Site- "Scenario" It is a very small house constructed on firm foundations will ultimately on the coast of the Inland see

in Japan in a single location. The regulations regarding the protection of the coast had imposed the restriction of the manufacturing process a επιθάνια 16m2. The main problem was the construction of a more comfortable living space in an extremely small επιθάνια. The more difficult the problem the more εσιής is the solutions proposed by Ando. This is an example of the sense of humor Ando .

A clean, immediate solution to the needs of the owner and the limitations of the site, the 4x4 were also, at a deeper level, the personal response of architect in shocking disaster caused by the earthquake of the Hansin in 1995, which is one of the most devastating earthquakes ever to hit Japan. So, deliberately designed the house high enough to be visible the point; the heart of the earthquake in Awaji Island and be directed toward this point.

From the outset, the architect had plans for a further additional construction, a separate but connected to the already constructed home. With the completion of building the Ando has published a proposal for the construction of a second. The proposal is a glass box in which it is in the sea when the tide coming in. After the completion of a first home, a new customer has liaised with the architect to design an "its own 4x4 ".

John Morris Dixon of progressive Architecture he writes for the Tadao Ando: "The geometry of the internal projects of the Ando. could as first glance be considered arbitrary and abstract. Ultimately. however. • Diagonal movement of the last volume . the result is perfectly designed rooms carefully designed and adapted perfectly to meet human needs Separation of functions per floor. including typical rectangles systems which are cut from curved or angled walls.

. Αιζθηηικό measure which regulates the construction of buildings . materials and the intervals of Japanese architecture. Traditional straw initially dimensions to serve two people or one person makes κοιμιζμένο. ροζδίδει premises the human scale.Standard unit for residential architecture. Το size of a room is determined by the matting (mats) the floor.

.

Ando said of the effect.Once the first house was finished. 4x4 house is a minimalist house with full of functions and necessities things that people need. the architect was able to complete his original idea of the two houses.42 meter square but Ando design the house with only 22.56 meter square. Whenever he is on the fourth floor. These two houses are both pure and simple form.O grid can be damaged and other changes. New York Times.” “It’s a small space that subsumes a much larger space. Parts of the grid may be slipping and to alter the visual and spatial angle of the field. [Source: Miki Tanikawa. A decisive factor in the project was the Hanshin earthquake. a second customer asked Ando to build a similar house in the neighboring site. The given site was 65. load bearing wall use a walls instead of columns to support the structure. He came up with 4-by-4 meters rooms that stacked one top of another like a block and be restrict with rules of building’s height and also off-street-parking. The first and second cube were stacked on one another but the third cube were stacked shifted to the east by one meter. “I feel like . Ando propose a new design in his personal remembrance of the destruction of the earthquake with a four-story high building facing toward the island. but with no communication between them as he had previously thought. I think it's very pure and always signify Modern Architecture Design of Tadao Ando’s 4-x-4 House in Kobe Miki Tanikawa wrote in the New York Times: “Drawing on his flair for geometric designs and cast-inplace concrete. October 14. Nakata said. But Villa Savoye has been supported by column and up lifted above ground which I somehow think about Greek architecture. Mr. Mr. 2010] The house’s living room. Ando proposed a unusual design: the fourth floor pops out about a meter toward the water from the rest of the rectangular structure. 4x4 house. 4X4 house is a load bearing wall structure. With this second order. kitchen and dining area all are there within the four-meter by four-meter footprint — hence the house’s nickname. The 4x4 House perfectly adapts to the site requirements. The initial house was the result of a contest organized by a magazine and approached the client with the famous architect. But for Tadao Ando's building.” Mr. also play with windows and lights. Tadao Ando. meaning that there is no column inside the house to support the structure but instead. The architects designed a geometry shape like box and circle. which caused terrible devastation in the area.

no one would be interested in houses that were designed and built luxuriously using millions of dollars. who is based in Osaka and whose creations include the Row House of Sumiyoshi and Church of the Light in Osaka.” said Mr. below. it often ends up winning reactions from all over the place. about 65 square meters. the ocean view comes to you.000 at today’s exchange rate. just across the Akashi Strait. or 700 square feet. Ando‟s design is just one of the unusual creations that architects have devised in recent years when challenged by natural obstacles. said the building cost was ¥35 million. But he added: “The view is so precious.9 kilometers. Related  Times Topic: Tadao Ando But for Tadao Ando. [Ibid] Bedrooms are on the house’s third floor. “From an architectural design point of view. squeezed between the railroad tracks that run along the Kobe mountain range and Suma beach. Mr.” he said.” Mr. one of the participating designers. “I wanted that house to be a point of remembrance for the earthquake. and the bathroom and storage space on the first. which at 3. especially when she has to bring the groceries up to the kitchen after shopping. and the fact that the property is near the seismic center of the 1995 Hanshin earthquake that killed thousands. The 4x4 project began with Yoshinari Nakata‟s property. the Akashi Strait Suspension Bridge. I would miss it if I lose this. children often play along the beach.” KOBE. He responded to a magazine solicitation that invited readers to apply for an opportunity to have a house designed by a noted architect. budgets and regulations. It was finished in 2003. Ando. Ando. “Whenever I have a project where I have to work hard to overcome physical limitations. Nakata said.” “Here. Designing the 4x4 House on the outskirts of Kobe confronted those challenges directly. Tankers and cruise ships pass by often and. was interested in the site‟s limitations.” Mr. The epicenter was on Awaji Island. or about $427. . constraint is the mother of architectural creation. About a quarter of the lot is regularly under water. or manmade additions like roads or other construction. a study on the second.5 miles. is the longest span of its kind. “My wife often complains about the ups and downs involved. including Awaji Island and in the distance. even when it comes to railroad tracks hemming in the building site and a shoreline that occasionally might brush the foundation with waves. floating about in the ocean.” he added. “You don’t have to take a look through the window.I am on a boat.” There is a lot to look at. Nakata. who lives in the house with his wife and 3-year-old son.” Mr. enterprising architects often dream of breaking free from limitations like space. Mr. or about 2. Nakata said. But one drawback is that the trip to the toilet from the living room involves three flights of stairs. like Japan‟s mountainous terrain. “so the land I could use to build a structure was very limited. JAPAN — Like all artists eager for expression.

Tankers and cruise ships pass by often and. is the longest span of its kind. which is at street level. Ando proposed a unusual design: the fourth floor pops out about a meter toward the water from the rest of the rectangular structure. Whenever he is on the fourth floor. “Suddenly. It was finished in 2003. stretched over two levels. Ando said of the effect.” “Here. offers 69 square meters of living space. Nakata said. Mr.5 miles. “But the price was good so we bought it with cash. Uenishi said. Bedrooms are on the house‟s third floor. is narrow near the entrance. said the building cost was ¥35 million. I would miss it if I lose this. and widens into the living room. Mr. a study on the second.” Mr. . The house‟s living room. the architect whom the Uenishis had approached. The triangular main floor. The steel-frame house. „No structure has ever gone up here because it was small and narrow. “My wife often complains about the ups and downs involved.” Ryosuke and Yasuko Uenishi took on a similarly difficult challenge in 2003 when they spotted a small parcel of 130 square meters that stuck out as a kind of terrace from an embankment in the Shioya section of Kobe. children often play along the beach. kitchen and dining area all are there within the four-meter by four-meter footprint — hence the house‟s nickname. where the kitchen and dining area are located. the Akashi Strait Suspension Bridge. or about 2.” he added. “I feel like I am on a boat. Mr. floating about in the ocean. The couple thought it might be suitable for a scenic house that would meet their budget of ¥20 million. and the bathroom and storage space on the first. “You don‟t have to take a look through the window. including Awaji Island and in the distance. especially when she has to bring the groceries up to the kitchen after shopping. published a design for the site in a book.” Mr. it was a land. “The loan officer told us. The lower floor houses the bedroom and the bathroom. But when Shuhei Endo. the ocean view comes to you. Uenishi said. completed in 2004. below.000 at today‟s exchange rate. „That‟s not land.” The couple hit a snag when their application for a building loan was abruptly turned down. Uenishi said. “It‟s a small space that subsumes a much larger space.” There is a lot to look at. who lives in the house with his wife and 3-year-old son.”‟ Mr. which at 3.‟ ” Mr. Nakata.9 kilometers.Drawing on his flair for geometric designs and cast-in-place concrete. “We were told. the bank changed its mind.” Mr. But he added: “The view is so precious. or about $427. But one drawback is that the trip to the toilet from the living room involves three flights of stairs. Nakata said.

a major road. the ocean corridor occupied with ships and small craft.” Mrs.” . Isn‟t the house noisy? “We had to get used to it. and airplanes filling the sky from nearby Kobe airport. “It took three months of getting used to.The living room view is as beautiful as it is busy : there are two railroad tracks. Uenishi said.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful