Dimensiunea Zeth

Page 1

Dimensiunea Zeth

Dimensiunea Zeth
De Daiana Tudose “Doua lumi complet diferite, Un singur lucru comun”

Page 2

Dimensiunea Zeth

Dimensiunea Zeth: Prolog- “Grota de la periferia parcului”

arna înseamnă… ninsoare, zăpadă, sărbători, veselie și voie bună!...,

dar nu și pentru mine… Mereu am fost indiferentă la ce înseamnă! Pentru mine…, iarna și sărbătorile, nu înseamnă altceva decât un chin! În fiecare an, trebuie să îmi suport familia… Noaptea se năpustește prea repede peste oraș! Este doar după-amiază. Mă îmbrac rapid…, îmi iau jacheta pe mine și am plecat... Nu este nimeni pe stradă…, văd doar alb in față. Mă îndrept spre parc! Acolo am văzut ieri… o grotă ciudată la periferia acestuia. Nu cred că este bine să intru în grotă de una singură…, așa că am să las pe mâine această descoperire…, cănd e si Kathi cu mine! Tristă de nereușită mă întorc acasă, încet!..., dar surpriză:… mama mi-a trimis un SMS cum că a plecat cu iubitul ei la restaurant. De când a apărut EL în familie, nu mai are nimeni timp de mine! Parcă e un blestem asupra mea: mai întâi toată familia îl alinta pe vărul meu, Chriss…, iar acum Chase îmi manipulează familia… Din plictiseală, o sun pe Kathi. Aceasta îmi răspunde însă cu o voce tristă: -Ce-ai pățit?..., te-ai certat din nou cu Steve? -Da!!! Voiam să merg pe-afară…, dar nu m-a lăsat!..., iar mama nu-mi răspunde la telefon! -Mama e plecată cu Chase din nou… Am fost afară… adineaori am intrat în casă…, deci am găsit o grotă pe care trebuie să o explorăm împreună! Mi-a fost prea frică să o străbat singură. Mergem pe timp de zi, așa că Steve te va lăsa… -Bine, bine! Sună super! Următoarea zi, a fost cea mai plictisitoare. Orele de curs parcă nu se mai terminau... La final, Kathi m-a luat de mână și ne-am dus în parc. Acolo nu se afla nimic…, doar alb..., un alb imaculat! Cred că nimeni nu a atins acele
Page 3

aici este totul malefic si întunecat. Nu mai sunt atât de sigură că este bine să mai zăbovim aici! Kathi e si ea speriată.Dimensiunea Zeth locuri… Simțeam cum un fior rece mă cuprinde! Nu am apucat să îi spun lui Kathi că nu mai vreau să intrăm. iar pielea îi era palidă…. Ce sunteți? -Păi noi suntem oameni….. foarte palidă! -Voi nu sunteți creaturi zeth. M-a apucat de braț și într-o fracțiune de secundă eram în întuneric…. nu cred că avea ochi. Aici sunt monștri. După cele întâmplate...... eu nu aveam telefonul la mine…. Deodată…. Page 4 . -Atunci bine ați venit in Dimensiunea Zeth!. nu puteam vedea nimic…. creaturi ciudate și nimeni cu intenții pașnice nu va supraviețui! Auzind aceste lucruri. iar Kathi avea telefonul descărcat. Dar eu tot vreau să mai merg odată în DIMENSIUNEA ZETH.. o ciudățenie ne apare în față…. nu era urmă de lumină! Spre “norocul nostru”. era îmbrăcată în negru... iar cerul nu era deloc senin. soarele acolo era verzui…. a spus Kathi pierdută. iar teama cea mai mare era că acea creatură ne poate vedea! Creatura avea un rânjet înfricoșător….. am decis să nu povestim nimănui despre experiența trăită. iar pe pereți scria: “STAI DEPARTE SAU VEI MURI!”.. Acesta era plin de nori întunecați….. Kathi și cu mine am fugit de am rupt pământul fără să ne gândim prea mult.. în sfârșit lumină! Am intrat într-o altă lume. Am mers în gol o bucată de vreme. clădirile erau negre. sinistre. pană ce am dat de lumină….

iar lumina s-a stins! M-am gândit că s-a luat curentul. Un fior rece mă cuprinde… Aud șoapte…. Bazaconia aceea de pe peretele meu vorbește!!! -Cine ești?. Nu știam ce să fac. Motto-ul meu este: ”Lasă că nu moare lumea și nici nu cade cerul!”. teoretic eu sunt tu! Doar că sunt din alta dimensiune! -Adică din dimensiunea Zeth?… De obicei nu mă sperii decât de tunete. mama este plecată DIN NOU! Îmi termin temele plictisită… Neavând ce face. continuă să-mi șoptească.. ce nu le plac restul copiilor…. ochi negrii (abia că mi se disting pupilele). multe șoapte. sunt eu. nici gura. chiar și în situații extreme… Îmi plac melodiile ciudate. Izabella….. nimeni nu este pe stradă. obsedată de necunoscut și paranormal! Liniștea mi-a corupt camera… muzica s-a oprit subit. Deja simt mirosul sărbătorilor…. E și mai rău! Creatura se dezlipește de pe perete și se îndreaptă încet spre mine. încât puteam să-i simt respirația. din asta rezultă că sunt mereu calmă.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: Capitolul I. dar toate lucrurile treceau prin ea. Izabella…. întreb înfricoșată. -Deci te cheamă Izabella? -Da…. Nu este un personaj de-al meu.. Așa că am luat tot ce îmi prindea mâna și am aruncat spre ea. am început să desenez o fișă biologică.. dar această creatură zeth îmi dă fiori. pe scurt sunt o fată normală în anormalitatea mea…. Avea forma unei fete… dar nu îi puteam distinge nici ochii. cam mică de statură! Sunt indiferentă și cam neutră cu toate lucrurile din jurul meu. este ilogic!… doar avea bateria plină! Deodată o umbră ciudată apare pe perete. -Izabella. Se apropie și mai mult. dar telefonul?. o fată cu părul brunet...“Soapte de groaza” N inge…. -Vrei să-ți prezint lumea mea? Page 5 .. nu-mi place! Iar sunt singură acasă….

Când se naște un om. consecința este că moare și creatura zeth a omului respectiv. Regulile spun că un om poate trece prin portalele ascunse doar însoțit de o creatură zeth. Am școală. Am ajuns iar în acea lume ciudată. -Deci peretele meu este un fel de portal în dimensiunea asta? -Nu chiar…. Nu vreau să ramân aici…. dar dacă îl omorâm.Dimensiunea Zeth -Nu… nu vreau… Dar creatura zeth nu m-a ascultat. aceleași clădiri întunecate. apare și o creatură. care îi induc în eroare pe oameni. Se pare că ciudațeniile acestea “zeth” există de când a apărut lumea. -Cum funcționează sistemul în această lume? A început să-mi explice totul despre Dimensiunea Zeth. aceiași pereți cu același scris straniu. pentru oameni este doar grota de la periferia parcului. Țipenie de creatură nu era. Același soare verzui. îndemnându-i să greșească. M-a înșfăcat de mână și m-a trecut prin perete. Aceleași străzi negre și pustii. Doar eu si Izabella… -Unde sunt toate creaturile zeth? -Acum sunt aflate la întrunirea de vineri din CAVERNA SUBTERANĂ. Aceste creaturi sunt așa-zisele umbre negre ale oamenilor. Eram de-a dreptul speriată. în timp ce mergeam pe o stradă întunecată. dar fără ca acesta să afle de ea… -Ce se-ntâmplă dacă omul află cumva de creatură? -Trebuie să îi ștergem memoria sau să-l omorâm… . același cer încărcat de nori imenși. e prea înfricoșător. am familie. Fiecare creatură zeth are voie să-și viziteze “omologul”. Ele sunt acele “duhuri” . am prieteni… -Izabella… pot… pleca? Page 6 .

dar trebuie să-ți spun că peste 14 zile începând de azi. Nu-mi venea să cred că voi pleca de-aici. Cum va fi viața mea fără colegi.. da… Trebuie să găsesc un mod de a-i spune lui Kathi… Fulgii de nea dansează pe-afară în timp ce eu dormeam. în bucătărie. tu ești un caz special. Cu lacrimi în ochi i-am povestit că cineva mă va lua peste două săptămâni. iar lacrimi incolore și înghețate mi se preling pe obrazul roșiatic… Page 7 . vin să te iau în lumea mea. Așa că m-am culcat plângând. Mă temeam de răspunsul acesta. fiindcă ești printre puținii oameni care a ascultat ce a zis o creatură zeth. fără familie… cum mă voi descurca fără cei mai buni prieteni? Oh. dar am evitat să îi spun despre creaturi și lumea zeth….. pentru binele ei. Măcar mai am 14 zile la dispoziție să-mi iau LA REVEDERE de la cei dragi… sau poate nu! -Mai am o întrebare: îmi veți șterge memoria sau mă veți omorî? -Păi…. Cum eu sunt una dintre cele mai importante creaturi…. Mama era în sfârșit și ea acasă.Dimensiunea Zeth -Sigur…. te vom ține în lumea noastră și nu-ți vom face nimic! Am ajuns acasă.

BINGO! Voi face un plan! Page 8 . Până și pe perete apărea din când în când o urmă. îmi repetam încontinuu în minte. e un personaj care găsește mereu un plan de a-și îndeplini dorințele. Stăteam în pat…. dar ea m-a lăsat doar o oră! Așa că am sunat-o și i-am propus să ne întâlnim în parc în 10 minute. Din nefericire. Angelo.. poate că a fost doar un coșmar”…. chiar dacă am promis să nu mai spunem la nimeni. peste 13 zile ar trebui să plec… Adică peste 13 zile nu ne vom mai vedea! -Adică nu ne vom mai vedea NICIODATĂ?! -Cam așa se pare…. Doar că mă gândesc la o modalitate de a le spune prietenilor… Cred că vor înțelege. “Poate că am înnebunit…. Cerul albastru nu se vedea de norii întunecați. Acum era conștientă că va urma să plec…. a spus Kathi. dar era o situație urgentă. Izabella a pus urma aceea pe perete ca s-o vadă și mama.. ție ce ți-a spus? -Mă vor ține acolo fără să-mi facă nimic….. Dar totul era adevărat… Mereu auzeam șoaptele Izabellei. -Și la mine… te vor omorî sau îți vor șterge memoria? -Îmi vor șterge memoria…. pornesc televizorul. e inutil să-i mai explic! I-am spus că trebuie să mă duc la Kathi să-i spun și ei….. ce arăta ca un calendar …cu câte zile mai aveam. Am plecat amândouă spre casă. ANGLO RULES.“Dezastrul sentimental” U rma o zi încărcată. îl pun pe CARTOON NETWORK… și spre bucuria mea. Soarele răsărise parcă cu ultimele puteri.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: capitolul II. -A venit aseară creatura mea zeth…. se difuzează serialul meu preferat…. dar eu nu vreau!!! Trebuie să fac ceva! Cine știe ce monștri sunt acolo? Am căzut de acord să mai sunăm câțiva colegi…. Este totuși vacanța de iarnă. Ninsoarea nu a stat în loc.

.. Din nou. Am încremenit în fața tuturor. îl întreb nedumerită.. Cu ghiozdanul în spate și cu un bagaj imens în mână. am ocolit parcul și am ajuns acasă. Speriată. Chriss nu era singur…. Îmi striga numele încontinuu. Kathi a auzit ce-am spus… A ajuns în parc cu restul copiilor.. dar șoaptele Izabellei îmi invadau mintea. Sophie. Fetele se apropie de mine și mă țin strâns în brațe. Nu mai știam ce să fac.Dimensiunea Zeth Deodată se aude soneria de la telefon…. Mă smulg din brațele lor și fug către locul meu preferat: PARCUL. mă consoleaza… M-am așezat pe o bancă și am început a gândi la toate cele întâmplate…. Am coborât repede. Chriss și Kathi strigau unul la altul… Oare când se va termina cearta dintre ei? Deja mă enervează. Iza! Ce rost mai are să fim împreună?.. Mi-a dat un mesaj cum că este în fața blocului meu. era Chriss. O noua viață urma să înceapă din acel moment… Page 9 . -Vei pleca.. Jake și Derek. Am făcut în așa fel încât copiii să nu mă vadă când plec! Am ajuns la grota-portal. Acolo simt că trăiește cineva care mă întelege. îmi raspunde cu o întrebare usturătoare. Într-un final am strigat să mă audă tot parcul:”AJUNGE! LASĂ-MĂ!”. Am vrut să mă apropii de Jake să-mi sprijin ușor capul de umărul lui…. din ce cauză să fiu supărată. Sadie.. A fugit către mine cu o figură îngrijorată.. dar m-a respins. era cu Kathi. Acolo mi-am făcut bagajul repede și am scris în bucatărie un mesaj de adio. mă îndrept spre întuneric. am luat-o la goană în direcția opusă. Sigur a aflat că voi pleca… -Ce e cu tine?.

Într-un colț al camerei era un birou unde puteam pune laptop-ul. îi înțeleg. să îmi aduc aminte de parcul din lumea oamenilor. să îmi arate împrejurimile. Mi-am despachetat. Aceleași stări sunt exprimate pe fața mea. Poate îmi voi face prieteni noi. podeaua era din lemn. Iar mă cuprinde un fior. am plecat afară să cercetez orașul. Deci prima mea zi din noua mea viață a început. Le-am spus să mă lase singură în Parcul Umbrelor. Camera aceasta este asemănătoare cu fosta mea cameră. Brusc. Creaturile zeth mi-au arătat CAVERNA SUBTERANĂ. Izabella m-a condus în camera mea nouă. patul era imens. De frică. Mă așez pe o hintă și fixez cu privirea o tufă plină cu trandafiri negrii și strălucitori. Nu disting nici o fizionomie cunoscută. -Ce te-a determinat să ni te alături mai repede de 13 zile? -Dorința de a mă alătura răului înainte de data propusă. poate voi găsi pe cineva să mă înțeleagă. Dar prin mulțime am recunoscut-o pe Izabella. STADIONUL. balansoare și tobogane. Acum o văd mai bine: creatura Page 10 . Creaturile zeth se uitau îndelung la mine. Din plictiseală. îi răspund cu precizie și răspicat. am acceptat. Trag aer in piept. Dar pe când să pașesc afară din clădire. doar că diferența dintre acestea este că fosta cameră era mai colorată. Este chiar și un loc de joacă format din hinte. aceleași bănci. Se apropie încet de mine. Cred că e o creatură zeth. am intrat. Pereții erau vopsiți în culori închise. Aceasta dădea brânci să ajungă la mine. zeci de creaturi zeth m-au înconjurat și se uitau ciudat la mine. ȘCOALA ÎNTUNECATĂ și CARTIERUL ȘOAPTELOR.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: capitolul III. Au insistat să vină cu mine. Emoțiile mă împing spre lumina aceea orbitoare. aceleași monumente ca și parcul unde obișnuiam să stau. pufos și plin de perne mari. Parcul Umbrelor are aceleași străzi.“Parcul Umbrelor” D in nou pașesc în întuneric. văd că se mișcă ceva. PARCUL UMBRELOR.

deci îmi face bine la infecția mea a aparatului respirator. iar creatorul meu este cel care… -Am înțeles. Părul îi era negru. Am stat deci în parc și am povestit cu zeth Jake despre dimensiunea lui. Vântul îmi șoptește prin geamul deschis povești de NOAPTE BUNĂ. Aerul este mult mai curat. avea același rânjet cu niște dinți ascuțiți ca de rechin. spre deosebire de celelalte creaturi. Doar nu ești ca și el…nu? -Bineînțeles că nu! Nu sunt nesimțit ca și el. Page 11 . Sadie si Chriss. iar razele de soare îl făceau strălucitor. Totul este bine. Soarele verzui coboară încet după crestele ascuțite. Iar tu ești…? -Este complicat… Numele meu este zeth Jake. -Tu trebuie să fii omul din Dimensiunea Zeth? Adică Izabella? -Da! Izabella Flynn. O lună imensă își face apariția pe cer. Sper să nu-mi ducă dorul. Zeth Jake e de treabă. Sophie. Mă întreb oare ce fac Kathi.Dimensiunea Zeth aceasta are ochi. Nu e nimic. M-a condus către clădirea unde stau și mi-a dat o hartă cu orașul unde voi locui. Dar mama? Poate nu-mi simte lipsa… doar îl are pe Chase. Orașul acesta este mai frumos decât celălalt.

dar este prea dimineață. dar o creatură zeth mi-a spus că aceasta este la o întrunire a creaturilor.” Nu-mi vine să cred… Crăciunul mi-l voi petrece aici! Fără părinți. Apoi mi-a pus o scrisoare pe birou și a plecat. Nu aveam chef de ea. Cred că este 7 dimineața. Fără să mă uit cum arăt…. creaturile zeth se uitau straniu la mine. Cum a putut să trimită scrisoarea asta? “Draga Iza. am luat scrisoarea. Soarele nici nu a răsărit pe cer.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: capitolul IV-“Scrisoarea…” O nouă zi…. cu drag. Cui îi voi spune toate secretele mele acum? Acesta va fi primul Crăciun fără tine! Nu cred că va fi un Crăciun așa de special fără ironiile tale la adresa acestei sărbători. dar nu mi-a spus de ce. Chiar îmi pare rău că ai plecat. Din nou. așa că m-am prefăcut că dorm. Dupa…. Izabella intră prin ușă și se apropie de mine. Chriss se simte vinovat. dar eu continuui să mă prefac că dorm. Fantastic! Mă îmbrac repede și plec către CAVERNA Page 12 . am ieșit din apartament și am intrat la recepția clădirii. -Ce mă bucur că îți place aici! Îmi șoptește…. De ce-ai plecat așa de repede? Te-ai supărat pe Jake? Bine ai făcut! Merita! Am vrut sa-ți spun că-mi e foarte dor de tine! Camera ta a fost transformată într-o debara de haine si pantofi. fără prieteni… urât moment! Voi vorbi cu Izabella să mă lase măcar de Crăciun să stau în lumea mea… Eram doar în pijamale. Îmi lipsești foarte mult. Era de la Kathi. Am strigat după Izabella. Kathi. Am mai stat câteva secunde să mă asigur că nu se întoarce.

întrunirea s-a terminat când am ajuns. Antrenamentul tău începe de mâine!. Nu cred că a mai văzut un om cu atâta voință. te vor înapoi! -Nu vreau să plec! Îmi e foarte bine aici! Opun rezistență! -Dar tu nu ești capabilă să lupți! Doar dacă te vom antrena și te vom învața magie neagră. -Orice ca să rămân aici! Transformați-mă și în cratură zeth dacă e să fie! Izabellei îi apare un rânjet și mă mângâie pe creștet. -Vom fi atacați de dimensiunea voastră….Dimensiunea Zeth SUBTERANĂ.. Este nemaipomenit! Izabella m-a informat că trebuie să mă duc la școală… N-am scăpat de ea nici în Dimensiunea Zeth… Page 13 ... Izabella se îndreaptă spre mine furioasă.. unde se afla Izabella. Ca un noroc. Cred că are să se lege o prietenie strânsă între noi.

. surpriză…. care sunt foarte logice…. să-mi spună că totul va fi bine. Un clopot imens se mișca la stânga și la dreapta provocând un sunet ciudat. Parcă am intrat în transă când m-am uitat în ochii lui negri ca două mărgele strălucitoare. -Da. literatură horror. acum mișcăte! Îmi spuse Izabella. matematică stelară și practica vrajitoriei. Mă simt ciudat: în apartamentul meu este o dezordine cruntă și…. -Haide!. Între timp. Într-un final mă aflam în pat. erau aproximativ toți foștii mei colegi. Prima oră aveam Istoria Magiei. am plecat în grabă către casă.. jeanși și un hanorac negru. cu cartea de vrajitorie lângă mine. Îmi iau un tricou. toate creaturile zeth vroiau să mă cunoască…. Profesorul însă a intârziat mult. În timp ce îmi făceam ghiozdanul. Pe tot parcursul orelor și pauzelor am primit multe informații despre Lumea Zeth. având obiceiul din cealaltă lume. Cred că Izabella mă așteapta pe hol. Spre surprinderea mea. Am ajuns. La sfârșitul orelor. nimeni Page 14 . Am învățat multe despre Anatomia unei Creaturi Zeth. ȘCOALA ÎNTUNECATĂ. da… sunt bine… Am plecat deci spre școală.. -Ești bine? mă întreabă zeth Jake. Eram emoționată. ai nevoie doar de concentrare. zeth Jake a apărut din senin la geam. Lucrul bun în lumea aceasta este ca nu se dau teme.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: capitolul V-“Scoala Intunecata” P rima zi de școala. arăta ca un fel de castel. Apoi mi-am revenit când Izabella a intrat în cameră și ne-a surprins în această ipostază. Am roșit. aici e dulapul tău…... doar trebuie să înveți lectiile. fapt care m-a făcut să tresar. Zeth Jake a intrat rapid în camera mea și s-a apropiat de mine. Mă trezesc greu și cu ochii închiși mă îndrept spre dulap. Chimia organică. Zeth Jake și Izabella încercau să mă încurajeze. încep cursurile! Uite aici cărțile….

Într-un final. Izabella vine în camera mea în haine de zugrav și-mi spune: -Camera ta arată de parcă aici ar fi fost un război între dimensiuni! Ridică-te să facem curat pe aici! Și acel sentiment ciudat a trecut…. dar nu a putut veni. să aranjăm și să mai despachetăm. Aș face orice să ramân aici! Și să mă transformați în creatură zeth dacă asta m-ar face să ramân aici! După ce i-am spus Izabellei…. apartamentul arată splendid. în care își cere scuze.Dimensiunea Zeth nu vine să-mi facă observații. Deodată. aceasta mi-a spus NOAPTE BUNĂ și a plecat la ea în apartament. dar poate suntem gata pană vine el… După trei ore de curațenie. iar luna răsare încet pe cer. Izabella primește însă un SMS de la el. Am adormit foarte repede. Trebuia să vopsim. Chiar vreau să ramân aici… Este cel mai minunat lucru care mi s-a întâmplat. Izabella meditează câteva secunde și mi se adresează: -Tu chiar vrei să ramâi aici? -Da! Nu mai vreau în lumea aceea. Izabella mi-a spus ca zeth Jake va veni și el peste o oră. Page 15 . dar nici urmă de Jake. noaptea și-a făcut apariția. Parcă e o închisoare. cu o carte de magie neagră-n brațe.

până în picioare… Acum eram cu totul altă persoană. din nou nimic. ochii mei se schimbaseră….Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: capitolul VI-“Umbra Neagra” u știu cum am adormit. dar nu eram creatură zeth. Albul ochiului a devenit negru. Am încercat să mă ridic.. mâinile și picioarele strâns de un scaun special ca să nu mă pot mișca… Totul s-a întâmplat în câteva minute. pupilele mele au dispărut. Credeam că peste ceva timp. Eram altceva…. Dar era prea târziu… Izabella a venit cu o mașinărie imensă în fața mea. Parcă aveam un ochi robotizat. ceva diferit! Izabella mi-a spus că sunt o umbră neagră.. În spatele meu era Jake… -Ieri mi-ai spus că vrei să rămâi în lumea noastră….. o creatură zeth se apropie de mine. iar ochii mei negri au devenit albi.. Era Izabella. Nu aveam ce face…După câteva secunde. dar nimic. Am strigat după ajutor. că ai face orice: să te transformăm în creatură zeth... dar se pare că eram prinsă de un scaun cumva. Tot ceea ce doream să fac era rău. Mi-a legat capul. îți amintești? Cred că ești pregătită… Dar nu am ajuns aici decât de două săptămâni… Nu sunt pregătită încă.. Părul meu crescuse…. Cele mai groaznice minute din viața mea! Durerea de la acea mașinarie a pornit de la cap și a trecut ca un fulger prin tot corpul. Mă simțeam ciudat…. Ura pentru oameni era imensă.. Eram complet schimbată. Vedeam toate lucrurile diferit. dar m-am trezit într-o cameră întunecată… Nu puteam vedea nimic.. M-am zbătut…. Page 16 N . Nu mă puteam controla. Simțeam cum răul pătrunde în fiecare colț din mintea mea.

iar Izabella rânji diabolic… Eram amețită. nici o familie. Părea foarte fascinat… Deodată se auzi un sunet. dar m-am distanțat de ea. Soarta verișoarei lui a fost schimbată de comportamentul lui și al familiei ei. -Acum aparțin lumii acesteia. De ură. vom veni să te luăm acasă…. -Stai liniștită…. nici un Chriss! Ei sunt cauza! Din cauza lor sunt ceea ce am devenit! Uitați-vă la mine! Sunt o UMBRĂ NEAGRĂ!! Asta l-a făcut pe Chriss să se simtă prost. Deodată m-a pufnit plânsul. -Nu-mi pasă! Nu mă veți putea lua.. Mai bine plecați! Ne vedem peste două săptămâni. dorința de a face rău a devenit și mai mare. Nu știam ce să fac. nimeni nu te va putea lua de aici!. Kathi încerca să mă îmbrățișeze.. Vroiam să le fac rău cu orice preț. Kathi și Jake. care m-a condus acasă. Jake m-a luat de braț și ne-am ascuns după o clădire. nu mai puteam respira. Am plecat încet către zeth Jake. Jake se oferi să mă ducă acasă. nu cât timp sunt cu tine! -Dar dacă vor reuși…? -Nu vor reuși! Te voi apăra… Adică Izabella te va apăra! Page 17 . Prea mulți oameni intră și ies după voia lor! La auzirea cuvântului “oameni”.. -Sssst… sunt oameni! Trebuie să închidem portalul acela.. Pe drum. uitându-mă rece la ea. Să lupt împotriva oamenilor sau împotriva creaturilor zeth. spuse zeth Jake. erau destul de speriați de ieșirea mea… -Știi că peste două săptămâni….Dimensiunea Zeth -Acum ai devenit arma noastra secretă în lupta cu oamenii. nu? Mă întrebă Jake. îi povesteam despre lumea oamenilor. cu forța…. dar zeth Jake mă ținea strâns la pieptul lui. Aici nu este nici un Chase. Zeth Jake a cedat. -Ce s-a întâmplat cu tine? De ce nu vrei să mă îmbrățișezi? Mă întrebă Kathi. nu cât timp ești o umbra neagră…. nici o mamă.. iar eu m-am dus după oameni… -Iza?! Se auzi o voce cunoscută de băiat… Nu se poate! Erau Chriss.. Cât despre Kathi și Jake.

. S-a năpustit liniștea peste amândoi. Nu mai aveam subiecte de discuție. și îmi arată cicatricile…. unul lângă altul. -Și ce-mi spui mie? Nici eu nu vreau!. Mi-am văzut astfel colții: erau doi.Dimensiunea Zeth Mi-am șters lacrimile și am început să râd de încurcăturile lui zeth Jake. Dar mă bucur că a facut-o! E mult mai bine aici! -Adică tu vrei să spui că am fost împreună… și mi-a plăcut de o creatură zeth?! -Cam așa ceva… Ne-am plimbat prin tot orașul în puterea nopții povestind vrute și nevrute. Nea cuprins somnul pe amândoi…. Îi simțeam respirația rece la urechea mea… Mi-a șoptit NOAPTE BUNĂ! -Dar nu mă duc acasă! Mai vreau să mă plimb!. Arătam ca un vampir. ca să stau în casă. iar zeth Jake s-a apropiat de mine încet și m-a pupat pe frunte. dar o făceam pe ascuns. Simțeam cum inima mea bătea prea repede. dar nu eram unul… Era miezul nopții. Am stat în fața calculatorului și am adormit doar pe la șapte dimineața... Ce ești. l-am văzut pe zeth Jake căscând. el și-a luat o figură de om și acum mă înlocuiește pentru totdeauna. creatura zeth Jake care este acum un om. Zeth Jake m-a condus până în apartament…. iar el s-a dus în apartamentul lui. îi spun cu o voce de copil încăpățânat. După ce am devenit umbră neagră. Când am ajuns în Parcul Umbrelor.. Am mai stat pe afară deci…. m-a târât în lumea asta.. Unul mai mic si unul mai mare. de fapt? -Sunt o umbră neagră! Când aveam cinci ani. Mai voiam să rămân afară. iar umbra neagră începe să râdă. Page 18 . Bineînțeles. am început a căsca. era prea frumos afară. cu un etaj mai sus. zeth Jake a venit și m-a trezit. Mi-a promis că îmi va căuta un antrenor pentru lupta cea mare. Am dat peste o oglindă spartă. Par foarte ascuțiți. Nemaipomenit! N-am dormit toată noaptea. Am făcut o ieșire de-a mea când mă trezesc brusc…. îmi spuse cu aceeași intonație. Eram roșie la față.. Am închis ochii….. apoi m-a dus la mașinăria care te-a transformat în umbra neagră și pe tine. Trebuia să dorm… să fiu în formă dimineață. M-a supus unor chinuri groaznice. -Tu nu ești ca toate creaturile zeth..

fiind și el o umbră neagră. Să câștigăm…. uitându-mă lung în tavan vizualizând o luptă. Dar am reușit să învăț ceva tactici de luptă. Stăteam în pat. Am luat deci cartea și am citit doar magiile negre de luptă. După antrenament. nu! Vreau să se termine! Dacă vom eșua? Nu e corect… Nu vreau!! Page 19 . M-am apucat deci de tocit toate formulele magice. luptă. luptă.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: capitolul VII-“Doar cateva zile…” Z ilele au trecut pe nesimțite… și nu am făcut mai nimic… am stat în casă și am făcut doar câteva antrenamente deoarece antrenorul meu zeth Ezreal a fost plecat. Iau o carte de magie neagră și încep să învăț niște vrăji. Îmi aminteam cum îmi zicea profesorul de magie neagră la școală: “Îți trebuie concentrare și să citești formula bine!”. Super! M-am făcut invizibilă! Iubesc cartea asta. să mă teleportez și să omor oameni. Trebuia să le stiu în mai puțin de două zile!! Nu mai vreau… nu. cu care puteam să fac magie neagră și care poate omorî usor oamenii. Doar lupta o aveam în cap. Luptă. M-a învățat să zbor. așa că mi-a dăruit o mănușă de fier. Era cel mai frumos cadou posibil. Una ar fi: “pestrulus buraliius”. Vroiam să se termine odată. iar ei să se întoarcă în lumea lor și să mă uite… Mă simțeam la capătul puterilor! Mănușa de fier mi s-a prins de mână și nu o mai pot da jos. Zeth Ezreal m-a învățat trucuri ale umbrelor negre. pe măsura mea. zeth Ezreal a simțit că sunt pregătită.

când l-am întâlnit pe Chase… Toate amintirile au intrat în mintea mea. Ne întelegem așa de bine. nici nu mai știam cați ani aveam când s-au desparțit părinții mei. Era prea devreme. Când am cunoscut acele fete care acum îmi sunt cele mai bune prietene. L-am rugat pe Ezreal să mă antreneze ultima dată. S-a așezat pe scaun și a stat ca o statuie timp de un sfert de oră. Spre deosebire de așazisul Jake. O piatră mi s-a luat de pe inimă. îmi spuse bâlbâindu-se. Îmi e frică să nu li se întample ceva. L-am luat pe Jake și am alergat către Ezreal. când mi-am mințit părinții prima dată. Am plecat încet spre casă. Mă gândeam întruna la Kathi… Nu voiam s-o rănesc. Înainte. chiar îmi doresc să-l omor. Toate amintirile mi se încrucișau în minte. Suntem trupa cea mai puternică din școală. Este cel mai mare mincinos din ambele lumi. Sunt distrusă. Încerca să-și găsească cuvintele. Nimeni nu te va răni. Lacrimi incolore și sărate se prelingeau pe obrazul palid. unde nu te va găsi nimeni. când am avut prima ceartă. uitandu-mă la tavan. Mâine? Prea devreme. așa că nu am dat Page 20 . Atâta drum degeaba. când părinții mei s-au certat prima dată. După o tăcere lungă și apăsătoare. Jake intră în cameră. cand m-am îndrăgostit prima dată. Eram complet speriată. Este ca și sora mea… Nu vreau s-o pierd. Am stat în pat cu ochii deschiși. Mă uitam la el și vedeam pe figura lui că era ceva grav.Dimensiunea Zeth Eram complet distrusă. -Lupta este mâine. Eram totuși confuză. doar pentru tine se luptă. Însa Ezreal mi-a spus: -Tu nu ai să lupți. Și Sadie… nu vreau să-mi pierd cele mai bune prietene. Tu vei sta doar în Caverna Subterană. nu-mi păsa… Dar acum totul este clar… Îmi amintesc bine totul! Îmi amintesc că l-am văzut pe Jake odată transformându-se în creatură zeth! Dar era Halloween. N-am dormit toată noaptea. Dar mai erau încă sute de apăsări. Părea foarte derutat. Trei cuvinte usturătoare. Mi-o imaginam pe Kathi când se uita cu fizionomia ei specifică de: “ce vroiai să-mi spui?” către mine.

În timp ce eram în clădire. Era prea târziu de a ieși din clădire. dar nu am ajutat-o…. parcă cineva ar fi aruncat ceva în aer.Dimensiunea Zeth importanță… Îmi amintesc cum Kathi mi-a cerut ajutorul de a-l detrona pe Jake. am fost idioată! Merita chestia asta. M-am ridicat din pat…. Trebuia să mă ascund. În sfârșit era dimineață. s-a auzit un sunet ciudat. m-am îmbrăcat și am ieșit afară. Lupta începuse deja… Page 21 .

-Nu ți-a spus Ezreal să stai în Cavernă? -Ba da…. Toate ființele se aflau în luptă. Însă. Am avut noroc cu creaturile zeth. Aici trebuie să se afle toți prietenii mei. Sper că sunt bine. Vedeam în jur doar sânge. Eram în Parcul Umbrelor. Sadie și Chriss. Doar că nu se afla nici o cale ferată… doar acel aer stătut și acea podea care dădea impresia aceea. Un fum negru mă înconjura. Mereu auzeam vocea lui Kathi care mă striga. ajută-mă să omor oamenii aceștia! Zis și făcut: am repetat formulele magice pe care le-am învățat cu doua zile înainte și cu ajutorul mănușii de fier toți oamenii din jurul meu au dispărut. Eram derutată. ceea ce mi-a trezit un sentiment de îngrijorare puternic pentru Kathi. Dar o mulțime de oameni s-au năpustit asupra mea. De acolo se auzeau bufnituri și strigăte de luptă. ceea ce îi speria pe oameni și îi făceau să plece din calea mea. Alergam în neștire. Am zărit-o pe Izabella. Sper că acolo se aflau… Chiar îmi doream să îmi văd prietenii. Eram ca o tornadă neagră. Deci trebuia să mă întorc de unde am plecat. luptându-se pentru a mă readuce în lumea lor. dar vreau să-mi văd prietenii! -Nu sunt aici! Cred că sunt în preajma clădirii unde stai tu! Dar dacă tot ești aici. Aici se desfășura adevărata luptă. Era o intonație de disperare. Caverna Subterană seamănă cu o stație de metrou abandonată. care mă privea cu dispreț de când am intrat în parc.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: capitolul VIII-“Lupta” M ă aflam în lift. Am activat mănușa de fier primită de la Ezreal și am ieșit din Caverna Subterană. Eram doar eu acolo. adevarata luptă se desfășura aici… Nu știam în ce parte să mă uit după Kathi. care m-au ajutat și m-au dus în siguranță în Caverna Subterană. Tot nu vroiam să plec. M-am întors cu spatele și mă lovesc de Page 22 . Nu sunt sigură dacă voi ieși din lift. Eram hotărâtă s-o găsesc pe Kathi. de tristețe.

nu-i așa? -Da… Lordul se uita ciudat la mine.Dimensiunea Zeth o fată. Brusc s-a auzit un sunet straniu. toată lupta s-a oprit și s-a uitat lung la noi. Încercam să mă țin pe picioare. Era chiar fata șatenă cu ochii albastrii ca ai cerului din lumea oamenilor. Dar ce căuta aici? S-au tulburat ambele lumi când o umbră neagră a îmbrățișat un om? Eram îngrozită. prea rapid se petrecuse totul. Lordul acela cred că avea trei metri înălțime. Fata a început să plângă de fericire. Era totuși exact ca și o creatură zeth: fără ochi. Se întuneca. A venit într-un sfârșit și Chriss. dar picioarele începeau să îmi tremure. Page 23 . Brusc. Dar nu ne păsa. Am rămas fără cuvinte. Cred că e o halucinație. neștiind ce să facă. Nori negri au acoperit cerul. Zeci de fulgere străbăteau cerul. Kathi se uită la mine cu un zâmbet pe buze. pielea să mi se facă și mai palidă de frică. piele palidă și păr negru. -Tu trebuie să fii Izabella. Era cea mai grea alegere pe care trebuie să o iau… Am căzut pe jos. Era prea multă presiune pentru o umbră neagră. Un copac s-a smuls din rădăcini și a căzut. care m-a luat în brațe. apoi spuse -Tu ești singura care poate decide în ce lume vei sta. Toată lumea era fericită… cred. Zeth Jake mi-a spus că este Lordul Creaturilor Zeth. Se apropia cineva cu pași mari. Așa că ne-am uitat una la alta un minut. Încercam să fiu puternică în fața Lordului. -Katharina? -Izabella? Am strâns-o pe Kathi în brațe.

Dar când îmi era cel mai bine. Sala de tron avea geamuri cât peretele de Page 24 . Mi-a luat câteva secunde să îmi revin. am căzut în gol. totul s-a transformat în negru. -Este cineva aici? Nimeni? Nimic. Alerg spre ea. Sticla era așa de opacă. când m-am certat cu mama prima dată.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: capitolul IX-“Alegerea…” T otul era alb. amintirile mele s-au șters. Poate era marmură… Un copil stătea la depărtare și suspina. când mi-am făcut cercelul în buză. în sfârșit. Nu vedeam nimic: doar alb. iar în cealaltă erau oamenii. prima zi de școală respective de gimnaziu. Deschid încet ochii și realizez că mă aflu într-o sală de tron uriașă. Îmi amintesc când mi-am făcut primii prieteni. mii de imagini și filmulețe au apărut: toate amintirile mele. Pășeam pe sticlă în neștire. Plângea. Plângeam de durere. Doar alb. Într-o parte erau creaturile zeth. nu vedeam nimic prin ea. Poate nici nu era sticlă. o întorc și încremenesc: eram eu. Deodată. Nu știam unde sunt… nu știam spre ce mă îndreptam. Mă simțeam în largul meu. Fiecare sentiment trăit de mine apare în acele filmulețe. Vorbea singur… Cred că este o fată de aproximativ 10 ani.

Acesta se uită la mine lung și îmi spuse cu o intonație crispate: -Toată lumea așteaptă să alegi în ce lume vei rămâne pentru totdeauna. eram căzuta din cer. Pentru ce? -Izabella. dar Lordul îmi repeta încontinuu:”gândește-te bine: ai doar o singură șansă!”. Într-un final. pline de modele antice. chiar dacă sunt o umbră neagră. Înauntru poadeaua era de un gri curat: parcă o sută de indivizi o curăță în fiecare zi. Acum. Deci. Erau nerăbdători. am decis. Dacă alegeam creaturile zeth. Era aici: în Dimensiunea Zeth. Dacă alegeam oamenii. dar locul meu nu era printe oameni. tapițat cu un material fin și scump. Mă uitam în ambele părți. Îmi părea rău pentru ea. ce se întâmplă? Mă apropii de creatură și o întreb nedumerită. Nu știam ce să fac. Izabella îmi făcea semn să mă grăbesc.Dimensiunea Zeth unde puteam să văd ce e afară: acel cer albastru din lumea oamenilor. Tronul era defapt un scaun cu spătarul de un metru. aparțin ambelor lumi. Nu știam ce se întâmplă. Toată lumea aștepta să îmi revin din leșin. trebuia să uit de creaturile zeth. tu mereu vei fi prietena mea cea mai bună. Kathi se apropie de mine și îmi spuse cu căldură: -Indiferent în ce lume vei alege să stai. Kathi a început a plânge. Era cea mai grea decizie pe care trebuie să o iau. Pe el stătea Lordul Creaturilor Zeth. trebuia să îmi iau LA REVEDERE de la oameni. Tot ritmul vieții ambelor lumi s-a schimbat din cauza mea. Cu mâhnire. Mă plimbam de colo-colo prin încăpere. Viața mea a luat o întorsătură groaznică de când am intrat în Dimensiunea Zeth. Toți indivizii se uitau la mine. Perdelele erau transparente. am spus: -Dimensiunea Zeth… Am întors spatele oamenilor și m-am îndreptat spre Lordul Creaturilor Zeth. Am stat mult timp și m-am gândit. eu nu o voi uita niciodată… Page 25 . Fraza spusă de Kathi a făcut decizia să pară mai ușoară. apoi către tavan. Lordul le făcea semn să aștepte. Deși fiecare om va trebui să uite această experiență.

Am plecat spre casă. Am pornit muzica și m-am îndreptat spre hol: era singura oglindă mare din casă.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: capitolul X-“S-a terminat…” O amenii s-au retras încet către lumea lor. Încercam totuși să mă obișnuiesc și cu noua culoare a ochilor. soare palid. M-am privit atent și am observant marile diferențe: părul neobișnuit de lung. Am stat în fața oglinzii și m-am holbat timp de câteva minute la mine. dar totuși mă durea să o spun: Sunt singurul lucru comun dintre două lumi total diferite… Lordul Creaturilor Zeth se uita la mine cu milă. Acum știam unde stă Lordul. doar că de două ori mai mare. M-am prefăcut că sunt fericită. Chriss și Kathi au prieteni și familie. Apartamentul arată ca și cel vechi. cer verzui. Mă uitam în jur: clădiri imense. Mă uitam cu aceeași figură indiferentă. doar că vreau să mă fac utilă. Să am un scop în lumea aceasta. dar eram foarte supărată. Nu ar trebui să îmi ducă lipsa. de Chriss și de mama. nu avem nevoie unii de alții. Lordul se uita la mine ciudat și m-a întrebat: -Ce faci aici? Nu te simți bine? -Ba da. Toată lumea te cunoaște pentru asta. Mă aflam din nou în acea sală de tron mare. Dar mama îl are pe Chase. Mi-a spus că voi fi o ființă importantă în lumea aceasta. Chiar îmi pare rău de Kathi. Vroiam să mă fac utilă în lumea aceasta. Am plecat la el îndată. Page 26 . -Dar tu ești specială! Ești singurul comun între două lumi diferite.

Adică nu te voi mai vedea niciodată.Dimensiunea Zeth -Dar nu în felul acesta… am murmurat. Am încremenit. Da eu nu o voi uita pe ea.. Page 27 . Nu se poate. Prima dată plec din lumea oamenilor. știi bine că în adâncul inimii eu tot voi trăi. Toate acele amintiri i se vor șterge. iar apoi îmi spune: -Îmi vor șterge memoria. Mi-au spus că mi te vor șterge din minte. cel puțin pentru mine. era Kathi.niciodată! -La revedere. A stat câteva momente să își găsească cuvintele. toate creaturile zeth erau la o întrunire. Izabella! îmi răspunse și pleca încet împreună cu două creaturi zeth spre Caverna Subterană.. dar vroiam să îți spun ceva! -Te ascult… Vocea lui Kathi tremura. -Ce cauți aici? Nu ai voie să fii aici! -Știu. O umbră se mișcase în spatele meu. își drese vocea. Și aici s-a terminat viața mea…. cred. Mă plimbam pe o alee pustie.. nu? Creaturile zeth au luat-o pe Kathi. Katharina! am strigat către ea. dar așa a decis soarta! Așa că nu plânge. era un om. Nu am primit nici un răspuns. nici o umbră neagră. Nu are rost…. -Nici eu…. Trebuie totuși să fie un blestem la mijloc. Kathi mi-a amintit toate experiențele trăite împreună. Credea că nu o observ? Mă apropi rapid de aceasta. Voi fi uitată de ea. -Nu-mi vine să cred! Cei mai buni trei ani din viața mea! Nu vreau să te uit. iar acum îmi pierd cea mai bună prietenă. -Cât timp mai ai? -Câteva minute… Acele minute trebuiau să fie de neuitat. -La revedere. se plânse Kathi. așa că am plecat tristă. Nu era o creatură zeth. Nu voi mai ști că exiști.

Page 28 . Are să înceapă un nou capitol din viața unei fete relativ obișnuite care a devenit pe parcurs o ființă ciudată.Dimensiunea Zeth normală… de ființa umană.

Am recunoscut-o imediat după ochii ei albaștri care îmi aduc aminte de cerul senin din lumea oamenilor. am comandat ca deobicei: un suc de portocale! M-am așezat la o masă și mi-am băut sucul în liniște. unde râd. În jur. dar mă simțeam bine. că o persoană intră în bar. Aici se adună toate creaturile zeth. fata cu ochii albaștri îndrăzni să mă întrebe: -Izabella? …. Jake a deschis un han care l-a numit HANUL ZETH. nu știa unde se afla. iar hangiul și hangița transmiteau veselie și bucurie în acel han. neobișnuită. Când am ajuns. Fata șatenă de 16 ani se uita la mine de parcă m-ar mai fi văzut undeva. Jake s-a așezat lângă mine și m-a întrebat: -Ce e cu zâmbetul acela pe fața ta? -Nu știu…. Aveam o presimțire ciudată. Am rămas ca o statuie: era Kathi. Zilnic mă duc în hanul acela. Părea nedumerită. Am o presimțire ciudată că voi întâlni pe cineva astăzi… Nu am terminat de spus fraza. Am și uitat cum arată… Acum nu îmi mai pasă. Am plecat cu pași repezi spre han.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth: Epilog-“Hanul…” A u trecut deja doi ani de când trăiesc în Dimensiunea Zeth. tu ești? …. Soarele strălucea puternic peste oraș. Era o nouă dimineață. nu mă pot controla. Într-un final. creaturile zeth râdeau și povesteau diverse. M-am ridicat în picioare și m-am apropiat de ea. care se afla în apropiere de Parcul Umbrelor. deci trebuia să mă duc la Hanul Zeth. cât timp mă simt bine cu noua mea familie… Era o zi senină…. Nu am mai avut nici un contact cu lumea oamenilor. povestesc și se simt bine. Va urma! Page 29 . Nu îmi puteam stăpâni zâmbetul de pe buze.

De la descoperirea Dimensiunii Zeth. indiferentă cu lucrurile din jurul ei și pasionată de paranormal. viața Izei ia o întorsătură groaznică: fata își pierde prietenii și persoanele dragi. iar apoi va alege să rămână pentru totdeauna în Dimensiunea Zeth. Iza învață că nu e bine să fii indiferent tot timpul. PREŢ: 10. unele lucruri nu merită tratate cu indiferență. Fata mai învață și ce înseamnă un prieten de nădejde.Dimensiunea Zeth Dimensiunea Zeth Iza este o fata obișnuită. Într-o zi ea gasește împreaună cu prietena ei cea mai bună o “lume nouă” numită DIMENSIUNEA ZETH. Aflați cum o fată complet inofensivă reușește să rupă ritmul normal al celor două lumi! Pe parcursul cărții. la bine și la greu.50 lei Page 30 .

Dimensiunea Zeth Page 31 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful