You are on page 1of 3

Dcor uor i elegant cu hrtie i pene

Pentru ca a venit, a venit toamna si pentru ca duminica am probat o palarie cu pene de paun, si pentru ca vreau sa sarbatoresc 142 de like-uri pe pagina, si pentru ca ma aflu in plina renovare a casutei din povesti iar o data cu aceasta vin si ideile pentru decorarea spatiului, mam gandit sa va impartasesc niste idei accesibile si unice de decorarea casei.

Sub diverse forme si culori, elementele pasaresti se regasesc in propunerile mele usoare ca penele care sunt intotdeauna obiecte tridimensionale : obiecte de origami realizate din hartie pictata, cutii pictate, mici pise de mobilier, oua de strut, pene, obiecte ceramice.

Piesele origami, sub forma unor fascinanti pauni cu cozile desfasurate, sunt realizate din hartie pictata manual; in compunerea unuia am folosit peste 1000 de piese. I-am asezat pe obiecte ceramice, care la randul lor au fost asezate pe masute pictate manual cu acelasi motiv al paunului. Este un aranjament elegant si extrem de comod : usor de transportat si ocupa spatiu putin, fiind un colt decorativ al camerei, chiar si atunci cand masuta nu este folosita. Bineinteles masuta poate fi folosita independent pentru cafea sau ceai.

Piesele origami fiind realizate din hartie stau foarte bine in biblioteci, alaturi de suratele lor cartile, ce alt fundal mai special ar putea avea de altfel? Acest ansamblu se numeste Lacul lebedelor, evident piesele ceramic din mijloc sugereaza lacul iar Odette versus Odile, de o parte si de alta a lacului. Evident cutiile pictate creeaza un alt fundal ideal pentru acestea. Aceasta cutie este special realizata special pentru accesoriul meu preferat pentru par: un accesoriu realizat dintr-o pana alba de strut si pene de rata. Bineinteles am pictat si alte cutii, in care tin pantofi sau accesorii, insa nu au decorul temei abordate. Insa este demn de mentionat faptul ca datorita greutatii, cutiile raman cele mai practice pentru depozitare, de ce sa nu fie si in acord cu decorul casei?

Si daca nu ma credeati ca a venit toamna, vasul ceramic, ultima creatie in domeniu, este fotografiat afara intre frunze. Ca support pentru plante uscate - niste cepe decorative pentru care am o mare slabiciune nu numai datorita aspectului estetic si al culorii, insa nici nu se scutura. Este realizat din lut alb, asadar nu am folosit glze pentru suprafata alba. Combinatia de alb/violet creeaza un contrast foarte elegant pentru casa, albul amplifica spatiul iar violetul este o culoare imperial.

Asadar dragii mei, toamna se numara penele iar pana se vor intoarce pasarile din tarile calde, noi nici nu le vom simti lipsa