Minit Mesyuarat Panitia Pjpk Ke2

MINIT MESYUARAT PANITIA PENDIDIKAN JASMANI DAN KESIHATAN SEKOLAH KEBANGSAAN HAJI RAMLI, KEDAI EMPAT, 34250 TANJONG

PIANDANG, PERAK. BIL. 2 TAHUN 2012 TARIKH MASA TEMPAT KEHADIRAN : Bil. 1. 2 2. 3. Nama En Zolkifle bin Ahmad Cik Nor Lina bt Hud Pn Murshu Hail bt Muhamad Cik Fadliyana Jawatan PK Pentadbiran Ketua Panitia Setiausaha AJK : : : 2012 01.30 p.m. Bilik Mesyuarat SKHR

1.

KATA ALU-ALUAN PENGERUSI 1.1 Ucapan alu-aluan daripada penasihat atas kehadiran semua guru ke mesyuarat kedua Panitia Pendidikan Jasmani dan Kesihatan. 1.2 Penerangan secara ringkas mengenai tujuan mesyuarat diadakan.

2.

UCAPAN PENASIHAT 2.1 Merakamkan penghargaan atas kehadiran semua ahli jawatankuasa panitia. 2.2 Berharap perjumpaan kali ini dapat memantapkan lagi pengurusan panitia akan datang.

3.

PENGESAHAN MINIT MESYUARAT BIL. 4 2011 Minit mesyuarat Bil. 1 Tahun 2012 telah disahkan tanpa pindaan. Pencadang Penyokong : Cik Fadliyana : En. Zolkifle b. Ahmad

4.

PERKARA-PERKARA BERBANGKIT Tiada perkara berbangkit dibincangkan.

5.

ISU-ISU YANG DIBINCANGKAN 5.1 PENGURUSAN STOR SUKAN DAN ALATAN SUKAN 5.1.1 Pengerusi memaklumkan agar jawatankuasa mengikut jadual bertugas penguruan stor yang telah ditetapkan.

1. 5.4 Pengawasan semua murid adalah dibawah tanggungjawab guru yang menyelia Pendidikan Jasmani (Tindakan : Semua JK) 5.2 ETIKA BERPAKAIAN GURU DAN MURID 5.4 Bagi KSSR.2.1 Dingatkan semua guru Tahap 2 menjalankan ujian SEGAK bagi setiap murid Tahun 4 dan 5. guru yang terlibat diingatkan sentiasa membuat penilaian dan menyimpan rekod evidens murid ke dalam fail mereka.5.3 PENGURUSAN P&P 5.1.2 Semua guru yang menggunakan alatan sukan diharapkan dapat menyusun semula alatan tersebut dengan kemas dan teratur di tempat yang telah ditetapkan.1 Diharapkan semua guru menggunakan waktu P&P secara optimum dengan mengajar mengikut silibus dan memberi tumpuan kepada aspek kemahirankemahiran dalam permainan serta olahraga bagi tujuan memartabatkan sukan selaras dengan Dasar 1M1S. 5.3 Sebarang aktiviti yang dijalankan adalah di bawah seliaan dan tanggungjawab guru. 5.3 Murid tanpa bersama guru adalah tidak dibenarkan masuk ke dalam bilik stor untuk mengambil alatan kerana dikhuatiri alatan hilang. Pakaian murid samada berbaju T sekolah atau berwarna putih sahaja dibenarkan.4.4 PELAKSANAAN SEGAK 5. (Tindakan : Semua JK) 5.2 Pengerusi meminta semua guru terlibat agar memberi penekanan kepada ujian SEGAK agar mencapai target yang ditetapkan.2.3.3. 5.2 Semua jawatankuasa diingatkan agar memastikan keadaan tempat permainan / padang adalah selamat untuk jalankan sesuatu aktiviti terutama cuaca hujan.4. 5. .1 Semua guru diingatkan agar mematuhi etika berpakaian sukan sepertimana yang terdapat dalam arahan pekeliling. 5.3.3. (Tindakan : Semua JK ) 5.2 Adalah wajib bagi semua murid berpakaian sukan yang lengkap semasa menjalankan aktiviti permainan di padang atau di gelanggang. 5.1.

5.1 Program panitia yang telah berlansung adalah Program Antidadah dengan kerjasama Unit Bimbingan Kaunseling.3 Sekiranya terdapat keperluan lain.5.6 KEWANGAN PANITIA PJPK 5.1.2 6. telahpaun dijalankan beberapa aktiviti iaitu :5.6.5.CD kemahiran permainan untuk penambahbaikan P&P akan datang.2 5.3 5. ( Tindakan : Makluman ) 5.4.2 Semua alatan / keperluan yang telah membuat pesanan melalui nota pinta telahpun diluluskan oleh Pn Guru Besar.2 Melalui program tersebut murid telahpun didedahkan dengan kesedaran tentang bahaya dadah. Pengerusi meminta semua jawatankuasa agar dapat menjaga susun atur dan kekemasan stor sukan bersama.5.6.6.5.3 . HAL-HAL LAIN 6.1. 6. kayu hoki. ( Tindakan : Makluman ) 6. (Tindakan : Semua JK ) 5.1 Disarankan dapat menambah beberapa alatan / keperluan lain seperti bulu tangkis.1.5 STATUS PELAKSANAAN PROGRAM PANITIA PJPK 5.4 Pertandingan Mewarna dan melukis poster antidadah Pertandingan Deklamasi Sajak Ceramah antidadah yang disampaikan oleh AADK Pameran antidadah 5.1 Sehingga kini kewangan Panitia masih berbaki RM ---------5.1.3 Jawatankuasa mencadangkan agar dipersetujui pembelian alat melunjur melalui kewangan panitia bagi memudahkan urusan ujian SEGAK dan TID di masa akan datang.1 5. guru boleh memaklumkannya melalui panitia. 5. Diingatkan semua murid mesti mempunyai sekurang-kurang sebuah buku latihan bagi Pendidikan Kesihatan.5. Sepanjang Program tersebut.5.

.1 Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 2..............3 Mesyuarat ditangguhkan sehingga masa dan hari yang akan ditentukan kelak... DISEDIAKAN OLEH ............30 petang....2 Pengerusi mengucapkan selamat menjalankan tugas............. 7.... PENUTUP 7... Selain itu juga pengerusi berharap semua guru berkerjasama bagi melancarkan lagi perjalanan pengurusan Panitia PJPK...... (PN MURSHU HAIL BT MUHAMAD ) S/U PANITIA PJPK SK HAJI RAMLI .7.. 7....

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful