800 1500 1200 1200 1500 1500 1500 1500 700 800 1500 1200 1200 1500 1500 1500 1500 700 800 1500 1200 1200 1500 1500 1500 1500

645 645 670 670 675 710 730 710 730 635 635 665 665 670 710 730 710 730 650 655 675 680 680 730 735 730 735

Reprezint cea mai u oar greutate, asumnd greutatea oferului la 75 kg, nivelul maxim al uidelor i 90% nivelul de combustibil, sub rezerva toleran ele de produc ie i op iunilor montate, etc. Limitele de tractare men ionate reprezint capacitatea maxim de remorcare a vehiculului cu nc rc tura , la masa maxim autorizat a vehiculului, pentru a reporni pe un gradient de 12% la nivelul m rii. performan a i economia tuturor modelelor vor reduse atunci cnd sunt utilizate pentru remorcare. Greutatea sistemului de remorcare ata at n spatele ma inii este de 75 kg la toate modelele. Masa maxim n autotren include greutatea remorcii. * Motoriz rile 2.0 TDCi 140 cp vor disponibile de la jum tatea anului 2011.

Alege i ceea ce dori i.


48 Alegerea culorii i a tapiseriei dorite pentru noul dvs. Ford Focus v d posibilitatea s v personaliza i ma ina.

Ambiente
Inser ie scaun: suport n Charcoal Black Suport scaun: Gecko n Warm Steel

Trend
Inser ie scaun: suport n Charcoal Black Suport scaun: Gecko n Warm Steel Inser ie scaun: suport n Medium Light Stone Suport scaun: Gecko n Medium Light Stone

Trend Sport
Inser ie scaun: suport n Charcoal Black Suport scaun: Gecko n Metal Grey

Culori i tapi erii


Model Ambiente Trend Sport Titanium

Tapi erie Culoare tapi erie tetier Culoare panou (partea superioar ) Culoare panou (partea inferioar )
4 5

Rack in Charcoal Black Gecko n Warm Steel Charcoal Black Charcoal Black a a a

Rack in Medium Light Stone Gecko n Medium Dark Stone Charcoal Black Medium Light Stone a a

Rack in Charcoal Black Gecko n Metal Grey Charcoal Black Charcoal Black a a a a

Pur in Charcoal Black Lux n Charcoal Black Charcoal Black Charcoal Black a a a a a a a a a a a a

Pur in Charcoal Black Piele Torino n Charcoal Black Charcoal Black Charcoal Black b b b b b b b b b b b b

Vopsea mat Blazer Colorado Red Frozen White Vopsea metalizat Candy Red Dark Micastone Ink Blue Lunar Sky Mars Red Midnight Sky Moondust Silver Mustard Olive Panther Black a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

a = Standard, b = Option at extra cost, = Not available. *Colorado Red i Frozen White, vopseaua metalizat , tapi eria par ial din piele, precum i tapi eria din piele sunt op iuni contra cost. 1) Tapi eria din piele include tapiterie scaun din piele premium, inser ii ale panoului u ii interioare din piele i cotiera centrala din piele. 2) Disponibil numai pentru vehicule produse la Saarlouis

10

Trend Sport
11 12

Titanium
Inser ie scaun: Pur n Charcoal Black Suport scaun: Lux n Charcoal Black Inser ie scaun: Pur n Charcoal Black* Suport scaun: Piele Torino n Charcoal Black*

Ford Focus Individual


Tapiserie complet din piele n Charcoal Black* (Disponibil doar pentru Titanium) Pentru mai multe detalii, v rug m s contacta i dealerul Ford.

Inser ie scaun: Pur n Charcoal Black* Suport scaun: Piele Torino n Inferno Red*

Vopsea nemetalizat
1 2 3 Blazer Blue Colorado Red* Frozen White

Vopsea metalizat *
4 5 6 7 8 Candy Red Dark Micastone Ink Blue Lunar Sky Mars Red 9 10 11 12 Midnight Sky Moondust Silver Mustard Olive Panther Black

*Culorea nemetalizat Colorado Red, culorile metalizate, tapi eria par ial din piele i tapi eria din piele sunt op iuni cu costuri suplimentare. Ford Focus bene ciaz de garan ia Ford la perforare prin coroziune timp de 12 ani de la data primei nmatricul ri. Sub rezerva termenilor i condi iilor. Not Imaginile de vehicule utilizate au doar rolul de a ilustra culori de caroserie i este posibil s nu re ecte speci ca iile curente. Culorile i tapiseriile reproduse n aceast bro ur pot diferi de culorile reale datorit limit rilor procesului de tip rire folosit.

MY 2011.5 ROU ro

Ilustra ii, descrieri i speci ca ii. n momentul n care a fost tip rit , informa iile din aceast bro ur erau corecte. Totu i, politica Ford impune dezvoltarea continu a produselor. De aceea, Ford i rezerv dreptul de a modi ca n orice moment speci ca iile, culorile i pre urile modelelor i ale articolele prezentate i descrise n aceast publica ie. Pentru a a a ultimele detalii, consulta i ntotdeauna un dealer Ford. Echipament op ional. n aceast publica ie, atunci cnd o caracteristic este descris ca op iune sau con gura ie op ional /pachet op ional , etc., trebuie s presupune i c acestea vor la un cost suplimentar fa de costul de baz al vehiculului, dac nu este speci cat contrariul. Toate modelele i combina iile de culori sunt n func ie de disponibilitate. Not : O parte din imaginile prezentate nf i eaz un model prototip i/sau sunt generate pe calculator, de aceea, designul/caracteristicile versiunii nale pot prezenta diferen e sub anumite aspecte. n plus, unele din dot rile prezentate ale vehiculelor pot op ionale. Not : Aceast bro ur cuprinde att accesorii originale Ford ct i o gam de produse atent selectate de la furnizorii no tri, care apar sub m rcile acestora. Toate produsele care poart marca furnizorilor sunt supuse termenilor garan iei de nite de produc torii respectivi i nu constituie responsabilitatea companiei Ford. Not : Denumirea i logourile m rcii Bluetooth sunt proprietatea Bluetooth SIG, Inc. i orice utilizare de c tre Ford Motor Company se face sub licen . Celelalte m rci i denumiri comerciale sunt de inute de respectivii proprietari. Not O parte dintre imaginile prezentate nf i eaz un model prototip i sunt generate pe calculator, n consecin func iile prezentate pentru vehicul pot op ionale sau nu sunt disponibile pe aceast pia . Not Unele sisteme de asisten a conduc torului sau elemente de siguran , designul/caracteristicile versiunii nale pot prezenta diferen e privind anumite aspecte. n plus, o parte din poate afectat de anumite condi ii meteorologice sau de mediu.

descrise n aceast bro ur func ioneaz pe baz de senzori a c ror performan

Cnd nu mai ave i nevoie de aceast bro ur , v rug m s o recicla i.

Published by Ford Motor Company Limited, Brentwood, Essex, England. Registered in England No. 235446. BJN 307045. FoE Y53U. PN 072503/0311/12.5m/ROU ro. March 2011. Ford Motor Company Limited. www.ford.ro