You are on page 1of 1

21 maridatge Xerigots

amb Torell Cava (DO Peneds i DO Cava) 3 doctubre de 2012

www.xerigots.cat

Crysalis amb Reblochon El Crysalis s un vi blanc elaborat amb xarello provinent de les vinyes de Can Mart. El ram ha estat 12 hores de maceraci pellicular i la fermentaci es fa en btes. Ha estat tres mesos amb les les i sha fet battonage. Proposem maridar-lo amb un formatge Reblochon, un formatge francs de lAlta Saboia. Elaborat amb llet de vaca, t gust davellana que persisteix en boca. De pasta flexible i consistent, sutilitza tamb per lelaboraci de la tartiflette (recepta tpica de la regi). Petjades amb Brie amb Nabius El Petjades s un vi rosat elaborat amb Merlot. La fermenaci la fa en dipsits dacer inoxidable a temperatura controlada. Vi molt verstil, que pot prendres durant laperitiu o b acompanyant peix, marisc o b plats de carn senzills. En aquest cas, proposem maridar-lo amb un formatge Brie amb Nabius. s un formatge de pasta de color pllid o marfil. La textura s cremosa i de sabor delicat que es va tornant ms fort a mesura que madura. Per la seva elaboraci sutilitzen nabius frescos conseguint un peculiar maridatge dol/salat. s un producte sense gluten.

Vittios amb Roquefort Vittios s un vi dol de verema tardana elaborat amb xarello sobremadurat, procedent de la vinya del Vad de Can Mart de Baix. Vi de color groc plid, brillant i molt glicric. En nas es mostra intens i complexe, amb notes de fruita blanca, ctrics i aromes florals. En evoluci apareixen notes torrades procedents de la barrica. T bona acidesa i ofereix gran persisncia. Est especialment recomanat amb els postres, per tamb amb foie gras i formatges blaus. Proposem maridar-lo amb un dels formatges blaus ms coneguts: el Roquefort, elaborat amb llet dovella coagulada, concretament de la raa Lacaune, la nica dadaptar-se a les condicions climtiques de la zona, amb forts variacions de temperatura. La seva textura s ferma i llisa i pot untar-se amb facilitat. Aroma de llet, nous i panses, de sabor salat, complex amb regust cid.

Torell 3D By Custo - Barcelona amb Sovrano Brut Gran Reserva elaborat en un 75% amb xarello i la resta amb macabeu collit a m. De color daurat intens, amb bombolla fina i corona de bona persistncia. En nas t aromes de fruita blanca madura, i desprs de vainilla i fruits secs. En boca s agradable, amb acidesa que li dna frescor. s rod, amb cos i estructura. Llarg recorregut i final persistent. Proposem maridar-lo amb Sovrano, un formatge tipus Grana, elaborat una part amb llet de bfala. Lescora s dura i blanca mentre que el formatge, per dins s de color grogs i fa escames. El sabor i aroma s molt caracterstic, suau, dol i crems.