P. 1
BIJESNA KONJICA

BIJESNA KONJICA

|Views: 19|Likes:

More info:

Published by: brčko distrikt portal on Sep 23, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/24/2013

pdf

text

original

BIJESNA KONJICA Jurišali su tih dana, neštedimice. Na strani jednog tabora, napadali su drugi. K'o sabljom , kad siječeš.

Ona naša novinarka, Orleanka od pera, bar u pola Bosne, što joj je na dohvat ruke, Vildana, da prostiš, posebno se isticala. „Junaštvom“, što bi rekli neki, a čojstvom, jok! U listu, dnevnim novinama koji se samoreklamerski naziva i „nezavisne novine“, odmah iza onog naslova, Oslobođenje. Prije skoro mjesec dana, tačnije od 29.08.ove godine taj list je otvorio hajkačku „rubriku“ koja nekako u naslovu, svaki dan, sugerira čitateljima kako je Fahrudin Radončić, svojevremeno, „lično odobrio ubistvo...“, i tako dalje i tako dalje. Pa onda „Orleanka“ piše i posebne „kolumne“ o „lutku Fahri“ i drugim lutkama, licima iz kriminalnog miljea, i to sve jednu za drugom. Stavljajući se tako, rame uz rame s izvjesnom Šejlom, takođe licem kriminalnog miljea, najgore sorte! Od koga ove dvije „gospođe“ oslobađaju sve nas, uz pomoć stranica Oslobođenja!? Od čovjeka koji do danas , ni dana nije bio sudionik u vlasti, nakon „oslobođenja“ Bosne i Hercegovine od Karadžića i bagre. U kojem periodu su razni Ali Gašiji, Keljmendiji, Turkovići i slični bili odgajani od onih snaga koje već dvadest godina paradiraju ovim prostorima! Da li zna „Orleanka“ da u svijetu ne postoji novina koja se na sličan način obraća čitaocima: uz pomoć svjedočenja lica u istrazi, i njihovih srodnika, supružnika , tako da skoro mjesec dana drži na stranicama elektronskog izdanja gnusne podvale bijesne supruge. Čovjeka koji je , kao pripadnik AID-a, džipom Predsjedništva , činio krivična djela najgore vrste. Zbog čega je javnost isključena u slučaju „Turković“ ? Pa, valjda, jer se došlo do imena lica u dosadašnjoj vlasti! A „Fahro“ nije mogao davati vozila Predsjedništva ni Turkoviću, ni bilo kome drugom. „Lutak Fahro“ u toj i takvoj vlasti nije učestvovao. Niti je imao poluge „moći“, kojih se, navodno sada želi domoći.

Kao što su i do sada, njegovi „savjetnici“ griješili, i poturali mu po kojeg „lutka Keljmendija“, kojim mu ovih dana mlate o glavu, tako su se isti pobrinuli, da mu, za svaki slučaj, poture još kojeg „lutka“.Za slučaj da pobjedi! Ako ne vjeruje, neka malo pogleda, na primjer ,kakva kriminogena budala zauzima 30.-o mjesto njegove liste u Zavidovićima. Ili, neka pita SIP-u , oni će mu, možda, potanko objasniti ko je to, na broju trideset, zavidovićke liste. I na kraju, ko će to znati, ko se sve prošvercovao kojekuda na liste. Nije to ni Fahrin, ni bilo čiji zadatak, da sve zna. Samo, ako osvoji vlast, e .... ... onda mora voditi računa ko će mu vozati „džipove Predsjedništva“... ... I preko koga će on lično, kupovati i svoje vlastite džipove, jahte avione... 22.09.2012. Babić V.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->