Kirjoittanut: Pekka-Pietari Tupelin

SYÖVÄN JUURET

Tämän artikkelin piti alunperin päätyä Turun Torikokous liikkeen julkaisemaan lehteen, mutta lehti ei koskaan nähnyt päivänvaloa. Käytin paljon aikaa artikkelin tekemiseen ja halusin julkaista sen edes internetissä. Tätä saa vapaasti levittää eteenpäin jos siltä tuntuu =)

“Kaikkien pitäisi tietää, että sota syöpää vastaan on pääasiassa petoksellinen” Linus Pauling, kaksinkertainen Nobel palkinnon saaja.

“Käytännössä jokainen merkittävä yritys tarkistaa ja todistaa tehokkaaksi vaihtoehtoiset ja innovatiiviset syövän ennaltaehkäisy ja hoitokeinot on kukistettu (USA:n) kansallisten syöpä instituuttien ja Amerikan syöpä yhdistyksen toimesta. Jumiutuminen kemo- ja sädeterapiaan on tuhoon tuominnut kaikki pyrkimykset parantaa tämä tappava tauti” Frank Wiewel, People Against Cancer järjestön perustaja. Tiedonjyvänen. Kuten hyvin tiedämme, mammografiaksi kutsutaan sitä, kun naisten rinnoista etsitään hyvän tai pahanlaatuisia kasvaimia ottamalla rinnoista röntgenkuva. Röngtensäteily on radioaktiivista, syöpää aiheuttavaa. Yksi kerta ei suoranaisesti aiheuta syöpää, mutta jokainen kuvaus entisestään nostaa syövän kehittymisen riskiä. Moni ei tiedä, että termografia eli lämpökuvaus on paljon parempi metodi. Se ei aiheuta syöpää, ja sillä voidaan havaita kasvain aikaisemmassa vaiheessa ja tämän metodin virheprosentti on huomattavasti pienempi kuin mammografian. Aiheesta lisää: http://www.magneettimedia.com/?p=6165 Informaatio, jota tämä artikkeli sisältää saattaa järkyttää monia. Epäusko saattaa vallata mielesi: ”eihän se näin voi olla”. Se on ymmärrettävää, koska se täysin poikkeaa siitä mistä olemme saaneet valtamediassa ja koulutuslaitoksissa kuulla. Mielestäni kaikkeen esitettyyn tietoon on hyvä suhtautua ilman ennakkoasenteita ja sitten mahdollisimman objektiivisesti ottaa itse selvää tiedon todenperäisyydestä. Sanotaan, että tieto lisää tuskaa. Vakuutan, että tämän informaation saattaminen suuren yleisön tietoisuuteen lisää hyvinvointia ja onnellisuutta suomalaisten keskuudessa. Hyvin selväksi minulle on käynyt se ikävä tosiasia, ettei julkisen terveydenhuollon ensisijainen tavoite ole parantaa ihmisiä. Sen sijaan on sen tarkoitus ennemminkin lypsää ihmisiltä rahaa, pelotella, hallita ja mikä nurinkurisinta, tehdä meidät entistä sairaammiksi. (1) Näin kovat väitteet vaativat taakseen uskottavaa todistusaineistoa. Voitte itse tutustua materiaaliin internetin ääressä. (Valitettavasti en aikoinaan saanut lähdeluetteloa valmiiksi ja veisi liikaa aikaa sekä vaivaa kaivella internetin syövereistä kaikki ne nettisivut, joita käytin lähteenä. Olisi pitänyt laittaa ne samantien kirjanmerkkeihin. Numerot tekstin seassa viittaavat lähdeluettelosta löytyvään linkkiin. Kaikille numeroille ei löydy vastinetta edellä mainitusta syystä.) Jos haluat syventyä artikkelin aiheeseen, ehdotan, että tutustut tarjoamiini linkkeihin ja teet hieman omaa tutkimustyötä. Helpoiten pääset aiheeseen käsiksi, kun katsot filmin nimeltään ”Miksi syöpää ei saa parantaa?”. Löydät bambuser palvelusta mainion dokumentin, joka vastaa sen nimessä olevaan kysymykseen. Filmi sisältää suomenkieliset tekstit. Linkki dokumenttiin: http://bambuser.com/v/1548437 Filmin käännöstyö ja levitys: http://www.uusinakemys.fi/ Toinen inspiraation ja informaation lähde oli Sven-Olof Jakobssonin kirjoittama teos nimeltään Terveyden Vaarat.

http://www.bookplus.fi/kirjat/jakobsson,_sven-olof/terveyden_vaarat-4236955 Tämän artikkelin pääteemana on siis syöpä ja sen hoitoon kytkeytyvät asiat. Valitsin sen aiheeksi, koska syöpä koskettaa useimpia meistä ja siihen liittyvä epähumaani massiivinen teollisuus ansaitsee tulla paljastetuksi. Syövästä on tullut kaikkien länsivaltojen kansantauti. Vuonna 1902 Yhdysvalloissa syöpään kuoli noin 65,1 ihmistä per 100.000 ihmistä. Vuonna 2002 sama luku oli 194,3.(2)

Miksi syöpätapaukset ovat sitten lisääntyneet niin dramaattisesti? Osittain luku on noussut varmaan siksi, että nykyisin syöpä havaitaan helpommin kehittyneemmän teknologian ja lisääntyneen tietotaidon vuoksi, mutta osansa on myös varmasti lisäaineita pursuavilla elintarvikkeilla. Syöpätapaukset ovat lisääntyneet myös kehitysmaissa esimerkiksi niissä runsaasti viime vuosikymmeninä yleistyneen tupakoinnin vuoksi. Karsinogeenien määrä on kasvanut elinympäristössämme, ravinnossamme, kosmetiikassa ja niin edelleen. Sen lisäksi moninaisista syistä johtuen kehomme vastustuskyky syöpäsoluja vastaan on heikentynyt. Koululääketieteen tarjoamat ”täsmähoidot” ovat säännönmukaisesti hengenvaarallisia, immuniteettia laskevia ja jopa syöpää aiheuttavia.(3) Ne ovat eittämättä tehottomia, kun niitä verrataan holistisiin, kokonaisvaltaisiin hoitomuotoihin. Voisi myös sanoa, että usein mielemme on täynnä karsinogeenejä. Negatiivisia ajatuksia, pelkoa eri muodoissaan täynnä oleva tajunta myrkyttää kehoa, joka ilmenee esimerkiksi kehon immuniteettitason laskuna. (4) Muun muassa nämä tekijät ovat saaneet aikaan syöpäepidemian. Syöpä voi olla pelottava vaiva pelottavine hoitoineen. Jos kansa olisi tietoinen, että kolmen virallisen hoitomuodon, eli leikkauksien, vahingollisten lääkeaineiden, kuten solumyrkyiksi luokiteltavien sytostaattien käyttämisen ja säteilytyksen lisäksi on olemassa pitkä liuta luonnonmukaisia, tehokkaita ja ennen kaikkea turvallisia hoitoja, ei tätä kehon luonnollista viestiä siitä, että nyt elintapoja täytyy muuttaa tarvitsisi pelätä. (5) Miksi lääkäri sitten tarjoaa vain kolmea edellä mainittua keinoa kukistaa syöpä? Ensinnäkin siksi, että muutoin toimiessaan rikkoo hän lakia. Tämä sen varjolla, ettei muita tapoja ole koululääketieteen normien mukaan tieteellisesti todistettu turvallisiksi tai tehokkaiksi. Toiseksi, hänelle on mahdollisesti sanottu lääkiksessä, että vaihtoehtohoidot syövän tapauksessa ovat aina niin sanottua puoskarointia ja huijausta. Vaikka lääkäri tietäisikin totuuden, ei hän virkansa menettämisen uhalla ainakaan virallisesti voi suositella muita hoitokeinoja. (6) Monet suhtautuvat liian sinisilmäisesti koulutuslaitoksissa esitettyyn tietoon. Harva tietää, että vuonna 1913 perustettu Rockefeller säätiö lahjoitti valtavia summia rahaa kaikille merkittävimmille Yhdysvaltalaisille yliopistoille. Esimerkiksi Harvard sai lähes 9 ja Yale noin 8 miljoonaa dollaria. (7) Tämä sillä ehdolla, että yliopistojen lautakuntaan päästettiin säätiön alaisuudessa työskenteleviä henkilöitä. Ei niin kovin yllättäen, pian Rockefellerien omistamien lääkefirmojen bisnes kemiallisten lääkeaineiden saralla lähti todella kukoistamaan.

Alla lääkelaitoksen ylilääkärin, Anna-Liisa Enkovaaran lausunto lääkäriseura Duodecimin kustantamasta 101 luontaistuotetta - kirjasta. Luontaistuote alan keskusliitto on tehnyt kirjallisen selvityspyynnön kirjan sisältämästä virheellisestä, puutteellisesta ja jopa valheellisesta tiedosta. (8) Sama lainaus löytyy Luonnonlääketieteen keskusliiton koostamasta homeopatiaa koskevasta asiakirjasta, jossa kyseenalaistetaan Enkovaaran pätevyys homeopatian asiantuntijana. (9) ”Kuusivuotisen lääkärikoulutukseni aikana olen saanut valtavasti tietoa ihmisen sairauksista, sairauksien syistä sekä hoito- ja ehkäisymenetelmistä, mutta luontaistuotteista ja vaihtoehtolääkinnästä en tänä aikana kuullut sanaakaan.” Samainen lääkäri on lukuisten artikkelien kirjoittaja cancer.fi -sivustolla. Hän on myös usein, esimerkiksi YLE:n medioissa antanut asiantuntija lausuntoja, joissa hän säännönmukaisesti, mielestäni hatarin perustein kumoaa väitetyt luonnontuotteen tai tuotteiden lääkinnälliset ominaisuudet.
Tämä kertoo jotain siitä, kuinka paljon valtaa lääkeyhtiöillä on koulutusjärjestelmän ja median piirissä. Vaihtoehtoiset hoitokeinot eivät ainakaan Enkovaaran opiskeluaikoina saaneet tilaa opetussuunnitelmasta, joista moni on käytännössä todettu hyvinkin tehokkaaksi. Usein niillä on satojen, ellei tuhansien vuosien empiirinen todistusaineisto takanaan. (10) Ne eivät myöskään saa tutkimusrahoitusta, koska luonnontuotteita tai esimerkiksi akupunktiota ei voi patentoida. Jos olisi koululääketieteen hyväksymää tieteellistä näyttöä luonnonlääkkeiden tehosta, menettäisivät lääkeyhtiöt valtansa, kun ihmiset olisi vakuutettu halpojen tai jopa ilmaisten luonnonlääkkeiden tehosta. Syövän holististen hoitomuotojen ajatuksena on pyrkiä potilaan kokonaisvaltaiseen hoitamiseen, kun taas koululääketieteessä turvaudutaan radioaktiivisen säteilyn, kemiallisten myrkyllisten lääkeaineiden tai skalpellin käyttöön. Kaikki luonnon lääkeaineet ja hoitomuodot menettävät tehoaan, kun potilaan vastustuskyky on ensin tuhottu koululääketieteen kyseenalaisin hoitomuodoin. (11) Mikään luonnonmukainen lääke tai hoito ei saavuta täyttä potentiaaliaan ilman muutoksia potilaan ruokavaliossa ja muissa elämäntavoissa. Tätä mieltä oli myös Max Gerson. 1940 -luvulla hän kehitti holistisen raakaruoka, myrkyistä puhdistamisterapian, jonka hän käytännössä osoitti tehokkaaksi parantamalla lääkäreiden kotiinsa kuolemaan lähetettyjä syöpäpotilaita. Hän koosti kirjan, jossa on 50 merkittävintä tällaista tapausta. (12) Valitettavasti yksikään Yhdysvaltalainen kustantaja ei kustantanut kirjaa, koska hän oli jo silloin niin sanotusti mustalla listalla ja suuri uhka koko lääketeollisuudelle. Syövän lisäksi terapialla voidaan parantaa myös lukuisia muita sairauksia tai vähintäänkin edistää parantumista. Toisin kuin Euroopassa, myöskään hänen kirjoittamat artikkelit eivät koskaan nähneet päivän valoa Yhdysvaltalaisissa lehdissä. Syöpäkasvaimien, kuten useimpien muidenkin sairauksien taustalla on vääränlainen ravitsemus ja erilaisille enemmän tai vähemmän myrkyllisille yhdisteille altistuminen, esimerkiksi ihonhoitotuotteiden tai ruuan lisäaineiden muodossa. Monet lisäaineet ovat huomattavan karsinogeenisia. Esimerkiksi karamelleissa esiintyvät atsovärit ovat sellaisia. Myös E251, nimeltään natriumnitraatti on eittämättä syöpää aiheuttava. (13) Se saa lihan värin pysymään punaisena einestuotteissa. Luonnollisesti liha harmaantuu pian teurastuksen jälkeen. Nykyisin lähes kaikkien suomalaisten saatavilla on luonnonmukaiset versiot elintarvikkeista ja muista tuotteista, jotka ovat suorassa vuorovaikutuksessa herkkien kehojemme kanssa. Tavaraa myydään

netissä sekä yhä tiheämmän verkoston muodostavissa myymälöissä. Saatavuutta jokseenkin vähentää tuotteiden normaalia korkeampi hinta, joka johtuu enimmäkseen vielä suhteellisen pienestä kysynnästä, mutta myös siitä, että tuotteet tuotetaan eettisemmin kuin tehotuotetut. Monella ei ole varaa ostaa laadukkaampaa ruokaa ilman että joutuu luopumaan jostain muusta. Jokaisen on hyvä pohtia, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Syömällä hyvin voit paremmin joka tavalla. Ravinto, jota yleisesti nautimme on ravinteellisesti köyhää. Kun keho on normaalissa, luonnollisessa tilassa, ei ihminen juurikaan sairastu. Optimaalisessa tilanteessa kehossa on joka päivä riittävät pitoisuudet 91 erilaista ravinnetta. Nämä sisältävät 60 mineraalia, 16 vitamiinia, 12 aminohappoa ja 3 rasvahappoa. (14) Lisäksi ravinnon olisi tarpeellista olla muutenkin terveellistä, eli lisäaine vapaata luomua ja mahdollisimman vähän jalostettua. Kypsentäminen ei tee hyvää ruualle, eikä täten ihmiselle. Kuumentamalla kypsentäessä merkittävä osuus ruuan sisältämästä energiasta katoaa. Myös ravinnepitoisuus kärsii dramaattisesti. Kriittinen rajapiste on noin 42 Celsius-astetta, jonka ylimentäessä proteiiniketjut, entsyymit, vitamiinit ja niin edelleen alkavat tuhoutua ja mutatoitua. (15) Kun ruokaa kuumennetaan, tapahtuu kemiallinen prosessi, jossa proteiinit ja hiilihydraatit reagoivat keskenään muodostaen uusia substansseja. Useimmat niistä kuuluvat haitallisten heterosyklisten aminohappojen joukkoon. Suurin osa syntyneistä yhdisteistä on joko suoranaisesti myrkyllisiä ja/tai muta- sekä karsinogeenisiä. (16) Toki kaikkia ruokia ei voi lainkaan nauttia ilman kuumentamista, mutta useimmiten nämä ainekset eivät sovellu kovin hyvin ihmisravinnoksi. Esimerkkinä peruna. Raakana siitä tulee maha kipeäksi ja kypsennettynä paljon syötynä vatsa helposti turpoaa sen hyvin korkean tärkkelys pitoisuuden vuoksi, joka kuuluu niin sanottujen nopeiden hiilihydraattien joukkoon. Energian pitäisi tulla monipuolisesti eri lähteistä, proteiinia, rasvaa ja hiilihydraatteja sopivassa suhteessa. Hiilihydraatteja tulisi erityisesti syöpäpotilaan nauttia maltillisesti ja ehdottomasti pidättäytyä niistä, jotka sisältävät suuren määrän glukoosia, kansan kielellä ilmaistuna nopeista hiilareista. Syöpä menestyy ainoastaan hapettomassa tilassa, glukoosi fermentoinnin, eli käymisen polttoaineena. On tehtävä jonkinlainen ravitsemuksellinen kompromissi, koska täysin ilman glukoosia emme pysy hengissä. Keho käyttää adenosiinitrifosfaattia (ATP) energian siirtämiseen paikasta toiseen. Solun normaalissa aerobisessa aineenvaihdunnassa, soluhengityksessä solun mitokondrio muuttaa hapen avulla glukoosin ATP:ksi suhteessa noin 31 moolia ATP:tä per glukoosi mooli. Hapettomassa fermentoinnissa ATP:tä syntyy vain kaksi moolia glukoosi moolia kohti ja samalla sivutuotteena maitohappoa, joka laskee kehon pH:ta ja se myös estää useita ravinteita imeytymästä terveisiin soluihin. Ei siis ollenkaan energiatehokasta aineenvaihduntaa. Useimmiten syövän yhteydessä tavataan Candida Albicans -sientä. Jotta se voi menestyä, on kehon pH:n oltava selvästi happaman puolella. Syövän vahvistuminen ja kyseisen immuunijärjestelmää rasittavan ja sitä heikentävän sienen menestyminen kulkee siis käsi kädessä. Kehon happamuus on kaikkia syöpäpotilaita yhdistävä tekijä. Sitä mukaa kun pH laskee, valkosoluihin kuuluvien, muun muassa bakteereja, parasiittejä ja Candida Albicansia sekä muita sieniä syövän makrofakien toimintakyky heikkenee. Valkoinen sokeri happamoittaa kehoa, kuten myös monet pitkälle jalostetut elintarvikkeet. Kahvin pH on väliltä 0-3, joten sitä kannattaisi nauttia harkiten, jottei keho liiaksi happamoidu. Pressopannua

käytettäessä syntyy huomattavasti vähemmän parkkihappoja. Sillä valmistettu kahvi ei siis ole yhtä hapanta verrattuna kahvinkeittimellä valmistettuun kahviin. Syövän kukistamiseksi on siis hyvin tärkeää nostaa pH arvoa kohti hieman emäksistä. Tämä käy kätevästi esimerkiksi koivuntuhkauutteella, joka on perinteinen suomalainen kansanlääke. Tämä uute sisältää myös yli 60 keholle tarpeellista mineraalia. Olin helmikuun aikana koivuntuhkauute kuurilla. Sain litran lahjoituksena, kun kävin haastattelemassa pariskuntaa, ketkä ovat valmistaneet uutetta jo vuodesta 1992. Haastattelun antia voitte lukea tästä samaisesta lehdestä. Toinen emäksinen pH:n tasapainottamiseen käytetty aine on natriumbikarbonaatti. Sitä löytyy lähes joka kodista, koska paremmin yhdiste tunnetaan ruokasoodana. Optimaalinen pH taso on 7,35 -7,45. Kehon happamoituminen johtaa hapen vähenemiseen kehossa ja täten syöpä saa lisää kasvutilaa. Nälkäinen syöpä heikentää kehoa varastaen glukoosia ja muita ravinteita terveiltä soluilta. Myöhemmässä vaiheessa se alkaa muuntaa kehon proteiinia ja rasvaa polttoaineekseen glukoosiksi. Yksinkertaisin tapa lisätä hapen määrää elimistössä on hengittää syvempään. Suurin osa ihmisistä käyttää vain noin kymmenen prosenttia keuhkokapasiteetistaan. Syvähengitys vähentää stressin määrää ja laskee verenpainetta sekä sykettä. Psyyken tasolla sillä on rauhoittava, mielenrauhaa lisäävä vaikutus. Meditaatiolla on todistettu olevan aivojen rakennetta muuttava ja geenejä aktivoiva vaikutus. Se on kaukana humpuukista. Monissa yrityksissä sitä käytetään luovaan ongelmanratkaisuun. YLE Teemalla esitetty kolmiosainen dokumenttisarja, ”Mielen salattu voima” käsittelee meditaatiota, sekä monia muita niin sanottuja paranormaaleja aiheita tieteelliseltä näkökannalta. Tässä youtube linkki: http://youtu.be/aTilan5DkTM Otsonia, eli hapen kolmiatomista muotoa on menestyksekkäästi käytetty muita syöpähoitoja tukevana hoitomuotona. Otsoni laukaisee kehon luontaisten antioksidanttien tuotannon. Täten hapetusstressi laskee ja vapaiden radikaalien aiheuttamat soluvauriot saadaan huomattavasti alemmalle tasolle. Otsoniterapia tuo helpotusta myös moniin muihin vaivoihin ja sairauksiin. Antioksidantit ja vapaat radikaalit on hyvin monisyinen ja ulotteinen aihepiiri. Lisää voit lukea täältä: http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=192 Voisin kirjoittaa monta kymmentä sivua erilaisista hoitomuodoista. Esittelen vielä muutaman lyhyesti. B-17 vitamiini, jota löytyy luonnonmukaisessa muodossa eniten aprikoosista tappaa syöpäsolut, mutta jättää terveet rauhaan. Sen syntetisoitu muoto on nimeltään laetriili. Kannabis kasvista eristetyn THC – öljyn vaikutusmekanismi on samanlainen. On myös lukuisia muita syövän kasvua hillitseviä lääkekasveja. Eräs intiaanien perinteinen yrttipohjainen syövänhoito resepti päätyi Cassie nimisen sairaanhoitajan käsiin. Pian hän jakoi ilmaiseksi uutosta Essiac tuotenimellä parantaen tuhansia potilaita. Myyntilupaa tai virallisen lääkkeen statusta tuote ei koskaan saanut. Sen sijaan se kiellettiin lailla.

On hyvä pitää mielessä, että oikeanlaisen ravitsemuksen lisäksi tasa- ja täysipainoisen elämän ylläpitämiseksi tarvitaan sopiva määrä liikuntaa, vapaa-aikaa, ihmiskontaktia, niin sosiaalista kuin fyysistä, hauskanpitoa ja elämyksiä. Rahahuolet, kiire, stressi, erakoituminen, suru ja tylsältä tuntuva arki ovat ilmiöitä, jotka vievät meitä kauemmaksi fyysisestä ja henkisestä terveydestä. Tämä on todellisuutta monille meistä, mutta kaikki voi muuttua hyvin nopeasti. Jotkut sanovat, että elämme lopun aikoja. Minä ajattelen, että lopun sijaan olemme todistamassa uuden aikakauden alkua. Valo on informaatiota ja pimeys sitä vastoin informaation puutetta. Mitä enemmän informaatiota, totuudellisuutta kollektiiviseen tietoisuuteemme leviää, sitä heikommaksi pimeys tulee valoon tulleiden tiedonjyvästen ansiosta, jotka olivat aikaisemmin varjoihin kätkettyinä. Minulle valo on synonyymi myös rakkaudelle ja pimeys pelolle. Kun valomme eli rakkautemme on tarpeeksi kasvanut, kun se saavuttaa kriittisen pisteen, pelko tyystin kaikkoaa. Aivan kuten syöpäkin, pelko voi hallita ja kahlita meitä. Nyt kun meillä on informaatio siitä, että syöpä on voitettavissa ja vieläpä ilman ylimääräistä henkistä ja fyysistä tuskaa, ei syöpä vaikuta enää läheskään yhtä kauhistuttavalta vaivalta. Se voidaan ottaa jopa opettavaisena kokemuksena vieden meitä lähemmäksi kohti terveellisempää elämää sekä mielenrauhaa.

Linkit artikkeliin: 1. http://www.alternet.org/health/147318/100,000_americans_die_each_year_from_prescription_drugs ,_while_pharma_companies_get_rich/ 2 . http://www.archive.org/details/someessentialsta00hoff http://www.statemaster.com/graph/hea_can_dea_rat_per_100-death-rate-per-100-000 3. http://www.healingcancernaturally.com/alternative-cancer-treatment-2.html

4.

5. 6. 7. 8. http://www.tritolonen.fi/files/pdf/Enkovaara_2005.pdf http://www.preventcancer.com/patients/mammography/dangers.htm 17. http://www.mnwelldir.org/docs/nutrition/sugar.htm 18. http://www.ehow.com/how-does_4728101_candida-cause-cancer.html