You are on page 1of 1

Cum nmatriculezi maina fr s plteti TAXA AUTO

Autor: Valentin Vioreanu http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cum-inmatriculezi-masina-fara-sa-platesti-taxa-auto172961.html

Pe langa promovarea unei actiuni de recuperea a taxei auto n instan, exist i alt variant prin care se poate evita plata acestei taxe, conform AvocatNetTV. Carmen Diaconu, avocat la Olteanu i Asociaii, spune c iniial se depune o cerere la Direcia de nmatriculri, prin care se solicit nmatricularea mainii fr pltirea taxei auto. Legea d dreptul direciei s rspund la aceast solicitare, n termen de 30 de zile. Indiferent dac direcia rspunde la aceast cerere n termenul legal, se promoveaz o aciune n judecat prin care instana s oblige serviciul de nmatriculri s nmatriculeze maina fr achitarea taxei. Instana admite aciunea i d o hotrre prin care oblig Direcia s nmatriculeze maina fr achitarea taxei. Hotrrea Instanei este adus la cunotina direciei, care este nevoit s se supun deciziei judectoreti.

Ceea ce este important de tiut este c dac solicitai i despgubiri pentru cheltuielile de judecat, vei obine i bani de la stat.