You are on page 1of 32

Chalking It Up

ARHIMEDE(287-212 i.H.)
• Nascut la Siracuza,in Sicilia (la acea vreme colonie greceasca),Arhimede este unul din cei mai cunoscuti invatati ai Greciei antice,considerat parintele mecanicii.

Intamplarea care a condus la descoperirea legii care-i poarta numele este urmatoarea : Dupa ce a castigat puterea in Siracuza,Hieron a hotarat sa puna intr-un templu o coroana de aur pe care sa o inchine zeilor care l-au ajutat in obtinerea victoriei.La urechea regelui au ajuns insa zvonuri ca aurarul a furat o parte din aur si l-a inlocuit cu argint.Regele i-a cerut lui arhimede sa stabileasca cu certitudine daca a fost inselat sau nu.Framatat de rezolvarea problemei,Arhimede,aflanduse in cada,a observat ca intrand mai mult in apa,din ce in ce mai multa apa se revarsa afara.In acel moment a sarit din cada si a luat-o la fuga strigand din rasputeri “Evrica!”,adica “am descoperit!”.Plecand de la observatia din baie el a stabilit ca mesterul aurar isi insusise o mare parte din aurul incredintat si a format legea care-i poarta numele.

Legea lui Arhimede Un corp scufundat intr-un lichid in repaus este impins de jos in sus cu o forta verticala numeric egala cu greutatea lichidului dezlocuit de acel corp. .

Corpul pluteste la suprafata lichidului daca forta arhimedica este mai mare decat greutatea corpului. densimetrul. Corpuri scufundate in lichid . Fa=FA-G Aplicatii:navele maritime.barcile.

Fa+G=0 Fa=G Aplicatii:submarinul.dirijabilele.Corpul ramane in interiorul lichidului daca forta arhimedica este egala cu greutatea. batiscaful. .

Aplicatii:orice corp a carui densitate este mai mare decat densitatea fluidului. . Ga=G-Fa Ga=greutatea aparenta (greutatea corpului scufundat in fluid).Corpul se scufunda daca greutatea este mai mare decat forta arhimedica.

Aplicatii ale legii lui Arhimede in lichide .

locurile de încărcare sau descărcare se numesc docuri. nu şi velierele. Vaporul se deosebeşte de plută prin faptul că posedă un mijloc autonom de locomoţie. vapoarele pot fi ancorate în porturi. vaporul este o navă având ca mijloc de propulsie forţa aburului. dar în limbajul curent termenul defineşte orice navă cu propulsie mecanică. prima lansare pe apă a vaporului se face într-o atmosferă festivă. cu botezul vasului. iar de barcă se deosebeşte prin mărime.Vapor Vaporul este un mijloc de transport nautic numit şi navă sau vas care pluteşte după principiul lui Arhimede. . Vapoarele sunt construite în şantiere navale. În sens strict.

pentru reducerea rezistenţei la înaintare şi a consumului de carburant.Elice . .Coş .Pupa . 6.Punte. 3.Părţile unei nave 5.Prova .Castel central. 4.Babord .Ancoră .Carena .Părţi componente 1. 7. ea trebuie să taie masa de apă. 2. 9.partea din spate a navei.asigură deplasarea navei.bordul stâng (bordul drept fiind numit Tribord).asigură nava să nu fie luată de curent când motoarele nu sunt în funcţiune.necesar pentru evacuarea fumului. 10. 8.partea din faţă a unei nave.

.

Samuel Plimsoll a propus Parlamentului englez votarea unei legii care sa oblige armatorii sa graveze pe vapoare linii de incarcare adaptate la diferite confitii de navigatie. inca din secolul al XV-lea.apa sarata in timpul iernii etc).apa sarata tropicala .  Linia de incarcare a vapoarelor . constructorii au gravat pe suprafata laterala a vaporului un semn care indica nivelul maxim de scunfundare a vaporului incarcat. capitanul navei stabileste pana la care linie poate fi incarcat vaporul.Supraincarcarea vapoarelor a fost cauza a numeroase naufragii. apa sarata in timpul verii.In functie de anotimp se de traseu urmat.Exista harti care clasifica intinderile de apa in categoriile mentionate.  In prezent vapoarele au gravate mai multe linii de incarcare(pentru apa dulce tropicala.Pentru evitarea lor.In anul 1876.

numit plutitor. care contine in partea de jos alice de plumb (lest) prelungit cu o tija gradata.El este alcatuit dintr-un tub din sticla. .Densimetrul Este un instrument utilizat pentru determinarea densitatii lichidelor.

cand se umplu cu apa greutatea submarinului creste si el se scufunda. El are intre peretii sai dubli rezervoare (numite balans-apa) care se pot umple cu apa din mare. Un submarin nu poate sa se mentina la o anumita adancime decat daca se afla in miscare. Cu cat submarinul se scufunda la o adancime mai mare (presiunea hidrostatica creste) cu atat patrunde mai multa apa in rezervoare. Pentru a reveni la suprafata. greutatea submarinului creste continuu si el se scufunda din ce in ce mai mult. apa din rezervoare este evacuata. Astfel.Submarinul pluti la suprafata Submarinul este o nava care poate apei dar se poate si scufunda la diferite adancimi diferite. .

pe de alta parte. armat cu sase tuburi lons torpile de 533 mm. Rechinul avea un deplasament M585/680 tone. Experienta primului razboi mondial scoase in evidenta neajunsuriledependentei de stainatate in ce a privit navele militare. Pentru a rezista presiunii hidrostatice foarte mari avea facuti peretii dintr-un aliaj de titan si otel.In anul 1985. submarinul “Nautile” a coborat la o adancime de 6000 de metri in apele Japoniei. Submarinul Rechinul.A. In aceste conditii Ministerul Aerului si Marinei a optat in 1937 intre mai multe oferte: pentru cea a uzinelor metalurgice din Resita in colaborare cu firma JUS . In 1941 cele doua submarine au fost lansate la apa ele fiind denumite Rechinul(S1) si Marsuinul(S2). Submarinul Rechinul a fost armat la 5 mai 1943 in cadrul unui ceremonial desfsurat chiar la bord.M. politica de autarhie economica promovata in anii ’30 dusese la dezvoltarea a importante unitati industriale. Motoarele M. Rechinul a ajuns la Constanta la 24 mai 1943 si a intrat intr-o lunga perioada de probe avand mai multe defectiuni. .de construire la santierul naval Galati a unei nave plutitoare si a doua submarine S1 si S2.

.

Batiscaful .Restul carcasei este plina cu un lichid cu densitatea mai mica decat a apei.Pentru a rezista la presiunile enorme ale apei cabina in care se afla pasageri(vizibila in partea inferioara) este o sfera din otel cu pereti foarte grosi.Coborarea lui se face folosind un lest din fonta care este aruncat atunci cand batiscaful revine la suprafata.Este un submarin mai mic folosit pentru a cobori la adancimi foarte mari.

Aplicatii ale lui Arhimede in gaze .

Sunt alcatuite din anvelope foarte usoare.Densitata aerului scade cu altitudinea si de aceea forta arhimedica scade pe masura ce balonul se ridica.heliu. forta arhimedica este mai mare decat greutatea totala a aerostatului (anvelopa+gaz+nacela. Aerostatele . el atingand la un moment dat altitudinea maxima. umflate cu un gaz cu densitatea mai mica decat a aerului inconjurator(hidrogen.Volumul acestei anvelope fiind foarte mare.aer cald).

Pe 19 septembrie. Balonul cu gaz mai uşor decât aerul a fost inventat de fizicianul Jacques Charles. în acelaşi an. care au zburat cu un balon cu aer cald au fost Jean-François Pilâtre de Rozier şi Marchizul d'Arlandes. Joseph şi Étienne. pe 21 noiembrie 1783. o oaie şi o raţă. prin derivare din numele inventatorului său. adică cu un cocoş. în prezenţa regelui Ludovic al XVI-lea al Franţei. la Versailles. . a avut loc prima ascensiune cu "pasageri".Balonul cu aer cald a fost inventat de fraţii Montgolfier . la Paris. în acelaşi an cu primul zbor public cu balonul cu aer cald al fraţilor Montgolfier. Primii călători umani. şi a fost denumit de ei "mongolfière". Prima experienţă publică de ascensiune a unui aerostat fără pasageri a avut loc pe 4 iunie 1783 la Annonay (departamentul Ardèche). Balonul cu gaz mai uşor decât aerul a fost denumit "charlière". în 1782.

Pentru a coborî. pentru a elibera gaz. . supapă de presiune. este prevăzută şi o supapă pentru evacuarea rapidă a gazului. transportat în saci legaţi împrejurul nacelei. În partea de jos a învelitorii impermeabile se găseşte un apendice prevăzut cu o supapă. Pentru cazul în care la aterizare este un vânt puternic. dar datorită pericolului de incendiu s-a trecut ulterior la heliu. Pentru a se înălţa. este necesar să se arunce din balast. Jacques Charles şi-a dotat balonul cu echipamentul care se foloseşte şi în prezent: învelitoare impermeabilă. de obicei nisip. se deschide supapa. împreună cu Nicolas Robert.Pe 1 decembrie 1783. Încă de la primul zbor. se folosea hidrogenul pentru umflarea baloanelor. Jacques Charles a executat primul zbor. pentru a se evita târârea balonului pe sol pe distanţe lungi. A transportat cu el şi diverse instrumente ştiinţifice. balast şi ancoră. pornind pe deasupra grădinilor Tuileries din Paris şi aterizând la Nesles-la-Vallée. atât pentru umflare cât şi pentru eliberarea gazului care se dilată odată cu creşterea altitudinii. plasă de fixare a nacelei din răchită. La început. sistem suplimentar de umflare.

Dirijabilele Au anvelopa prelungita si un motor ce pune in miscare o elice.Construite initial pentru traversarea Atlanticului (in jurul anului 1930) in prezent sunt folosite mai ales in scopuri publicitare .

.

care va lua numele inventatorului său: Zeppelin. Ferdinand. ca să se poată consacra proiectului său. cât şi în scopuri militare. Erau folosite între anii 1900 . Succesul în comparaţie cu alte tipuri de dirijabile a fost aşa de mare încât constructorul a avut un număr mare de simpatizanţi. şi investori. construirea unui dirijabil.1940 la transportul de persoane sau mărfuri. conte de Zeppelin (Graf von Zeppelin) părăseşte timpuriu cariera militară în anul 1890 la vârsta de 52 de ani.Zeppelinele au fost primele aerostate dirijabile folosite cu succes în aeronautică purtând denumirea constructorului Ferdinand Graf von Zeppelin. mărind dimensiunile zeppelinului. Zeppelinele .

separat două gondole (Gondel) legate între ele printr-un schelet rigid 4. un schelet din bare subţiri rigide de aluminiu. unde rezistenţa aerului atingea valoarea maximă posibilitatea de a putea cupla în lanţ mai multe nave (ca la tren). nava era propulsată de o elice (Propeller) montată la înălţime. astfel la data de 13 august 1898 i se acordă patentul imperial pentru construirea primului balon dirijabil cu motor.posibilitatea dirijării navei cu ajutorul unor braţe (vâsle) verticale şi orizontale . Schiţa dirijabilului patentată la 31 august 1895. cu inele şi bare intermediare de sprijin 2. spaţiul pentru gaz împărţit în mai multe celule cilindrice 3. are următoarele caracteristici mai importante: 1. lucru care n-a fost pus niciodată în practică 1.Eforturile sale au fost încununate de succes.

.

Baloanele cu aer cald sunt folsite de pasionatii care participa la diferite competitii.ele utilizeaza flacara obtinuta prin arderea propanului. Acesta a experimentat diferite amestecuri de gaze.Azi. .Aerul cu care se umfla anvelopa era incalzit prin arderea paielor umede.Baloanele cu aer cald Au fost primele aerostate construite. Unul din primii pioneri ai zborului cu balonul a fost fizicianul francez Jacques Charles. reuşind la 1 decembrie 1783 să efectueze în Paris un zbor cu un balon umplut cu gaz.

la data de 4 iunie Joseph-Michel şi Jacques-Étienne Montgolfier zboară cu primul balon cu aer cald din lume. reuşind la 1 decembrie 1783 să efectueze în Paris un zbor cu un balon umplut cu gaz. În acelaşi an. iar James Glaisher şi Henry Tracey Coxwell ating înălţimea de 9000 de metri de cu un balon al Institutului de metereologie din Greenwich. În 1784 Johann Andreas von Traitteur experimentează cu un balon cu aer cald. dar au noroc căci balonul a coborât şi ambii au scăpat cu viaţă. În timpul zborului ambii îşi pierd cunoştinţa.Unul din primii pioneri ai zborului cu balonul a fost fizicianul francez Jacques Charles. Acesta a experimentat diferite amestecuri de gaze. . neavând echipamentul necesar pentru această înălţime.

care în 1961 deasupra Golfului Mexic ating 34668 m înălţime. reuşeşte să fotografieze în infraroşu curbura lunii. Galbas şi Popp.Înălţimea cea mai mare într-o nacelă deschisă. Prather. la 31 august 1933. într-un balon special botezat „Bartsch v. a fost stabilită de Alexander Dahl. 11300 m. Recordul de înălţime îl deţin Malcolm D. Fizicianul Auguste Piccard. atingând 16201 m (măsurătoare după presiunea atmosferică) şi 16940 m (măsurători geometrice). Acest record al zborului cu o nacelă deschisă n-a fost doborât până în zilele noastre. Sigsfeld“. care cu această ocazie. . în 1932 zboară pentru prima oară cu balonul echipat o cabină etanşă. Ross şi Victor E. Acest zbor a fost făcut împreună cu meteorologii Dr.

fiind lansat în octombrie 1972 in Chico.Recordul mondial al balonului fără echipaj este înscris în Guinness-Book în anul 1991 şi este de 51. Această înălţime a fost depăşită doar de rachete.8 kilometri. Statele Unite. A fost stabilit de un balon Winzen cu un volum de 1. Sondele spaţiale sovietice „Vega 1” şi „Vega 2” lansează în 1984 două baloane metereologice în atmosfera planetei Venus care au putut fi urmărite timp de două zile de pe sondă. .35 milioane m3. California.

.

Elevii: Duta Diana Grigorescu Ana-Maria Negoi Andreea Toma Andra .