Marketing prin e-mail

Gabriela Capatina

Fidelizarea clientilor Atragerea de noi clienti Cunoasterea clientilor .Definiţie Marketingul prin e-mail este un e-mail trimis unui număr mare de potenţiali clienţi prin care se promovează un produs sau serviciu.

Reguli de baza in conceperea unui e-mail eficace .

8. 5.Constituirea listei cu adrese de e-mail 1. 6. 4. 2. Schimbul intre doi advertiseri Colectarea adreselor pe cont propriu Jocurile-concurs Loteriile Concursurile Newsletterul Coinregistrarea Sponsorizarea . 7. 3.

Spamerii incearca sa se prezinte ca operatori legitimi. .Avantajele marketingului prin e-mail Dezavantajele marketingului prin e-mail Dificultatea de diferentiere intre un e-mail legal si spam. Confundarea e-mailurilor comerciale legale cu spamul. Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate.

atunci… √ Poti castiga mai mult profit la aceiasi frecventa. √ Receptorii vor raspunde pozitiv la mai multe emailuri. 29% dintre ei au declarat ca este ok ca acele companii pe care le cunosc si in care au incredere sa trimita emailuri mai frecvent.Frecventa optima de trimitere a e-mailurilor Frecventa medie de trimitere a e-mailurilor in Marea Britanie Ce ne spun consumatorii despre frecventa optima? 25% dintre respondenti nu au nominalizat „trimiterile prea frecvente” ca principalul motiv de dezabonare. chiar si la o frecventa mai redusa. √ Poti face profit. 75% dintre ei nu raporteaza un expeditor ca spam pentru ca face prea multe trimiteri. . Frecventa este legata de valoare Daca cresti valoarea.

Cuantificarea rezultatelor campaniei Analiza răspunsurilor .

.

Gammadyne Mailer Gammadyne Mailer .

avand ca prim obiectiv cresterea vanzarilor de produse si servicii.Concluzii Marketingul prin e-mail este o metoda eficienta de comunicare cu clientii. Tendinta actuala este in crestere. iar in America rata de folosire este mult mai mare. Fiind un instrument usor de folosit care creeaza o conexiune puternica intre clienti si brand. . permite testare si retestarea campaniilor si ofera o imagine exacta a rezultatelor. E-mail marketingul este folosit de o cincime dintre marketerii europeni. potentiali clienti si partenerii de afaceri. dar si imbunatatirea imaginii companiei si strangerea raporturilor cu clientii.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful