Economia Germaniei este una dintre cele mai dezvoltate si solide din lume. cca.Germania a devenit. 500 000 000 de tone exploatate anual) . în ultimii ani locomotiva economiei mondiale. doua dintre cele mai mari de pe glob. Dispune în principal de unele resurse energetice (în deosebi carbuni: inferiori în bazinul Saxono-Thuringian si superiori în Ruhr.

alaturi de alti factori – intre care si minereurile de navigatie – dezvoltarea uneia dintre cele mai complexe si importante regiuni industriala din lume.Constituie cel mai mare complex carbonifer din Europa Occidentala si unul dintre cele mai mari din lume. el favorizand. .

persoana respectivă-visul oniric. extratereştrii. Imagini ale unor lucruri posibile-ex.:avion(pe vremea când doar făcea parte din imanginaţia cuiva. dar şi visul ca proiect de viitor.etc) Proiecte-ceva absent acum . dar încă nereale ptr.    Imagini ale unor obiecte care nu pot fi percepute direct. din timpul somnului. dar care va fi în viitor. . Imagini ale unor obiecte dorite.

visele noastre sunt de multe ori haotice şi absurde .Imaginile produse şi înlănţuite nu sunt controlate-VISUL ESTE UN IMAGINAR INCONŞTEINT. Ca rezultat . deşi mulţi cred în semnifiicaţiile lui şi încearcă să găsească semnele ascunse dintr-un vis. Visul constă în transformarea unor date din experienţa noastră personală. .

Voluntarii treziţi în mijlocul fazei REM îşi amintesc visele foarte amănunţit şi le pot descrie cu multă claritate. mai ales în timpul fazei de somn REM(Rapid Eye Movement). În cazul în care sunt treziţi la 10 minute după încetarea fazei REM. Dacă ne amintim ce am visat sau nu depinde foarte mult de momentul trezirii. îşi amintesc doar parţial visele şi relatarea este confuză.    Se crede că toţi oamenii visează în fiecare noapte. . Dacă sunt treziţi după aproximativ 5 minute de la terminarea fazei REM. majoritatea voluntarilor nu îşi mai aduc aminte visele deloc.

Din această cauză ne amintim cu predilecţie visele avute dimineaţa devreme. . când creierul trece printr-o perioada prelungită de somn REM si probabilitatea să visăm este foarte mare. înainte de trezire.

au emis o serie de explicaţii cu privire la motivul pentru care visăm şi semnnificaţia viselor. Una dintre explicaţii susţine că ele sunt legate de evenimente importante petrecute în ultimele două zile. Oamenii de ştiinţă. mintea aflată în stare de incoştienţă revede aceste evenimente. . În timpul somnului. în special psihologii. Ea încearca să exprime gânduri şi dorinţe pe care le reprima atunci când era trează.

permirţându-i acestuia să sorteze şi să stocheze informaţiile importante adunate în timpul zilei. . O altă explicatie a viselor a fost îndepărtarea tensiunii şi a dezordinii din creier. În pofida tuturor cercetărilor şi experimentelor. există relativ puţine informaţii cu privire la modul în care este controlat somnul. De-a lungul zilei creierul primeşte atât de multe informaţii. încât are nevoie de timp şi linişte pentru a le sorta şi a decide care dintre ele trebuie păstrate în memorie.

aceste dorinţe sunt satisfăcute în imaginaţie.Reveria prelungită poate duce la tendinţe autiste.Acest proces este la fel de dăunător. .În loc să fie satisfăcute în realitate. venite din frică. Invers reveriei este să ai închipuiri rele de întâmplări nefavorabile.  Este un flux de imagini ce realizează dorinţele în plan imaginar.

pe baza unor descrieri ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în experienţa personală. Înseamnă a reprezenta mental .Este un proces conştient. . aflat sub controlul gândirii.

Este foarte puternic implicată în creaţie. sinteză în opoziţie cu pasivitatea.Presupune o activitate spirituală.  . reproducerea la nivel de memorie. productivitate pe plan mintal.

este necesară pentru actori . profesori .simţirea şi acţiunea altcuiva.Se referă la imitaţia motorie care permite să vibrăm în viaţa mentală a altcuiva. . Este transpunerea imaginativă a cuiva în gândirea. etc.

Cineva alege două cuvinte. Construcţiile să fie logice şi cât se poate de originale.. după care propune alte două cuvinte. 2. Cuvintele să se regăseasca în vocabularul fundamental şi să fie înţelese de către toată lumea . Se va ţine cont de următoarele reguli: 1.. Cuvintele să nu prea aibă legătura unul cu altul.. iar următoarea persoană trebuie să facă o propoziţie cu cele două cuvinte. 3.  .Un joc flexibil imaginativ şi intuitiv.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful