You are on page 1of 5

Plantejament del projecte i organitzaci del treball

Components del grup


Alba Luisa Alcalde Jimnez

Responsabilitats

Tasques
Recerca dinformaci, elaboraci del projecte i de les activitats de pissarra digital, webquest i vdeo.

Coordinadora del grup

Bea Exojo Zazo Tnia Olivares Prez

Coordinadora pissarra documentaci del grup Coordinadora webquest

digital

Recerca dinformaci, elaboraci del projecte i de les activitats de pissarra digital, webquest i vdeo. Recerca dinformaci, elaboraci del projecte i de les activitats de pissarra digital, webquest i vdeo.

Rosa Mara Fernndez Mart

Coordinadora lescola

vdeo

contacte

amb

Recerca dinformaci, elaboraci del projecte i de les activitats de pissarra digital, webquest i vdeo.

Subtasques

Tots els membres del grup realitzaran les activitats de manera collectiva, aportant tots la informaci trobada i les idees que han tingut i es far una posada en com.

Objectius del projecte:


Treballar una srie de conceptes medi ambientals per tal de ser conscients dels problemes actuals Fomentar el respecte cap a la naturalesa Aprendre a reciclar

Centre de referncia:
Hem escollit lescola Norai (Alcdia) ja que coneixem que aquest centre treballa dins lassignatura coneixement del medi amb projectes i utilitzen les noves tecnologies, ja sigui per realitzar activitats com per consultar i exposar els continguts treballats al bloc de lescola (www.cpnorai.edu.es). Podem dir que aquest centre compte amb una sala dordinador (25-30 ordinadors) a la qual pot accedir qualsevol curs de primria; a ms els alumnes de cinqu i sis tenen a la seva disposici dins laula un ordinador per alumne (29 ordinadors per curs). Tamb el centre compte amb 11 pissarres digitals, entre elles, en trobem una a cada aula.

Continguts:
Els continguts principals que treballarem durant el nostre projecte es basaran en: el reciclatge, el canvi climtic, i el tipus de contaminaci.

Temtica:
La temtica daquest projecte ser el medi ambient, encara que aprofundirem bastant dins aquest concepte. Hem escollit aquest tema perqu pensem que s molt important que els nens prenguin conscincia de la importncia que t el medi ambient per a les seves vides. s necessari que aprenguin diversos aspectes relacionats amb el medi ambient, com sn lefecte del canvi climtic, el reciclatge i els tipus de contaminaci que podem trobar actualment dins la societat. A ms aquest projecte anir destinat a nens de tercer de

primria aix que s molt interessant que els donem molta informaci dins lassignatura de naturals, amb la finalitat que ells en un futur i progressivament aprenguin a realitzar accions quotidianes en el seu dia a dia; per exemple a reciclar a casa.

Actualment, amb la incorporaci de les noves tecnologies dins laula s molt important que com a docents cerquem activitats instructives on es reforci el sector educatiu i potencien la competncia en les noves tecnologies. Per tant ens hem de centrar sobretot en el procs daprenentatge dels nens i ha partir dels diversos continguts que es treballen als diferents currculums de les matries deducaci primria, haurem descollir un contingut i treballar-lo amb lajuda de les noves tecnologies. Grcies a aquestes podem fer que els nens interactun ms i treballen amb lajuda de diversos recursos, com sn: la pissarra digital, el webquest i tots recursos i eines multimdia que podem trobar a la xarxa. .

En aquest cas com que hem agafat uns continguts relacionats amb el medi ambient ens haurem de fixar en el currculum de coneixement del medi natural, social i cultural. Dins daquest currculum al segon cicle es treballa el tema del projecte al bloc 1, on sexplica el tema de la contaminaci i es valora les actuacions i la participaci per part dels nens per evitar la contaminaci. Tamb s necessari treballar els segents punts: 1. Respecte i millora del medi ambient, valorant la necessitat de defensar-lo 2. La conservaci dels espais naturals i despcies, amb especial atenci als de la nostra comunitat autnoma 3. Conscienciaci i adopci dhbits per contribuir a evitar el procs de canvi climtic Tots aquest continguts els treballarem al nostre projecte amb lajuda dels recursos tic.

Ttol de projecte:
ECOPLANETA

Espai tecnolgic:
Per desenvolupar el nostre projecte utilitzarem diferents espais tecnolgics:

Per tal de treballar i compartir informaci i arxius utilitzarem, principalment, Google Docs i dropbox. A lhora de compartir enllaos dinters, ho farem mitjanant el marcador social Mister Wong Per penjar a la xarxa els arxius del projecte farem s del Slideshare Per publicar el nostre projecte i la seva progressi farem servir la plataforma de Blogger i Twitter

Actuacions:
En referncia a les actuacions que durem a terme en el marc del nostre projecte ECOPLANETA, realitzarem una srie dactivitats on treballarem diferents continguts relacionats amb el medi ambient. Per dur a terme cadascuna daquestes activitats utilitzarem diversos recursos multimdia, de manera que els nins tinguin un paper actiu. Realitzarem una activitat sobre el reciclatge on els alumnes treballaran amb la PDI (Pissarra Digital Interactiva) i farem s de diferents vdeos relacionats amb el tema a tractar; el canvi climtic el treballarem a partir duna webquest; i, finalment, tractarem la contaminaci a partir duna presentaci Power Point.