You are on page 1of 3

Satelitski-kljucevi.blogspot.

com

Ubacivanje softvera ili patchev-a:

Spojite risiver I racunar pmocu nullmodem kabla Iskljucite risiver na dugme odpozadi (na nulu) I ukljucite ga u struju Pokrenite alat STBTool I izaberite COMPort koji koristite (mada je po defaultu vec odabran COM port1)

Kliknite na BROWSE u gornjem dijelu u rubrici FirmwareI odaberite fajl (recimo novi softver ili patch koji imate na uploadu naseg foruma, fajlovi imaju extenziju .upd) koji zelite da ubacite u risiver, zatim kliknite na dugme START UPDATE, (risiver je svo vreme ukljucen u struju ali iskljucen na dugme koje se nalazi sa zadnje strane) tek kada kada process krene ukljucite risiver na dugme odpozadi pricekajte da se zavrsi process (traje oko 2-3 minuta.)

Kada je proces zavrsen pojavice vam se na ekranu mali prozor u kojem pise Upload success, zatim potvrdite na OK I to je to

NAPOMENA: Nikad ne prekidajte process dok se ne zavrsi inace je risiver DEAD.

U donjem dijelu alata STB Tool mozete vidjeti da se nalazi rubrika koja se zove Channel data. Ovaj dio STB Tool alata se koristi za ubacivanje I editovanje liste kanala u risiver.

Ubacivanje kljuceva:

1.Otvorite program pod nazivom (SoftCam.Key 2 PADB.bin_20061128)

2.Zatim kliknite na (Transfer Softcam.Key 2 PADB.bin)

3.Odaberite fajl pod nazivom "softcam.key" koji ce se pretvoriti

u fajl (PADB.bin)

4.Zatim odaberite program pod nazivom (STBTool_20060922) i fajl koji ste pretvorili tj. Kliknite na BROWSE I odaberite (PADB.bin), zatim kiknite na Start update I ubacite ga u resiver uz pomoc navedenog programa. Procedura je potpuno ista kao I za ubacivanje, softvera ili patcha.

Kako uci u editor kljuceva u resiveru

Udjite u (main menu) ili Glavni meni Zatim na (system setting) ili Sistemske postavke Pa na (system info) Informacije o sistemu i ukucajte "1004"

Ubacivanje liste kanala:

Spojite risiver I racunar pmocu nullmodem kabla

Iskljucite risiver na dugme odpozadi (na nulu) I ukljucite ga u struju

Pokrenite alat STBTool I izaberite COMPort preko kojega je spojen racunar (obicno je COM1)

U donjem dijelu STBTool alata u rubrici Channel data kliknite na UPLOAD I oodaberite fajl koji sadrzi listu kanala (obicna je .ecd extenzija) I kliknite na OPEN I upload pocinje.

10. Ako hoctete da editujete listu kanala, kliknite EDIT, izaberite fajl, otvorite ga, promijenite sta zelite.

11. Da biste skinuli listu kanala sa risivera morate u meniju risivera odabrati opciju Send data from STB to PC a kao vrstu fajla database, nakon sto je to podeseno

otvorite STBTool I na donjem dijelu gdje se nalazi Channel data odaberite DOWNLOAD I tada mozete skinuti fajl sa risivera.

By kiki