You are on page 1of 11

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.

gy szerezz ltogatkat, a Google keresbl.

Linkpts
Ennek az egyik legfontosabb lpse a linkgyjtemnyekbe trtn regisztrci. Mieltt elkezdennk, linkeket regisztrlni van pr ktelez lps: 1. Megtudni mi legyen a link szvege. A www.domainflotta.hu is egy link, azonban a Google jobban szereti az ilyen linkeket: Biztonsgos Domain Regisztrci. Ehhez viszont tudni kell azt, hogy mi az a kifejezs, amit rdemes hasznlnod. 2. Megtudni, hova rdemes regisztrlnunk a honlapunkat. Lnyegben azoknak a linkgyjtemnyeknek a neve s cme, amik valban segtenek abban, hogy a honlapod elrbb kerljn a kereskben. 3. Kitallni, melyik oldalainkat akarjuk regisztrlni. Amikor a honlapunkra gondolunk leginkbb a foldal jut esznkbe: www.domainflotta.hu Azonban a honlapunk ennl sokkal tbb oldalbl ll s sok esetben clszerbb azokat a menpontokat regisztrlni katalgusokba. Mirt? Nha egy rdekes cikket jobban elfogadnak. Nha a honlapunk egy oldala jobban illeszkedik az adott linkgyjtemnybe, st van gy, hogy a honlapunkon csak az az oldal illeszkedik a gyjtemny tmjba. Pl.: Domain regisztrcival foglalkoz katalgusba ezt a linket kldjk be: http://www.domainflotta.hu/biztonsagos-domain-regisztracio Ha trhely a gyjtemny tmja, akkor ezt a linket: http://www.domainflotta.hu/google-barat-tarhelyek Ezek a linkek ugyan olyan rtkesek, mintha a foldalra mutatnnak, st nha sokkal rtkesebbek tudnak lenni, ha a tartalom tnyleg j s rtkes. 4. A linkekhez kell egy egyedi lers, mert anlkl nem fogadjk el e linkgyjtemnyek. A lersnak egyedinek kell lennie, de szerencsre csak katalgusonknt vizsgljk. Ugyan azt a lerst bekldhetjk ms-ms katalgusokba 5. A linkptshez trelem s motivci kell. A leggyakoribb hiba, hogy hatalmas lelkesedssel lelnk a gp el s elkezdnk addig regisztrlni,
Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.


amg nem kezd el a szemnk is jojzni. A vgn mr minden bajunk van, legszvesebben otthagynnk, de az ers akaratunk knyszert, hogy csinljuk tovbb. Minden egyes j linkgyjtemnyt egy csf szrnyetegg vlik. A linkek bekldse pedig idpocskolsnak tnik. Vgl az akarat megtrik s feladjuk a linkptst. Rosszabb esetben akut dhroham fog el minket, ha csak rgondolunk a linkptsre. Pont ezrt a linkptst gy kell csinlni, hogy tervet ksztnk. A terv mondjuk lehet az, hogy minden nap mieltt megnzem az emailjeimet 10 db linket regisztrlok. A 10 nem nagy szm s knnyen teljesthet. 1 ht alatt mr 70 linknk is lehet klnsebb erfeszts nlkl. A mdszernek nem csak az az elnye, hogy nem megy r az idegrendszernk, hanem az is, hogy gy nem egyszerre jelenik meg sok j link az Interneten. Ugyanis a Google figyeli a linkek ltrejttt s ha hirtelen nagyon sok j link jelenik meg, akkor bntetst fogunk kapni. Lnyegben ha nekiesnk a linkptsnek, hogy gyorsan lezavarjuk, nagyobb krokat okozhatunk, mintha semmit se csinltunk volna 6. Vgezetl szksg van arra, hogy ellenrizzk, hogy a bekldtt linkeket elfogadtk e s a Google megtallta e ezeket a linkeket. Kzzel ez elg fraszt s unalmas lenne, ezrt adunk r automatizlt megoldsokat a gyakorlati lersban.

Gyakorlati Megoldsok lpsrl-lpsre !


Ebben a rszben megmutatjuk, hogyan kell elvgezni a linkpts lpseit.

Hogyan tudod meg, hogy mi legyen a link szvege?


A linkek szvege mindig az kifejezs legyen, amire szeretnnk ell lenni a Google keresben. Azonban nem elg, ha mindenhova ugyan azt a kifejezst hasznljuk. Legalbb 3-4 ilyen kifejezsnk legyen. Mivel a termszetes linkplst kell szimullnunk, ezrt a linknk mindig 2-3 szbl lljon.
Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.


Pl.: Domain, mint link szveg nem j. Helyesen: Domain Regisztrci vagy Domain Regisztrci Biztonsgosan vagy Biztonsgos Domain regisztrci vagy Domain regisztrci Online. Feladat: Kszts 2-3 szbl ll kifejezseket a legfontosabb kulcsszavaidbl. Maximum 5 ilyen kifejezsre van szksged. Segtsg: A http://www.domainflotta.hu/domain/long-tail-kulcsszo oldalon van egy szoftver, amit arra fejlesztettnk, hogy rtkes Domain neveket lehessen tallni velk, azonban a mostani clunknak is tkletesen megfelel. rd a keresbe a legfontosabb kulcsszd. Pl.: Domain, knyv, aut, kszer, hz stb. A szoftver pedig abc sorrendbe kidobja azokat a kifejezseket, amiket az emberek bernak a Google keresbe a vlasztott sz utn. gy rtkes sszetett kifejezseket kapunk.

Az gy tallt kifejezseket akr jra berhatjuk a keresbe. Sokkal kevesebb tallatot fogunk kapni, de gy tovbbi rtkes 3 szbl ll kifejezsekkel gazdagodunk. Gyjtsk ki azokat, amiket hasznlhatnak tartunk. Kvetkez lpsben megnzzk, hogy a gyjttt kifejezsek mennyire rtkesek. Ehhez a Google kulcssz vlaszt eszkzt vesszk alapul. Ez az eszkz megmondja, hogy mennyien keresnek havonta egy adott kifejezsre,
Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.


mennyien hirdetnek az adott kifejezsre s tovbbi kapcsold kulcsszavakat is javasol neknk a rendszer. A kulcssz vlaszt eszkzt ezen a linken red el: https://adwords.google.com/o/Targeting/Explorer? __u=1000000000&__c=1000000000&ideaRequestType=KEYWORD_IDEAS# search.none rd j sorba az sszes gyjttt kifejezst s kattints a kk keress gombra.

Az eredmnyeket oszlopban kapod meg. Mivel szmunkra a helyi havi keress rdekes, azrt kattints erre az oszlop nvre s egybl sorrendbe teszi a kifejezseket. Most mr gy tudsz vlogatni, hogy azt is ltod, hogy mi az az 5 legjobb kifejezs, amire a legtbben keresnek. Vigyzz! Mindig az 1 szavas kifejezsekre lesz tbb tallat, de neked csak azok fontosak, amik 2 vagy tbb szbl llnak.

Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.

Ha az ltalad hasznlt kifejezsre nincs tallat, de mshogy nem jnne ssze az 5 link szveg, akkor se keseredj el, mert a Google nem csak a kifejezst vizsglja a link szvegben. rtkesebb, ha egyben keresnek r, de mint a felajnlott kulcsszavakbl is ltszik a biztonsgos domain regisztrci kifejezst vizsglja a biztonsgos, a domain s a regisztrci kulcsszra is. gy ha a linked szvegben szerepel mind a hrom, akkor mind a 3 kulcsszra jobb helyezst kap az oldalad. Ha a legfontosabb kulcsszavaidat ssze tudod rakni egy kifejezsbe az a legjobb.

Hova rdemes regisztrlni a honlapod?


Megvan a link szveg, amit majd a linkgyjtemnyekbe fogsz bekldeni. Most mr csak meg kell tallni azokat a linkgyjtemnyeket, amik szmodra rtkesek. Honnan fogjuk ezeket megtudni? Ht a konkurencitl

Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.


rd be a Google keresbe a legfontosabb kulcsszavaidat s nzd meg mely oldalak az elsk. Ne a fizetett tallatokat nzd, hanem azokat, amiket a Google azrt tett elre, mert valban rtkesek az adott kulcsszra. Csak az els 3 tallat rdekes szmodra. Msold ki az oldal domain nevt. Azt, amire a tallat visz. Csinld ezt meg maximum 5 kulcsszra. Valszn lesznek egyezsek gy nem valszn, hogy 3x5 domain nevet fogsz kapni. Domain regisztrcira kulcsszra ilyen tallatokat kapunk: 1. http://tarhely-domain-regisztracio.hu/ 2. http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/szabalyzat.html 3. http://tarhelydomain.com/domain-regisztracio Ezt megcsinljuk a tbbi kulcsszra is s megnzzk, hogy ezekre az oldalakra milyen linkek mutatnak. Erre egy okos kis programot fogunk hasznlni: http://www.opensiteexplorer.org/ Egyszeren csak rd be az els oldal cmt s kattints a nagy SEARCH gombra jobb oldalt.

Egybl megkapjuk az eredmnyt egy tblzatos listban. A tallatokat az oszlop feliratokra kattintva tudjuk rendezni. Szmunkra a legfontosabb a Page Authority, mert ez mutatja meg, hogy az oldal ahonnan a
link mutat, a megadott oldalra mennyire rtkes. Ebben az oldalban az a legjobb, hogy egy id utn letilt. gy nem tudsz egyszerre sok linket megtudni. Knytelen vagy vrni egy jabb napot . Ez rknyszert arra, hogy tervszeren dolgozz, naponta csak 10 j link. Ami szmodra fontos a tblzatbl:
Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.


1. Bal oldalt vannak a domainek, ahonnan link mutat a bert oldalra. Ezek nem mind linkgyjtemnyek. St, ha a link felett ezt ltod: (301 Redirect) [No Data] akkor az azt jelenti, hogy ez egy olyan link, amit maga az oldal tulajdonosa hozott ltre egy msik oldaln, hogy az ellenrztt oldalra mutasson. 2. A linkeket kk sznnel jelli a bal oldali oszlopban s felette van a

lers. Ha a kk linkre kattintasz, akkor bejn egy j ablakban az oldal, ahova be tudod kldeni a sajt honlapodat.

Link regisztrcijnak menete.


Ha megvan az oldal, ahova a honlapod linkjt be akarod kldeni, akkor ltalban az oldal tetejn vagy az aljn kell keresni egy kis szveges linket, aminek vagy az a neve, hogy link beklds vagy link ajnlsa. Ezek az oldalak hasonlan vannak felptve, ezrt gyorsan rll az ember szeme, hogy megtallja ezeket a kis linkeket. Kattints a link bekldsre s feljn egy rlap amit ki kell tltened. Pldul egy ilyen:

A cm a link szvege. Ezt talltad ki az els pontban. Ebbl ksztettl 5 db ot. Nzd meg, hogy maga a katalgus ahova regisztrlsz, mirl szl s a leginkbb odaillt vlaszd. Tudod a cm legalbb 2-3 szbl ll! A fejlett katalgusoknl azt is krik, hogy vlaszd ki azt a dobozt ahova ajnlod a linket. Olyan vlassz, ami leginkbb illik az ajnlott linkedhez.
Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.


Tudod, nem csak a foldaladat linkelheted, hanem az oldalad brmelyik tartalmt. URL maga az oldal linkje. Ha a foldalt akarom linkelni, akkor http://www.domainflotta.hu Ha Domain regisztrcival foglalkozik a katalgus, akkor http://www.domainflotta.hu/biztonsagos-domain-regisztracio Ha trhellyel, akkor pedig http://www.domainflotta.hu/google-barattarhelyek A kvetkez a lers. Ezt rontjk el a legtbben. Ide azt kell lerni, hogy mirl is szl az ajnlott oldal. A lersnak sok helyen tbb mint 300 karakterbl kell llnia s egyedinek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a bekldtt lerst ne lehessen megtallni sehol mshol az Interneten. Hogyan kszts ilyen lerst egyszeren? A trkk a kvetkez. Az oldalbl, ahova a link mutat, kimsolok olyan rszeket, amik jl lerjk azt, hogy mirl is szl a tartalom. Ezt a lerst fogjuk egyediv tenni. Majd ezeket a mondatokat jra fogalmazom. Ebben a legjobb segd a Google fordt: http://translate.google.com/ A kimsolt szveg beillesztem a bal oldali rszbe. Kivlasztom, hogy a nyelv Magyar. Majd a jobb oldalon kivlasztok valami egzotikus nyelvet, amire lefordtatom a szveget. n most az afrikaanst vlasztottam.

Az gy kapott eredmnyt egyszeren tmsolom a bal oldali rszbe s visszafordtom Magyarra. Az eredmny a kvetkez lett: Csak knlunk biztonsgi szolgltatsokat a domain!
A haditengerszet tartomny hasonl a tbbi domain regisztrtor cg hasznlja a domain nevet a megrendelskor biztonsgos, mert nem vrja meg, amg a kifizets nem rkezik.
Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.


Ezen kvl, csak akkor tudjuk nyjtani biztonsgi szolgltatsokat a domain nevet.

Innentl csak tfogalmazzuk a szveget, hogy jra rtelmes legyen s mris elkszlt az egyedi lers. Minden linkelt oldalhoz kszteni kell 2-3 ilyen lerst. Amit aztn ki tudunk msolni, ha szksgnk van r. A lersok al oda szoktam rni, hogy eddig milyen linkgyjtemnyekben hasznltam. PL.: startlap.hu, weblink.hu, wyw.hu stb gy tudom, hol nem hasznlhatom jra ugyan azt a szveget. A tbbi mez kitltse mr egyszer. Add meg a valdi neved, olyan mail cmet, amit hasznlsz. Erre kapod az rtestt s sok helyen krik a captcha kdot vagy regisztrcit.

Tipp:

egy rszletes lers a startlap.hu oldalra trtn linkkldsrl: http://www.domainflotta.hu/tudasbazis/idx.php/29/107/Linknpszersgnvelse/article/Startlap-oldalakra-trtn-regisztrls.html Regisztrci tematikus katalgusokba: http://www.domainflotta.hu/tudasbazis/idx.php/29/105/Linknpszersgnvelse/article/Regisztrci-tematikus-katalgusokba.html

Linkek ltrejttnek automatikus ellenrzse.


Ott tartunk, hogy rengeteg idt s energit fektettnk abba bele, hogy minl tbb linkgyjtemnybe regisztrljuk az oldalunkat, elgedetten htradlnk. Azonban mi garantlja azt, hogy a bekldtt linkek valban ltrejnnek? Gyakorlatilag semmi. Tnyleg semmi. Ezeket neknk kell ellenrizni. Ezt viszont nem rdemes kzzel csinlni, ha ltezik r automatikus mdszer is. Ennek a neve Google Alert: http://www.google.com/alerts Elsknt a keressi kifejezst kell megadni. Ide brmit rhatunk, amit a Google fel tud dolgozni. Seo szempontbl az albbiak rdekelnek minket:
Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.

Rnk mutat linkek. Ehhez csak rjuk be ezt: link: oldalneve.hu. Mi ezt hasznljuk: link:www.domainflotta.hu A link utni kettspont s a Domain kztt ne legyen szkz. nem kell weboldal neve www nlkl Pl: domainflotta.hu (gy minden rnk mutat linkrl rtestst kapunk, amit a Google megtall)

A tallat tpusa legyen minden, hogy tnyleg minden linkrl rtestst kapjunk. Elg, ha naponta egyszer kapunk egy sszest emailt s az sszes tallatot krjk A klds ide pedig a mail cmnk, ahova a levelet kldje a Google. Majd kattints az rtests ltrehozsra.

Fejlett megolds!
Ha a www.domainflotta.hu oldalon rendeltl brmilyen szolgltatst. Akkor a befizets visszaigazol emailben kaptl egy hozzfrst a SEO panelhez. A SEO panel tbbek kztt kpes automatikusan nyomon kvetni azt is, hogy hogyan vltozik az oldaladra mutat linkek szma s errl hetente egyszer automatikus sszestst is kld szmodra.

A Seo panel ennl sokkal tbbet is tud.

Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.

www.SalesHonlap.hu Oktatsi anyag.


1. Azt is megmondja, hogy adott kulcsszra hogyan vltozik az oldalat

helyezse.
2. Nyomon kvetheted a konkurencit, hogy hogyan ll bizonyos

kulcsszavakra 3. felderthetsz olyan j linkgyjtemnyeket, ahova mg rdemes regisztrlnod a honlapodat, mert azt a konkurencia is megtette.

Ha elfelejtetted a Seo panel hozzfrst, de mr van rvnyes szolgltatsod a www.domainflotta.hu oldaltl, akkor rj az gyflszolglatuknak az info@domainflotta.hu cmre. Ha mg nem rendeltl, akkor vlassz magadnak gyorsan egy keresbart Domain nevet, amivel pillanatok alatt a tallati lista lre kerlhetsz: http://www.domainflotta.hu/keresobarat-domain-regisztracio

Domain neveinket s Trhelyeinket a www.domainflotta.hu oldalon rendeljk.