Crearea unui cuprins

Un cuprins se poate crea alegând stilurile de titlu - de exemplu, Titlul 1, Titlul 2 și Titlul 3 - pe care doriți să le includeți în acesta. Microsoft Office Word caută titluri care se potrivesc stilului pe care l-ați ales, formatează și indentează textul de intrare în funcție de stilul titlului, apoi inserează cuprinsul în document. Microsoft Office Word 2007 furnizează o galerie cu mai multe stiluri de cuprins din care să alegeți. Marcați intrările cuprinsului, apoi faceți clic pe stilul de cuprins pe care în doriți din galeria de opțiuni. Office Word 2007 creează automat cuprinsul din titlurile pe care le-ați marcat. Ce intenționați să faceți?
• • •

Marcarea intrărilor pentru un cuprins Crearea unui cuprins Ștergerea unui cuprins

Marcarea intrărilor pentru un cuprins
Modalitatea cea mai simplă de creare a unui cuprins o reprezintă utilizarea stilurilor de titlu predefinite. De asemenea, aveți posibilitatea să creați un cuprins care se să bazeze pe stilurile particularizate pe care le-ați aplicat. Altă posibilitate este să atribuiți nivelurile cuprinsului la intrările individuale ale textului.

Marcarea intrărilor prin utilizarea stilurilor de titlu predefinite
1. Selectați titlul căruia doriți să îi aplicați un stil de titlu. 2. În fila Pagină de pornire, în grupul Stiluri, faceți clic pe stilul dorit.

De exemplu, dacă ați selectat textul căruia intenționați să îi aplicați stilul ca titlu principal, faceți clic pe stilul numit Titlu 1 în galeria Stiluri rapide. Note
• •

Dacă nu vedeți stilul dorit, faceți clic pe săgeată pentru a extinde galeria Stiluri rapide. Dacă stilul pe care îl doriți nu apare în galeria Stiluri rapide, apăsați CTRL+SHIFT+S, pentru a deschide panoul de instrumente Se aplică pt. stiluri. Sub Nume stil, faceți clic pe stilul dorit.

2. Crearea unui cuprins După ce marcați intrările pentru cuprins. Selectați titlul pe care intenționați să îl includeți în cuprins. 1. 3. în grupul Cuprins. Faceți clic în locul în care inserați cuprinsul. pentru a marca intrările individuale ale textului. 2. de obicei la începutul documentului. în grupul Cuprins. În fila Referințe. Notă Pentru mai multe opțiuni. Aveți posibilitatea să alegeți setările de stil pe care să le utilizeze Word atunci când construiește cuprinsul. apoi faceți clic pe stilul de cuprins pe care îl doriți. În fila Referințe. cum ar fi Nivel 1. apoi faceți clic pe Inserare cuprins. faceți clic pe Inserare Cuprins. pentru a deschide caseta de dialog Cuprins. Repetați pașii 1-3 până când etichetați tot textul care doriți să apară în cuprins.Marcarea intrărilor individuale ale textului Pentru ca un cuprins să includă texte care nu sunt formatate ca titlu. 2. 1. faceți clic pe Adăugare text. sunteți gata să îl creați. pentru afișarea unui nivel principal din cuprins. Faceți clic în locul în care inserați cuprinsul. faceți clic pe Cuprins. faceți clic pe Cuprins. Crearea unui cuprins din stiluri de titlu predefinite Acest procedeu se utilizează dacă ați creat un document prin utilizarea stilurilor de titlu. 1. . Creare unui cuprins din stiluri particularizate aplicate Acest procedeu se utilizează dacă ați aplicat deja stilurile particularizate titlurilor. 4. în grupul Cuprins. În fila Referințe. aveți posibilitatea să utilizați acest procedeu. Faceți clic pe nivelul care să eticheteze selecția.

ștergeți numerele nivelului de cuprins pentru stilurile predefinite. În fila Referințe. Notă Dacă doriți să utilizați doar stiluri particularizate. pentru a indica nivelul pe care să-l reprezinte stilul de titlu. în grupul Cuprins. găsiți stilul pe care l-ați aplicat titlurilor din document. 2. Ștergerea unui cuprins 1. 7. faceți clic pe un proiect în caseta Formate. Alegeți un cuprins care să se potrivească tipului de document: Document imprimat În cazul în care creați un document care se va citi pe o pagină imprimată. introduceți un număr de la 1 la 9. 2. 5. Faceți clic pe Opțiuni. în grupul Cuprins. Faceți clic pe Actualizare numai numere de pagină sau pe Actualizare tabel întreg. cum ar fi Titlu 1. pentru ca cititorii să facă salt la un titlu făcând clic pe intrarea sa în cuprins. Repetați pașii 4-6 pentru fiecare stil de titlu pe care îl includeți în cuprins. Cititorii vor avea posibilitatea să citească pagina dorită. 10. Faceți clic pe OK. Sub Stiluri disponibile. Selectați orice alte opțiuni pentru cuprins pe care le doriți. . Faceți clic pe Eliminare cuprins. creați un cuprins în care fiecare intrare să listeze titlul și numărul de pagină la care apare acesta. Sub Nivel în cuprins. • Document online Pentru un document care se va citi online în Word. • Actualizați cuprinsul Dacă ați adăugat sau eliminat titluri sau alte intrări de cuprins din document. 8. 1. aveți posibilitatea să formatați intrările din cuprins ca hyperlinkuri. Pe fila Referințe.3. aveți posibilitatea să actualizați rapid cuprinsul. 4. 6. faceți clic pe Actualizare tabel. faceți clic pe Cuprins. în dreptul numelui stilului. 9. Pentru a utiliza unul dintre proiectele disponibile.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful