You are on page 1of 1

20 maridatge Xerigots

amb la Cooperativa LOlivera (DO Costers del Segre) 26 de setembre de 2012

www.xerigots.cat

Blanc de Roures amb Demi Pont LEveque Elaborat com el vi blanc jove, el Blanc de Ser, per passat per fusta, amb les mares dels fermentats en barrica. Aquesta superposici ens dna complexitat sense perdre els orgens. Elaborat amb macabeu, parellada i una mica de chardonnay. Fermentat a temperatura controlada, roman en dipsit sis mesos i el criem en barrica vora quatre mesos. Proposem maridar-lo amb el formatge francs Demi Pont LEveque. Formatge amb denominaci dorigen protegida i fet a Normandia. s de pasta tova i est elaborat amb llet pasteuritzada de vaca. Es neteja lescora i pot tenir un color docre a vermells. Pasta flexible i consistent, de sabor sutil i refinat, amb tocs afruitats i avellanes.

Missenyora amb Fourm dAmbert El Missenyora rep el nom per lantiga denominaci de les abadesses del Monestir de Vallbona de les Monges. s 100% macabeu, per amb sucre residual, seguint la inspiraci dun vi antic de la zona. Proveu-lo amb plats suaus (entrants, productes de lnec, pastissos salats) o b atreviu-voshi amb formatges molt forts. La fermentaci s en barriques de riure i criat sobre les mares fins a la primavera. Proposem maridar-lo amb el formatge blau Fourm dAmbert, de la regi dAuvernia, a Frana. Es un formatge de llet de vaca de pasta entreverada de verd, crua i no premsada amb una escora seca i amb moho. El seu nom, fourme, procedeix del llat forma que seria tamb lorigen de la paraula fromage.

Primers Negres amb Pecorino Sardo De color rub dintensitat mitja amb lleugers tons blaus. Nas de fruita confitada, licor de fruites del bosc i lleugers tocs vegetals (pebrot escalivat). Boca ampla i golosa, amb tanins suaus i lleugers tocs vegetals. Final llarg. Proposem maridar-lo amb Pecorino Sardo, un formatge de llet dovella procedent de Sardenya, a Itlia. T DOP. s un formatge dur, no cuit, que es fa de llet sencera dovella fresca quatllada usant quall animal. Desprs dun breu perode en salmorra, els motlles es fumen lleugerament i es deixen madurar en bodegues fresques.