You are on page 1of 3

Knyeztessk magunkat mzes pakolssal! Megltjuk, igazi csoda rhet el az alkalmazsval.

A teendnk a kvetkez: melegsnk fel 2 evkanl mzet, majd keverjnk hozz 2 evkanl lehetleg friss trt. Vigyk fel az arcra, nyakra, dekoltzsra, s hagyjuk rajta 20-25 percig, hogy kifejthesse gygyt hatst. Vgl mossuk le langyos vzzel! Joghurtos pakols Az alapanyagok sszekeversnl fontos, hogy az illolajat a mzre cspgtessk, hiszen magas cukortartalma miatt jl oldhatk benne az olajfzis anyagok, radsul hidratl hatssal is rendelkezik. Borsakozmetikus levendula illolajat hasznlt hiszen ez a legelterjedtebb - , de megfelel a keser-narancs, mandarin, jzmin s gernium illolaj is. Ezek az olajok rendkvl tpllak, nagyon j hatssal vannak a tpanyaghinyos, szraz brre, mert magas vitamintartalmuk puht s regenerl. Nagyon tmnyek, ezrt kis mennyisgben hasznljuk. Fontos, hogy natr joghurttal s sajt kezleg kifacsart narancslvel dolgozzunk, hiszen a bolti gymlcslevek tartstszert tartalmaznak. A joghurt is egy kicsit savasabb, mgis helyrelltja a br savkpenyt, s sszehzza a prusokat. A gymlcsk is termszetesen savas kmhatsak, ezrt a kellemetlen pattansok leszradst segtik el.
Recept: 2 evkanl joghurt pr csepp frissen facsart narancsl reszelt srgarpa 2 kiskanl mz 5 csepp illolaj talkum

gy kszlnek az arcpakolsok

Ezt a pakolst btran hasznlhatjk zsrosabb br emberek is. A srgarpa-reszelk karotint tartalmaz, ami egszsges fnyt ad a brnek s megvdi azt a kros sugaraktl, radsul hmkpz, brpuht s vitaminptl is. Vigyzat! Nagyobb mennyisgben elsznezheti a brt. Miutn minden belekerlt az ednynkbe, jhet a talkum, amit brmelyik patikban be tudunk szerezni, s csupn azrt alkalmazzuk, hogy ne cspgjn le rlunk a l. Amikor elksztettk a pakolst, els rnzsre egy saltantetre emlkeztetett minket, fotsunkat le kellett fogni, hogy rendeltetsszeren fel tudjuk hasznlni az sszekutyult dolgokat. Borsakozmetikusnak vgl sikerlt kiszabadtani a pakolst fotsunk karmbl, majd megelzve az hes emberek gondolatait, kzzel felvitte azt modellnk arcra. Az illolaj kellemes illata kiss belasstotta a npet, de az arcbrt is rendkvl puhv tette. Modellnk nem gyztt csodlkozni azon, hogy egybknt is tl szraz bre, mennyire sima lett, s milyen egszsges fnyt kapott. Krumplis maszk A meghmozott burgonyt jl sszetrjk s mg melegen a tbbi alapanyaggal egytt rpakoljuk az arcunkra. Ezt a pakolst nagyon rzkeny breknek ajnljuk, kipirosodott s ekcms brre is j, de egybknt az sszes brtpusra alkalmazhat. Lefordtva, ha a vasrnapi ebdrl megmaradt a krumplipr, azt nyugodtan kenhetjk az arcunkra. Tarts kapcsolatunk valszn felvidul majd, hogy kivtelesen nem neki kell beburkolnia a maradkot, mert ugye kajt ki nem dobunk.
Recept: egy megfztt s meghmozott burgonya 2 evkanl tej sszevgott petrezselyem

A burgonya teht gyulladscskkent, brtpll, brregenerl s frisst hatssal is rendelkezik. A petrezselyem a nagy mennyisg klorofil mellett P vitamint is tartalmaz, ami szablyozza a szraz, rzkeny s fradt brt. A tej jtkony hatst mr Kleoptra is flfedezte, mi azrt mgsem ntnk tele egy egsz kdat tejjel. Fleg nem biotejjel. Kicsit drga mulatsg lenne. Pr csepp az arcunkon mgis hasznos lehet, mert magas a zsr- s fehrjetartalma ami nyugtatja, nedvesti, hidratlja s vdi a hmrtegnket. Tojsos-tros Mieltt hozzkezdennk ehhez a pakolshoz, gyeljnk, hogy a tojs srgjba fehrje mg vletlenl se kerljn! Lehetleg olvaolajat hasznljunk, hiszen ez is csak gy mint a tojs srgja hidratlja a szraz brt. A tojsban s olajban a vitaminok A, B2, D s E vitamin oldott formban vannak jelen, ezrt a br rgtn hasznostani tudja azt. Olajbl lehetleg csak a hidegen sajtolt, j minsgt hasznljuk, hiszen abban van a rengeteg hasznos tpanyag.
Recept: 2 evkanl tr egy tojssrgja 5 csepp olivaolaj

A tr csak gy, mint a tej jelents kazein tartalommal br, ez nyugtatja a brt. Igen rezzk, hogy sok mindeninek most ll ssze, hogy nagyanyink mirt is pakoltak rnk trt vagy tejflt, amikor egy kicsit megprkldtnk a napon. Ezt a trutymt flkenve is tapasztaltuk a kellemes rzst s a trs palacsinta utni vgyakozst is...