Formularul 6059B – declaratia vamala pentru AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR = CBP.

Instructiuni Fiecare persoana care soseste in Statele Unite trebuie sa completeze Formularul 6059B – declaratia vamala. Daca calatoriti cu rude de gradul I, completati un formular per unitate de familie. Contactati, va rugam, cel mai apropiat punct de intrare pentru a solicita formularul. Explicatiile legate de campurile de informatii apar sub imaginea data cu titlu de exemplu. Formularul 6059B – declaratia vamala - Fata 1. Inscrieti numele Dvs. de familie. Inscrieti prenumele Dvs. Inscrieti initiala celui de-al doilea prenume. 2. Inscrieti data nasterii in casutele potrivite, zi / luna / an. 3. Inscrieti numarul membrilor de familie care calatoresc cu Dvs. (nu va numarati si pe Dvs.). 4. Inscrieti adresa curenta unde veti sta in the Statele Unite. Daca veti sta la un hotel, includeti numele hotelului si adresa (fara oras si stat). Inscrieti orasul si statul in casutele dedicate. 5. Inscrieti tara unde a fost emis pasaportul Dvs. 6. Inscrieti numarul pasaportului Dvs. 7. Inscrieti tara unde locuiti in prezent. 8. Inscrieti tara / tarile pe care ati / le-ati vizitat anterior sosirii in Statele Unite. 9. Daca calatoriti cu avionul, inscrieti denumirea companiei aeriene si numarul zborului. Daca calatoriti cu vaporul, inscrieti numele vaporului. 10. Introduceti un X in casuta de Da sau in cea de Nu. Sunteti intr-o calatorie de afaceri (legata de serviciu)? 11. Introduceti un X in casuta de Da sau in cea de Nu. Aduceti cu Dvs.: a. fructe, plante, mancare, sau insecte? b. Carnuri, animale, sau produse pentru animale/animale salbatice? c. Agenti patogeni, culturi de celule, sau melci?

d. sol sau ati vizitat o ferma / mosie / pasune din afara Statelor Unite? 12. Introduceti un X in casuta de Da sau in cea de Nu. Ati fost, Dvs. sau oricare din membrii familiei care calatoresc alaturi de Dvs., in apropierea imediata a (ati atins sau ati manevrat) in afara Statelor Unite? 13. Introduceti un X in casuta de Da sau in cea de Nu. Aduceti cu Dvs., sau aduce vreunul din membrii familiei care calatoresc cu Dvs., $10,000 sau mai mult, sau echivalentul acestei sume, indiferent de moneda, in Statele Unite? Cititi definitia instrumentelor monetare de pe verso-ul formularului. Exemple: monezi, numerar, cecuri personale sau bancare, cecuri de calatorie, mandate postale, actiuni, garantii. Daca da, va trebui sa completati Formularul vamal 4790. 14. Introduceti un X in casuta de Da sau in cea de Nu. . Aduceti cu Dvs., sau aduce vreunul din membrii familiei care calatoresc cu Dvs., marfuri comerciale in Statele Unite? Exemple: orice articole pe care intentionati sa le vindeti sau sa le lasati in Statele Unite, mostre folosite pentru solicitarea unor comenzi, comenzi sau bunuri ce nu sunt considerate drept. 15. Daca sunteti rezident al SUA, inscrieti valoarea totala a tuturor bunurilor (inclusiv marfurile comerciale) pe care Dvs. sau oricare din membrii familiei care calatoresc cu Dvs. le-ati achizitionat din strainatate (inclusiv cadouri pentru altcineva, insa nu articole trimise prin posta catre Statele Unite) pe care le aduceti in Statele Unite. Obs: rezidentii SUA au, in mod normal, dreptul la o scutire vamala in valoare de 800 de dolari pentru bunurile aduse. Daca sunteti vizitator (nu sunteti rezident SUA), inscrieti valoarea totala a bunurilor (inclusiv marfurile comerciale) pe care Dvs. sau oricare din membrii familiei care calatoresc cu Dvs. le aduceti in Statele Unite si care vor ramane in Statele Unite. Obs: Vizitatorii (nerezidenti) au in mod obisnuit dreptul la o scutire vamala in valoare de $100. Declarati, in cadrul acestui formular, toate articolele. In cazul cadourilor, va rugam sa indicati pretul cu amanuntul. Daca aveti nevoie de mai mult spatiu pentru a enumera articolele pe care vreti sa le declarati, folositi verso-ul acestui Formular. Ofiterul vamal SUA va stabili taxa vamala. Ea va fi evaluata conform ratei curente aplicate primilor $1,000 care depasesc scutirea.

  

Cititi anuntul de pe verso-ul acestui formular. Semnati formularul si inscrieti data. Pastrati intregul formular cu Dvs. si inmanati-l inspectorului CBP atunci cand ajungeti la zona autoritatii vamale.

Substantele controlate, articolele cu caracter obscen si substantele toxice sunt in general interzise.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful